NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Η σημασία της παρακίνησης στην καθημερινή πράξη

Η σημασία της παρακίνησης στην καθημερινή πράξη

​Θα προσπαθήσω με πολύ απλά λόγια να συνδέσω θεωρία και πράξη, κάτι που μου αρέσει πολύ. Είναι χρήσιμο για όλους ακόμα και για αυτούς που γνωρίζουν, έχουν εκπαιδευτεί ή έλαβαν μια θέση εμπειρικά χωρίς ένα καλό θεωρητικό υπόβαθρο και αναγκάζονται να πιέζουν τον εαυτό τους απέναντι στους υπολοίπους, λέγοντας ότι γνωρίζουν για την παρακίνηση και τα κίνητρα.

Όλοι έχουμε ακούσει για τη σημασία του να παραμείνουμε δεσμευμένοι στενά με κίνητρα σε μια εταιρεία, στην εργασία μας, σε έναν διαγωνισμό ή ένα επαγγελματικό πρότζεκτ. Αλλά πόσο ενεργά τείνουμε να βρίσκουμε και να κρατάμε αυτό το κίνητρο στην πραγματικότητα; Λοιπόν, ειλικρινά… λίγο.

Γιατί δίνεται τόση έμφαση στα κίνητρα;

Σε αυτήν την εποχή της τεχνολογίας και της ταχέως μεταβαλλόμενης δυναμικής όπου όλοι τείνουν να παραμένουν ενημερωμένοι, υπάρχει μια πλημμύρα νέων πληροφοριών κάθε στιγμή που περνάει. Αν και είναι καλό να έχουμε πρόσβαση σε πληροφορίες και ενημερώσεις, ωστόσο αποσπά το μυαλό μας από το να κάνουμε αυτό που στην πραγματικότητα υποτίθεται ότι πρέπει να κάνουμε. Μας κάνει να ξεχνάμε τους στόχους μας -τι θέλουμε να πετύχουμε- και μας κρατά απασχολημένους σε δραστηριότητες χωρίς νόημα.

Εδώ παίζει ρόλο το κίνητρο. Το κίνητρο είναι απαραίτητο όταν έχουμε προθεσμίες για τους στόχους μας, στόχους που καθορίζουν την απόδοση και την πρόοδό μας μακροπρόθεσμα.

Πώς μας βοηθά το κίνητρο να κάνουμε πράγματα;

Είναι αποδεδειγμένο ότι τα κίνητρα υψηλού επιπέδου ενισχύουν την παραγωγικότητα και μειώνουν τον χρόνο ολοκλήρωσης της εργασίας. Επιπλέον, προκαλούν την παραγωγή πιο δημιουργικής και μεγαλύτερης ποσότητας εργασίας. Αυτό, με τη σειρά του, φέρνει ανταμοιβές, καλύτερες ευκαιρίες και ένα καλό επίπεδο εργασιακής ικανοποίησης μεταξύ των εργαζομένων.

Το κίνητρο σας ενθουσιάζει να αναλάβετε τη δουλειά που σας έχει ανατεθεί και να την ολοκληρώσετε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Ενθαρρύνει τη δημιουργικότητα, την επιμέλεια και την εξαιρετική εργασιακή ηθική, που όχι μόνο σας ευνοεί σε ένα έργο, αλλά είναι πολύτιμο να διατηρείτε σε κάθε επαγγελματική ικανότητα. Η δημιουργία κινήτρων θέλει και τρόπο και χρόνο.

«Όταν προσπαθούμε να γίνουμε καλύτεροι από ό,τι είμαστε, όλα γύρω μας γίνονται επίσης καλύτερα» - Πάολο Κοέλιο

Τρόποι για να παραμείνετε κινητοποιημένοι περισσότερο

Ναι, είναι καλό να ακούτε παρακινητικές διαλέξεις -ακόμα και δικές μου, να διαβάζετε αποσπάσματα και να προσθέτετε οπτικές υπενθυμίσεις- ωστόσο, για να διατηρήσετε το κίνητρο για περισσότερο χρονικό διάστημα, πρέπει να χτίσετε δυναμική. Πρέπει να συνεχίσετε να εργάζεστε τις μέρες που δεν θέλετε ή δεν αισθάνεστε έτοιμοι, δυναμικοί.

Δεύτερον, αναθεωρήστε τους στόχους σας κάθε μέρα. Παρακολουθήστε την απόδοσή σας – ταιριάζει με το καθορισμένο χρονοδιάγραμμα των επιτευγμάτων σας; Τέλος, συνδεθείτε με τους ανθρώπους που θέλετε να είστε μαζί τους στο μέλλον και αναζητήστε την καθοδήγηση τους γιατί!

«ή τρέχεις τη μέρα ή σε τρέχει η μέρα». - Τζιμ Ρον.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr