NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Οδηγός για managers: Βοήθησε την ομάδα σου να αντιμετωπίζει καλύτερα τις προκλήσεις

Οδηγός για managers: Βοήθησε την ομάδα σου να αντιμετωπίζει καλύτερα τις προκλήσεις
12_11_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Ηγεσία & Management, Coaching & Training, Business Coaching

Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να τους υπενθυμίσεις να πάρουν μία ανάσα και να θυμηθούν ότι ό,τι και να γίνει δεν είναι το τέλος του κόσμου.

Καθημερινά οι προκλήσεις και οι απαιτήσεις είναι τεράστιες. Αποτέλεσμα; Άγχος, πίεση λόγω των προθεσμιών και φυσικά έλλειψη χρόνου. Γι' αυτό είναι απαραίτητο να υπάρχει συνεννόηση, έτσι ώστε να αποδίδουν όλοι καλύτερα.

Σίγουρα έχεις ένα άτομο στην ομάδα σου που είναι υπεύθυνος για την επίτευξη των στόχων, την τήρηση των προθεσμιών και φροντίζει να δουλεύουν όλα όπως πρέπει. Είτε είσαι εσύ αυτό το άτομο είτε όχι, σίγουρα ξέρεις πως όλα τα μέλη παίζουν ρόλο στην επιτυχία της ομάδας. Και προκειμένου να αυξηθεί η αποδοτικότητά σας, πρέπει να υπάρχει σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά σας.

Συνεπώς, είναι απαραίτητο να βοηθήσεις κι εσύ την ομάδα σου να λειτουργήσει εν μέσω υψηλών απαιτήσεων και δυσκολιών – και ο επαναπροσδιορισμός είναι ένα από τα πιο χρήσιμα εργαλεία που έχεις στη διάθεσή σου. Το να βοηθήσεις τους συνεργάτες σου να αντιμετωπίζουν τα λάθη σαν ευκαιρία για να γίνουν καλύτεροι, είναι το πρώτο βήμα. Μερικές φορές το μόνο που χρειάζεται είναι να τους υπενθυμίσεις να πάρουν μία ανάσα και να θυμηθούν ότι ό,τι και να γίνει δεν είναι το τέλος του κόσμου. Αυτό φυσικά δεν σημαίνει να παραβλέπεις ή να ωραιοποιείς τα λάθη. Πρέπει όμως να κοιτάζεις μπροστά και να υπενθυμίζεις στην ομάδα σου ότι ο δρόμος για την επιτυχία είναι δύσκολος και απαιτητικός. Για όλους.

Η ομάδα σου μπορεί να σε χρειάζεται για καθοδήγηση και υποστήριξη κι εσύ μπορείς να βοηθήσεις τους συνεργάτες σου να σκέφτονται θετικά. Η ικανότητά σου να βοηθάς την ομάδα να επαναπροσδιορίζει τα πράγματα όποτε χρειάζεται, θα ενδυναμώσει τις σχέσεις σας και θα εξασφαλίσει μία αρμονική συνεργασία.

Ακολουθούν μερικά tips που μπορείς να κάνεις για να βοηθήσεις τους συνεργάτες σου να δουν τη δουλειά τους αλλά και τις απαιτήσεις της με άλλη οπτική.

1. Επικεντρώσου στα δυνατά σημεία

Στην επόμενη συζήτηση με έναν συνάδελφό σου, φρόντισε να μιλήσεις για τα δυνατά του σημεία και τη δυναμική του. Ακόμα κι αν πρόκειται να μιλήσετε για αδυναμίες και δυσκολίες, το να αρχίσετε από τα θετικά θα βοηθήσει τον συνάδελφό σου να αντιμετωπίσει τη συζήτηση με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

2. Μείνε θετικός

Η διατήρηση μίας θετικής στάσης είναι απαραίτητη για την επίλυση των προβλημάτων, ειδικά όταν άλλοι δε μπορούν να το κάνουν. Όταν οι συνάδελφοί σου βλέπουν ότι διατηρείς την θετική σου σκέψη ακόμα και όταν αυξάνονται οι απαιτήσεις, αυτό είναι μεταδοτικό – και οι έρευνες δείχνουν ότι η θετική σκέψη μπορεί να αυξήσει την παραγωγικότητα.

3. Φρόντισε πρώτα τη δική σου ευημερία

Πολλές φορές μπορεί να νομίζεις ότι είναι δική σου δουλειά να διαχειρίζεσαι και τα προβλήματα των άλλων. Τότε έχεις έναν ακόμη λόγο για να βάλεις σε προτεραιότητα τη δική σου ευημερία. Είτε αυτό σημαίνει ένας περίπατος, είτε περισσότερος ύπνος, είτε πιο υγιεινή διατροφή, αν φροντίζεις τον εαυτό σου, θα είσαι πιο πολύτιμος για ολόκληρη την ομάδα.


Αρχική δημοσίευση από Thrive Global Greece στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr