NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

TechReporter: Η διαβολοβδομάδα του Zuckerberg και τα deals στην Ελλάδα

TechReporter: Η διαβολοβδομάδα του Zuckerberg και τα deals στην Ελλάδα
Φωτογραφία: JD Lasica

Ο Mark Zuckerberg θα εύχεται η περασμένη εβδομάδα να φύγει και να μην ξανάρθει, αφού η Facebook βρέθηκε στο στόχαστρο καταγγελιών και... τεχνικών προβλημάτων. Στην Ελλάδα, πάντως, μάλλον ξεχωρίζουν τα σημαντικά «deals» που ανακοινώθηκαν.

Η εβδομάδα ξεκίνησε για την Facebook με την συνέντευξη της Frances Haugen, πρώην στελέχους της, η οποία, αποκαλύπτοντας την ταυτότητά της στην τηλεόραση, περιέγραψε μια εταιρεία η οποία είναι τόσο αφοσιωμένη στη βελτιστοποίηση της απόδοσης των προϊόντων της, που «αγκάλιασε» αλγόριθμους μέσω των οποίων ενισχύεται η ρητορική μίσους, τονίζοντας πως τα κέρδη της «πληρώνονται με την ασφάλεια μας». «Υπήρχε σύγκρουση μεταξύ του τι ήταν καλό για το κοινό και τι ήταν καλό για την Facebook», είπε η Hauge.

Απάντηση σε αυτά έδωσε ο Mark Zuckerberg, αρνούμενος ότι η εταιρεία δίνει προτεραιότητα στα κέρδη της έναντι της ασφάλειας των χρηστών της. «Στο επίκεντρο αυτών των κατηγοριών είναι αυτή η ιδέα ότι δίνουμε προτεραιότητα στο κέρδος παρά στην ασφάλεια και την ευημερία», δήλωσε ο Zuckerberg σε ανάρτησή του στο προφίλ του στο Facebook. «Αυτό δεν είναι αλήθεια». Χωρίς να αναφέρεται στην Haugen, ο δημιουργός της πλατφόρμας είπε ότι «πολλοί από τους ισχυρισμούς δεν έχουν νόημα».

Και αυτό δεν ήταν το μόνο πρόβλημα για την Facebook. Λίγες ώρες μετά τις αποκαλύψεις της Haugen, όλες της οι υπηρεσίες... έπεσαν, για περισσότερο από 5 ώρες. Το ίδιο συνέβη και την περασμένη Παρασκευή, για περίπου δύο ώρες. Τα συγκεκριμένα προβλήματα αναφέρεται πως οδήγησαν στην απώλεια 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την περιουσία του Zuckerberg, ενώ, την ίδια στιγμή, οι ανταγωνιστές είδαν αυξημένη κίνηση. Όπως το Viber, που ανέφερε αύξηση 75% του αριθμού των μηνυμάτων και διπλασιασμό του αριθμού των κλήσεων.

Εντός συνόρων, η Intracom Holdings ανακοίνωσε ότι, η Intracom Technologies, θυγατρική του Ομίλου Intracom Holdings, έχει προχωρήσει σε δεσμευτική συμφωνία με την Netcompany Group (εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Κοπεγχάγης) για την πώληση και μεταβίβαση του συνόλου των μετοχών της Intrasoft International, ευρωπαϊκής εταιρείας παροχής προηγμένων υπηρεσιών και λύσεων πληροφορικής, με ισχυρή διεθνή παρουσία και εξειδίκευση. Η αξία της συναλλαγής ανέρχεται σε 235 εκατομμύρια ευρώ.

Και σε ένα άλλο σημαντικό deal, η Delivery Hero, στο δυναμικό της οποίας εντάσσεται το efood, επιβεβαίωσε πως προχώρησε σε σύναψη συνεργασίας με τον Όμιλο Μούχαλη για την κυριότητα των θυγατρικών εταιρειών ALPHA διανομές και INKAΤ (delivery.gr και kiosky's). Συγκεκριμένα, οι επιχειρησιακές διαδικασίες και το στελεχιακό δυναμικό τους θα ενσωματωθούν στο efood για να ενισχύσουν την στρατηγική ανάπτυξη της εταιρείας στον κλάδο του quick commerce και την επέκταση της υπηρεσίας διανομής ειδών supermarket.

Από την άλλη, σε ένα από τα σημαντικότερα παραδείγματα μεγάλης εταιρείας που υιοθετεί πλήρως το μοντέλο της εξ αποστάσεως εργασίας αναδεικνύεται η Peoplecert, ένα brand που έχει φτάσει να κατέχει θέση παγκόσμιου ηγέτη στην πιστοποίηση διαχείρισης έργων και ψηφιακών υπηρεσιών. Και αυτό καθώς ξεπερνά σε αποτίμηση το 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Όπως αποκάλυψε ο ιδρυτής και CEO του Ομίλου, Βύρων Νικολαΐδης, η εταιρεία υιοθετεί «full time» το μοντέλο της τηλεργασίας για το σύνολο του δυναμικού της, που φτάνει τα 700 άτομα, με τα 550 να βρίσκονται στην Ελλάδα.

Στο streaming, το HBO Max, η streaming πλατφόρμα της WarnerMedia, έρχεται και στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, προσφέροντας ψυχαγωγία, ταινίες, παιδικά προγράμματα και πρωτότυπες σειρές από τις Warner Bros, HBO, DC, Cartoon Network και Max Originals, σε ένα σημείο, για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Το HBO Max γνωστοποίησε ότι η υπηρεσία του θα είναι διαθέσιμη σε 27 περιοχές κατά την αρχική φάση της ευρωπαϊκής διάθεσης.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr