NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Το μυστικό της υπερ-αποδοτικότητας είναι οι 3-4 ώρες την ημέρα

Το μυστικό της υπερ-αποδοτικότητας είναι οι 3-4 ώρες την ημέρα
23_11_2021

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

Το βιβλίο του Cal Newport «Deep Work» είναι το εγχειρίδιο που θα σου λύσει τα χέρια.

Στο κλασικό του βιβλίο Deep Work, ο Cal Newport αναφέρει τον Mark Twain και αρκετές άλλες προσωπικότητες, από διαφορετικά πεδία, των οποίων το πνευματικό έργο οφείλεται σε μία απόλυτα συγκεντρωμένη παραγωγή. Ο Newport περιγράφει το deep work, δηλαδή την εργασία σε βάθος, ως «επαγγελματικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται με συγκέντρωση χωρίς περισπασμούς και ωθούν τις γνωστικές σου ικανότητες στα όριά τους.»

Σε αντίθεση με την επιφανειακή εργασία ή τα καθήκοντα που εκτελούμε μηχανικά, το deep work επιτυγχάνεται μόνο όταν αποκλείσουμε κάθε περισπασμό και συγκεντρωθούμε σε αυτό που κάνουμε. Παρόλο που η υπέρ συνδεδεμένη ζωή μας το καθιστά δύσκολο, ο Newport υποστηρίζει ότι «αυτές οι προσπάθειες δημιουργούν νέα αξία και βελτιώνουν τις δεξιότητές σου».

Η οπτική του συγγραφέα

Ο όρος και η θεωρία του ανήκουν στο συγγραφέα. Αλλά ο Newport έχει ίσως μια μοναδική τοποθέτηση, εντός της σφαίρας των ψηφιακών ειδικών του 21ου αιώνα, που μιλά εκτενώς για το πώς γίνονται τα πράγματα.

Είναι επίκουρος καθηγητής πληροφορικής στο Georgetown University, έχει γράψει 6 βιβλία πάνω στην αποδοτικότητα της ψηφιακής εποχής που δίνουν συμβουλές ενάντια στους ψηφιακούς περισπασμούς και είναι σημαντικός blogger από την εμφάνιση του μέσου. Δεν είχε ποτέ λογαριασμό στο Facebook ή στο Twitter. Επιλέγει να διαβάζει ειδήσεις από την Washington Post και το NPR και δεν είχε smartphone μέχρι το 2012.

Θα έλεγε κανείς ότι πρόκειται για μία «αντίσταση» στην ψηφιακή διάσπαση προσοχής και μία προσήλωση στην καριέρα του. Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι ο Newport επιμένει ότι σπάνια δουλεύει μετά τις 5-6 το απόγευμα κάθε μέρα. «3-4 ώρες την ημέρα, 5 μέρες την εβδομάδα σωστά καθοδηγούμενης συγκέντρωσης χωρίς περισπασμούς, φαίνεται ότι μπορεί να παράγουν πολύτιμα αποτελέσματα,» γράφει.

Η θεωρία του Newport αποτελεί μια στρατηγική κρίσιμη την εποχή του ψηφιακού κατακλυσμού. Παρόλο που η προσέγγιση της εργασίας σε βάθος δεν ταιριάζει σε όλους, ή τουλάχιστον όλη την ώρα, το να μπορείς να απομακρύνεσαι από το θόρυβο σου δίνει δύναμη.


Αρχική δημοσίευση από Ελίζα Σακκά, Senior Editor Thrive Global Greece, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr