NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Δημιουργικοί τρόποι να αποφορτιστείς φέτος το καλοκαίρι

Δημιουργικοί τρόποι να αποφορτιστείς φέτος το καλοκαίρι
27_07_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Food for Thought, Coaching & Training, Personal Coaching

Παρόλο που το πρόγραμμά μας είναι φορτωμένο, είναι σημαντικό να κάνουμε ένα διάλειμμα για να ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας.

Ακόμα κι αν νιώθεις την πίεση να πεις ναι σε όλες τις προσκλήσεις και να πας παντού, έρευνες δείχνουν ότι η προτεραιοποίηση χρόνου χαλάρωσης μπορεί να σε βοηθήσει να είσαι περισσότερο παρών με τους άλλους.

Ακολουθούν μερικές δημιουργικές ιδέες για να το πετύχεις.

Πέρνα χρόνο έξω

Ο καλύτερος τρόπος για να αποσυνδεθείς και να επαναφορτιστείς φέτος το καλοκαίρι είναι να βρεις 10 λεπτά επαφής με την φύση. Ξάπλωσε στο χορτάρι και φρόντισε το δέρμα σου να ακουμπάει το χώμα και βγάλε τα παπούτσια σου. Στη συνέχεια, πάρε βαθιές αναπνοές με τα μάτια κλειστά ή κοιτάζοντας τον ουρανό, τα δέντρα, τα σύννεφα και τα πουλιά. Αυτή η διαδικασία λειτουργεί απελευθερωτικά. Αυτές τις στιγμές, δεν έχει αξία τίποτα άλλο. Μετά από αυτό, θα νιώθεις πλήρως ανανεωμένος και έτοιμος να αντιμετωπίσεις την υπόλοιπη μέρα.

Όρισε μια μέρα που θα μένεις σπίτι

Αυτή η μέρα μπορεί να είναι η Κυριακή. Δοκίμασε να μην οδηγήσεις περισσότερο από 5-10 λεπτά, κι αυτό σε εξαιρετικές περιπτώσεις. Αυτή η μέρα θα είναι αφιερωμένη στην ανάκτηση δυνάμεων και στην αυτοφροντίδα. Δώσε χώρο στον εαυτό σου, γράψε, διάβασε και ασκήσου σε εξωτερικό χώρο. Ξεκινώντας την εβδομάδα, γνωρίζοντας ότι έχεις φροντίσει τον εαυτό σου, ανακουφίζει το άγχος που οι περισσότεροι νιώθουμε την Κυριακή.

Επικοινώνησε με φίλους

Αυτή η περίοδος είναι η κατάλληλη στιγμή για να επανεκκινήσεις με φίλους και συγγενείς με έναν καλύτερο τρόπο. Βρες ουσιαστικό χρόνο για προσωπικές συναντήσεις. Κάθε τηλεφώνημα και κάθε συνάντηση είναι μια μικρή γιορτή, τιμώντας τις δικές σου επιτυχίες, αλλά και των άλλων.

Σχεδίασε ένα τριήμερο

Παρόλο που μια εβδομάδα διακοπών είναι τέλεια, τα τριήμερα είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να αποσυνδέεσαι, να ανακτάς τις δυνάμεις σου και να επιστρέφεις στη δουλειά ανανεωμένος και έτοιμος για δράση.

Αξιοποίησε τις μέρες της άδειάς σου

Δώσε χώρο στον εαυτό σου για να γράψεις, να παίξεις, να διασκεδάσεις και να σκεφτείς. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιστρέψεις στη δουλειά σου ανανεωμένος, γεμάτος ενέργεια και ζωντάνια μετά το αναγκαίο διάλειμμα.

Βρες χρόνο για καλοκαιρινή ανάγνωση

Ανακάλυψε ξανά τη χαρά της καλοκαιρινής ανάγνωσης: ξάπλωσε κάτω από τον ήλιο με ένα καλό βιβλίο στα χέρια σου. Προσπάθησε να διαβάσεις μερικές σελίδες όποτε μπορείς, το βράδυ, το πρωί, στο μεσημεριανό διάλειμμα, απλά και μόνο για να αποσυνδεθείς. Τίποτα δεν είναι πιο χαλαρωτικό από την επίτευξη του ετήσιου στόχου βιβλίων σου.


Αρχική δημοσίευση από Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr