NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Γιατί η προσωπική ηγεσία είναι σημαντική για να πετύχεις στη ζωή;

Γιατί η προσωπική ηγεσία είναι σημαντική για να πετύχεις στη ζωή;

​Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι και μόνο η λέξη της ισχυρής ηγεσίας πυροδοτεί ένα κίνητρο για να κάνουμε κάτι σπουδαίο.

Αλλά... επιτρέψτε μου να σας πω, φίλοι μου. Η Προσωπική Ηγεσία είναι πιο ισχυρή κινητήριος δύναμη. Γιατί; Επειδή πρόκειται για εσάς, περιστρέφεται γύρω σας και ξεκινά από εσάς! Επιπλέον, παραμένει πάντα μαζί σας, δεν μπορείτε να την παρατήσετε ούτε το αντίστροφο.

Κάθε εξέχουσα ηγεσία βασίζεται στις αρχές της ακεραιότητας, της υπευθυνότητας, της επικοινωνίας, της αποφασιστικότητας, της δέσμευσης και της καθοδήγησης. Τα χαρακτηριστικά της προσωπικής σας ηγεσίας θα βασίζονται επίσης στα αμέσως παρακάτω: πόσο αφοσιωμένοι είστε στον στόχο σας, πόσο αποφασιστικοί είστε για να αναλαμβάνετε δράση κάθε μέρα, τι επίπεδο αποφασιστικότητας δείχνετε στην επίτευξη των καθημερινών σας στόχων, αν θεωρείτε τον εαυτό σας υπεύθυνο, αλλά επίσης πόσο υπεύθυνος είστε για κάθε βήμα που κάνετε προς την αποστολή σας.

Μιλώντας για την ουσία της Προσωπικής Ηγεσίας, εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τη στάση σας. Ναι, η στάση σας απέναντι στους καθορισμένους στόχους σας, τις καθημερινές σας δεσμεύσεις, καθώς και τα εμπόδια στο δρόμο σας. Έχει να κάνει με τη στάση σας αν λάβετε τα εμπόδια ως σημεία αναστολής ή την ευκαιρία να μάθετε από αυτά και φυσικά να τα ξεπεράσετε.

Αφορά τη στάση σας εάν ικανοποιηθείτε μετά την επίτευξη του στόχου σας ή λάβετε τη γραμμή τερματισμού ως αφετηρία του επόμενου σημαντικού σας στόχου. Πρόκειται για τη στάση σας να έχετε μια ατελείωτη αναζήτηση για ανάπτυξη και προσωπική ανάπτυξη.

Συνοψίζοντας, η επιτυχία σας έγκειται στην ανάπτυξη των χαρακτηριστικών που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε σε όλους τους τομείς της ζωής. Δεν πρόκειται να κάνετε μόνο ένα τεράστιο σπριντ. Πρόκειται για τη δημιουργία των θεμελίων της επιτυχίας μέσω της προσωπικής σας ηγεσίας.

Οι προσωπικές δεξιότητες ηγεσίας θα σας βοηθήσουν σε όλους τους τομείς της ζωής σας, είτε πρόκειται για την αύξηση των καθημερινών αρμοδιοτήτων, για την εξέλιξη της καριέρας σας ή την επίτευξη των στόχων της υγείας και φυσικής σας κατάστασης. Τι περιμένετε λοιπόν;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr