NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Οδηγός για Managers: Βοήθησε την ομάδα σου να κινείται περισσότερο

Οδηγός για Managers: Βοήθησε την ομάδα σου να κινείται περισσότερο
26_10_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Ηγεσία & Management, Coaching & Training, Business Coaching

Αν παρακολουθείς τα νέα σχετικά με την υγεία και την ευεξία, θα έχεις αντιληφθεί ότι η καθιστική ζωή είναι το ίδιο επιβλαβής με το κάπνισμα. Μια ανασκόπηση ερευνών από το 1996 ως το 2011 αποκάλυψε ότι ο μέσος Αμερικανός κάθεται 7 έως 10 ώρες τη μέρα.

Και ένα άρθρο των New York Times με τίτλο “The Couch Potato Goes Global,” παραθέτει τα εντυπωσιακά ευρήματα μελέτης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (WHO) του 2012: «το 31,1% των ενηλίκων παγκοσμίως, δηλαδή περίπου 1,5 δισεκατομμύρια άνθρωποι, γυμνάζονται ελάχιστα, δηλαδή δεν καλύπτουν το προτεινόμενο διάστημα των 150 λεπτών περπατήματος ή ήπιας άσκησης εβδομαδιαία, ή αλλιώς 20 λεπτά ημερησίως».

Ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους να βοηθήσεις την ομάδα σου είναι να την ενθαρρύνεις να κινείται. Ακόμα και αν δεν είναι δική σου ευθύνη το πόσο αθλείται ο καθένας, πρέπει να ξέρεις ότι οι πιο δραστήριοι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι και επομένως πιο παραγωγικοί. Σχετικές έρευνες έχουν δείξει επανειλημμένα ότι η συστηματική άσκηση σε βοηθά τόσο σωματικά όσο και πνευματικά, συνεπώς η άσκηση ίσως είναι το καλύτερο εργαλείο που δεν χρησιμοποιείς, καθώς σε βοηθάει να βελτιώσεις τη δημιουργική σκέψη και την αντιμετώπιση προβλημάτων, αλλά και να αυξήσεις την παραγωγικότητά σου και να βελτιστοποιήσεις την κατανομή του χρόνου σου.

Μία πολύ συχνή παρανόηση, η οποία μας εμποδίζει να είμαστε πιο δραστήριοι, είναι ότι, προκειμένου να είμαστε υγιείς, πρέπει να ασκούμαστε καθημερινά και στο μέγιστο βαθμό. Η επιστήμη λέει ξεκάθαρα ότι αυτό όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά κάτι τέτοιο ενδέχεται να οδηγήσει σε τραυματισμό. Συνεπώς η συζήτηση γύρω από την ευεξία και το fitness θα πρέπει να μην εστιάζει απλώς στην «άσκηση» αλλά σε μία ευρύτερη έννοια, την «κίνηση».

«Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι άσκηση είναι να φτάνεις σε σημείο να λαχανιάζεις και να εξουθενώνεσαι» λέει ο Edward Phillips, γιατρός, ιδρυτής και διευθυντής του Institute of Lifestyle Medicine στην Ιατρική Σχολή του Harvard. «Μπορείς φυσικά να το κάνεις αυτό, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι θα ωφεληθείς από την άσκηση».

Το Υπουργείο Υγείας των ΗΠΑ συνιστά στους περισσότερους ενήλικες «τουλάχιστον 150 λεπτά ήπιας αεροβικής δραστηριότητας ή 75 λεπτά έντονης αεροβικής δραστηριότητας εβδομαδιαία ή έναν συνδυασμό ήπιας και έντονης δραστηριότητας».

Η ήπια αεροβική δραστηριότητα περιλαμβάνει τα πάντα από βάδισμα και κολύμβηση μέχρι το κούρεμα του γκαζόν! Ωστόσο είναι σημαντικό να μην περιορίσεις άλλα είδη κίνησης, όπως π.χ. διατάσεις, γιόγκα κ.α. Αυτό που μετράει είναι να κινείσαι. Μία έρευνα ανακάλυψε ότι αποφεύγοντας την καθιστική ζωή, επιμηκύνεται το τελομερές, η περιοχή του DNA που το προστατεύει από την φθορά.

Αν λοιπόν θέλεις η ομάδα σου να είναι στα καλύτερά της, εξήγησέ της γιατί πρέπει να είναι δραστήρια.

Είναι σημαντικό να δίνεις εσύ το παράδειγμα. Και αν δεν υπάρχει γυμναστήριο κοντά στη δουλειά, υπάρχουν πολλοί τρόποι να βάλεις την κίνηση στην καθημερινότητα των συναδέλφων σου.

Ακολουθούν μερικοί ακόμα τρόποι να βοηθήσεις ώστε εσύ και η ομάδα σου να κινήστε περισσότερο:

1. Καθιέρωσε τα walking meetings

Η αγαπημένη τάση κορυφαίων CEOs, από τον Mark Zuckerberg του Facebook έως τον Richard Branson της Virgin. Όχι μόνο θα αυξήσεις την καρδιαγγειακή δραστηριότητα, αλλά και οι συζητήσεις με την ομάδα θα γίνουν πιο δημιουργικές, όπως δείχνει έρευνα του Stanford University του 2014.

2. Βοήθησε τους συναδέλφους σου να κινούνται περισσότερο

Εκτός από τα walking meetings, δοκιμάστε λίγο περπάτημα κατά την διάρκεια του διαλείμματος, είτε δραστηριότητες μετά την δουλειά.

3. Δώσε εσύ το καλό παράδειγμα

Δείξε στην ομάδα σου ότι η σωματική δραστηριότητα είναι μία από τις προτεραιότητές σου. Μπορείς να σημειώσεις το πρόγραμμα του γυμναστηρίου σου σε κάποιο κοινό πρόγραμμα, να το αναφέρεις σε κάποιο meeting ή να καλέσεις την ομάδα σου σε μία δραστηριότητα μετά τη δουλειά.


Αρχική δημοσίευση στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr