NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Η αλλαγή των σκέψεων θεμελιώδες βήμα για την αλλαγή των αποτελεσμάτων

Η αλλαγή των σκέψεων θεμελιώδες βήμα για την αλλαγή των αποτελεσμάτων

​Γνωρίζετε ότι οι μη παραγωγικές και αυτοπεριοριζόμενες σκέψεις που κουβαλάτε ακούσια μπορούν να αλλάξουν ολόκληρη την πραγματικότητά σας;

Ναι, αυτό είναι αλήθεια. Η χαμηλή μας αυτοεκτίμηση μας κάνει να υπονομεύουμε τις δυνατότητές μας και μας ωθεί να σκεφτόμαστε αρνητικά, ότι είμαστε δηλαδή μικροί για τον εαυτό μας. Έτσι, όχι μόνο εμποδίζουν την πρόοδό μας, αλλά μας εμποδίζουν επίσης να δοκιμάζουμε νέα πράγματα και να προλαβαίνουμε τις μεγάλες ευκαιρίες στη ζωή.

Αυτό πολλές φορές γίνεται όταν οι φίλοι μας μας προτρέπουν να πάμε για μια καλύτερη θέση σε έναν νέο οργανισμό, κάτι που αρνούμαστε λέγοντας ότι είναι πολύ επικίνδυνο να εγκαταλείψουμε την τρέχουσα δουλειά. Είναι όταν η οικογένειά μας μας εμπνέει να πάμε για ένα επερχόμενο ανταγωνιστικό τεστ, αλλά βαθιά μέσα μας είμαστε απρόθυμοι με βάση τη νοοτροπία «δεν είμαι αρκετά ικανός».

Σκεφτόμαστε:

  • «Κι αν έχανα την άνετη θέση μου στην εταιρεία;»
  • «Κι αν αποτύχαινα στον διαγωνισμό;»
  • «Τι θα γινόταν αν τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά για μένα;»

Είναι αυτά τα «τι θα γινόταν αν» – οι ψευδείς υποθέσεις για τον εαυτό μας που «σπάζουν» την αυτοπεποίθησή μας. Δημιουργούν μια ψευδαίσθηση στο μυαλό μας ότι τα μεγάλα πράγματα δεν είναι για μένα ή ότι δεν είμαι έτοιμος να πάρω μια τόσο μεγάλη ευκαιρία. Και άθελά μας αρχίζουμε να τα απωθούμε. Αντί να χρησιμοποιούμε τον νόμο της έλξης προς όφελός μας, κάνουμε τις αυτοπεριοριζόμενες πεποιθήσεις μας το μεγαλύτερο εμπόδιο για την επιτυχία μας.

Ας πάρουμε μια απόφαση σήμερα να αλλάξουμε τις σκέψεις που κάνουν τον εαυτό μας να μας σαμποτάρει. Ας δουλέψουμε πάνω σε αυτά για να τα αντικαταστήσουμε με μια θετική σκέψη, όπως «μπορώ να το κάνω αυτό».

Αν και θα χρειαστούν πολλά για να πούμε ΝΑΙ στην επόμενη ευκαιρία που μας παρουσιάζεται, παρόλα αυτά είναι απαραίτητο για την ανάπτυξή μας. Είναι καιρός να σπάσουμε το κέλυφος των ψευδών υποθέσεων για τον εαυτό μας και να αρχίσουμε να μεγαλώνουμε, να αναπτυσσόμαστε, να βελτιωνόμαστε.

Ας εξερευνήσουμε τις δυνατότητές μας και ας τις χρησιμοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε! Είναι ενδιαφέρον ότι έχουμε την ικανότητα πραγματικά να εκπλήσσουμε τους εαυτούς μας με την έμφυτη δύναμη να πραγματοποιούμε σπουδαία πράγματα που πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε ποτέ να πετύχουμε. Δεν μένει παρά να ξεκινήσεις!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr