NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how
ανάγνωση

Εξυπηρέτηση Πελατών - Ποιότητα δίχως τέλος!

Εξυπηρέτηση Πελατών - Ποιότητα δίχως τέλος!

​Η άρτια εξυπηρέτηση των πελατών είναι το κλειδί για την επιτυχία κάθε επιχείρησης. Η ποιότητα των προϊόντων σε συνδυασμό με το υψηλό επίπεδο της παρεχόμενης εξυπηρέτησης, αποτελούν καθοριστικούς παράγοντες για την επιβίωσή της σε μακροχρόνιο επίπεδο. Ενώ, η διατήρηση του υπάρχοντος πελατολογίου και η προσέλκυση νέων πελατών είναι εξίσου σημαντικές εκφάνσεις για την ανοδική πορεία και την εξέλιξη της επιχείρησης.

Αρκεί να σας πω ότι τα παράπονα των δυσαρεστημένων πελατών δεν είναι αυτά που πρέπει να μας φοβίζουν, γιατί αποτελούν ευκαιρίες και «καμπανάκι» για να βελτιωθούμε και να αλλάξουμε τα κακώς κείμενα. Η χειρότερη έκβαση στην επαφή μας με τους πελάτες, είναι η σιωπηρή απόρριψη από τους ίδιους. Με άλλα λόγια, να μην επιστρέψουν ποτέ στο brand…

Γι’ αυτό και σε κάθε ευκαιρία τονίζω ότι οι πελάτες μας είναι οι καλύτεροι πρεσβευτές μας. Είναι εκείνοι που όταν μοιράζονται τη δική τους εμπειρία εξυπηρέτησης, «χρωματίζουν» αρνητικά ή θετικά το προφίλ μιας επιχείρησης και το πιο σημαντικό είναι ότι η γνώμη τους είναι αξιόπιστη. Αυτό το στοιχείο τους κάνει πολύτιμους και τοποθετεί την εξυπηρέτησή τους στην κορυφή της πυραμίδας των προτεραιοτήτων μιας επιχείρησης.

Η ιδιαίτερη και μοναδική εξυπηρέτηση, δημιουργεί αποτελέσματα και χτίζει μακροχρόνιες σχέσεις εμπιστοσύνης.

Το ΕΙΕΠ θωρακίζει αυτές τις σχέσεις, ενδυναμώνοντας την εταιρική κουλτούρα και ανοίγοντας γέφυρα επικοινωνίας με στελέχη που έχουν πάθος με την εξυπηρέτηση πελατών, γιατί το ίδιο αισθανόμαστε και εμείς οι ίδιοι! Γνωρίζοντας καλά τον παλμό της αγοράς, η οποία συνεχώς μεταβάλλεται και εξελίσσεται, παρακολουθούμε τις αλλαγές και τις νέες προκλήσεις που κάθε εταιρεία καλείται να αντιμετωπίσει καθημερινά και δίνουμε δυναμικά το «παρών» μέσα από τη δράση μας.

Αναδεικνύοντας σταθερά την αξία της Εξυπηρέτησης, θεσπίσαμε φέτος για πρώτη χρονιά τα GREEK EXCELLENCE, μια εκδήλωση που τιμά προσωπικότητες που αποτελούν πηγή έμπνευσης για όλους τους δημιουργικούς και ανήσυχους ανθρώπους. Που απασχολούν κυρίως με την καλλιέργεια, τις ικανότητες και τα επιτεύγματά τους. Πρόκειται για διακεκριμένους Έλληνες του εξωτερικού των οποίων όπλο και ασπίδα είναι το ελεύθερο πνεύμα και το αδάμαστο μυαλό τους. Έλληνες που προβάλλουν τη χώρα διεθνώς μέσα από το έργο τους!

Οι άνθρωποι αυτοί αποτελούν πρότυπα για τον καθένα και την καθεμιά. Και φυσικά, για όλους εμάς που κάνουμε το παν για την απαιτητική υπόθεση της εξυπηρέτησης. Γιατί η εξυπηρέτηση δεν έχει όρια... δεν μπαίνει σε κουτάκια. Έχει βαθιές ρίζες και η προσφορά στον συνάνθρωπο προσδίδει εύσημα από όποιο τομέα και με όποιο τρόπο και αν πραγματοποιείται.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης που παρακολουθήσαμε live στους δέκτες μας, την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021, μας άνοιξαν την καρδιά τους σπουδαίες προσωπικότητες που έχουν ακολουθήσει τον δύσκολο δρόμο της προσωπικής αριστείας. Και μπορώ να πω μετά βεβαιότητας ότι οι σκέψεις και τα βιώματα που μοιράστηκαν μαζί μας αποτελούν πυξίδα για τα σύνθετα ερωτήματα που καλούμαστε να απαντήσουμε ως άνθρωποι, ως έθνος αλλά και ως πολίτες του κόσμου.

Εμείς θελήσαμε να κάνουμε την αρχή και την ίδια στιγμή να δώσουμε το έναυσμα και για άλλες τέτοιες πρωτοβουλίες που μόνο περήφανους μπορούν να μας κάνουν.

Η συγκυρία δεν είναι τυχαία. Η χρονιά ορόσημο που διανύουμε μας καλεί να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας: 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, σημείο αναφοράς για το ελληνικό έθνος.

Τα φωτεινά μυαλά που γνωρίσαμε και επιλέξαμε να τιμήσουμε αποτελούν λαμπρά παραδείγματα Ελλήνων που κατήργησαν σύνορα και άγγιξαν την κορυφή.

  • Μανώλης Δερμιτζάκης - Αντιπρόεδρος στη φαρμακευτική εταιρεία GlaxoSmithKline στον τομέα της υπολογιστικής βιολογίας
  • Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ - Βυζαντινολόγος ιστορικός
  • Κωνσταντίνος Δασκαλάκης - Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης Υπολογιστών του ΜΙΤ και μέλος του Εργαστηρίου Πληροφορικής και Τεχνητής Νοημοσύνης του MIT
  • Νίκος Αλιάγας – Παρουσιαστής

Όλοι τους σύμβολα προόδου, έμπνευσης, δημιουργικότητας και προσφοράς, που πορεύονται με αξιοπρέπεια, με ακεραιότητα και με επιμονή στον δρόμο της αριστείας. Αυτούς επιλέξαμε για να θαυμάσουμε και να μιμηθούμε. Τον δικό τους δρόμο προκρίνουμε, χωρίς σύντομα μονοπάτια και χωρίς άγονο ανταγωνισμό.

Μέσα από τις εμπνευσμένες και παρακινητικές τοποθετήσεις των βραβευμένων, θελήσαμε να ενισχύσουμε την πίστη στις ανθρώπινες αξίες και να τονώσουμε το αίσθημα υπερηφάνειας για όλους όσους τα κατάφεραν, για εκείνους που αγωνίστηκαν σκληρά, φέρνοντας παράλληλα στο νου μας το πνεύμα των αγωνιστών της επανάστασης του 1821, ενός γεγονότος τεράστιας ιστορικής σημασίας που σήμανε την αρχή της αφύπνισης της εθνικής συνείδησης των Ελλήνων.

Με άλλα λόγια, οι άνθρωποι που βραβεύσαμε αποδεικνύουν με πράξεις ότι τα πάντα είναι δυνατά.

Το ΕΙΕΠ δεσμεύεται ότι θα εξακολουθήσει να προάγει την ποιότητα και να προβάλλει τα επιτεύγματα της επιχειρηματικής κοινότητας αλλά και των επιστημονικών φορέων.

Κοινή πεποίθηση όλων των μελών του Ινστιτούτου είναι ότι οφείλουμε να υποστηρίξουμε τις ζωντανές αξίες των νέων Ελλήνων της διασποράς και την άσβεστη ανάγκη τους για πρόοδο, προσφορά και ατομική προκοπή. Το ΕΙΕΠ διαχρονικά, άλλωστε, φωτίζει τη δράση ανθρώπων που κάνουν τη διαφορά, για την εξυπηρέτηση του πολίτη, αποτελώντας έναν φάρο ανάδειξης καλών πρακτικών, με στόχο να δώσει ώθηση και να εμπνεύσει τη νέα γενιά, που είναι η ελπίδα μας για ένα καλύτερο αύριο.

Γιατί τελικά η εξυπηρέτηση μας αφορά όλους…

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr