NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Πώς να βάλεις προτεραιότητες, όταν όλα είναι προτεραιότητα

Πώς να βάλεις προτεραιότητες, όταν όλα είναι προτεραιότητα
15_10_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Food for Thought, Coaching & Training, Personal Coaching

Αυτές οι προσεγγίσεις θα συμβάλλουν στην αποδοτικότητα και την ευεξία σου.

Αν η λίστα με τις υποχρεώσεις σου κάνει το κεφάλι σου να γυρίζει, δεν είσαι μόνος. «Πολλές εταιρείες προσπαθούν να τα καταφέρουν με λιγότερο προσωπικό, οπότε ο χρόνος δεν είναι αρκετός» αναφέρει η Julie Morgenstern, συγγραφέας του Never Check E-Mail in the Morning. Οι εργαζόμενοι σήμερα έχουν πολλούς ρόλους και κάθε project συνήθως είναι προτεραιότητα.

Οπότε, πώς μπορούμε να βάλουμε προτεραιότητες, όταν όλα είναι προτεραιότητα; Χρησιμοποίησε τις τακτικές που ακολουθούν για να βρεις από πού να ξεκινήσεις, πώς να προχωρήσεις και πώς να διατηρήσεις την επιδεξιότητά σου, όταν συμβαίνουν αλλαγές.

Ξεκίνα τη μέρα σου καταγράφοντας τις προτεραιότητές σου

Κάθε πρωί κατάγραψε τις προτεραιότητές σου για τη μέρα. Αποφασίζοντας τι είναι σημαντικό και τι όχι, είναι το κλειδί για τη μείωση του στρες και τη βελτίωση της αποδοτικότητάς σου. Αξιοποίησε αυτή την οπτική για να βρεις ισορροπία, πριν ξεκινήσεις τη μέρα σου.

Κάνε εναλλαγές μεταξύ δυναμικών και κουραστικών εργασιών

Όλοι βρίσκουμε στη δουλειά μας μερικές συναρπαστικές πτυχές και από την άλλη πλευρά μερικές εξουθενωτικές. Δεν είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τη συγκέντρωσή μας σε καθήκοντα που απολαμβάνουμε, αλλά η δουλειά που μας εξουθενώνει, εξαντλεί την προσοχή μας και τα αποθέματα της συναισθηματικής μας ενέργειας.

Μια χρήσιμη μέθοδος για να διακρίνεις μεταξύ των 2 είναι ο πίνακας Eisenhower. Πήρε το όνομά του από τον πρώην Πρόεδρο Eisenhower, χωρίζεται σε 4 κατηγορίες και βασίζεται σε 2 διακριτές ταμπέλες: το επείγον και το σημαντικό.

Ταξινόμησε τα καθήκοντά σου βάσει «επείγοντος» και «σημαντικότητας» και με αυτόν τον τρόπο θα μπορείς να ελέγχεις την πορεία σου, πριν φτάσεις το στάδιο της εξουθένωσης ή του burnout.

Εντόπισε μια δραστηριότητα χαμηλής προτεραιότητας και σταμάτα να την κάνεις

Εξαλείφοντας ένα καθήκον από τη λίστα σου ή αναθέτοντάς το σε έναν συνάδελφο για τον οποίον έχει μεγαλύτερη αξία, θα σε βοηθήσει να ελαφρύνεις τη λίστα σου και ίσως να σου προκαλέσει χαρά. Επίλεξε κάτι που είναι περιττό και όχι τόσο σημαντικό και αφαίρεσέ το εντελώς από τη λίστα σου.


Αρχική δημοσίευση από Mallory Stratton, Συντάκτρια Thrive Global, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr