NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

9 τρόποι για να μην χάσεις ποτέ την αγάπη για την δουλειά σου

9 τρόποι για να μην χάσεις ποτέ την αγάπη για την δουλειά σου
11_01_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Καριέρα & HR

Aκόμα και αν είσαι στην ίδια εταιρεία ή θέση για χρόνια.

Μέχρι και λίγα χρόνια πριν, ήταν απολύτως φυσιολογικό το να βρεις μια δουλειά μετά το σχολείο ή το Πανεπιστήμιο και να παραμείνεις σε αυτήν, μέχρι να πάρεις σύνταξη. Αυτό βέβαια, δεν ισχύει πλέον. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ο μέσος όρος παραμονής σε μια εργασία είναι τα 4,6 χρόνια ανά εργαζόμενο.

Αν, ωστόσο, εσύ εργάζεσαι εδώ και χρόνια στην ίδια θέση ή στο ίδιο αντικείμενο εργασίας, τότε σίγουρα χρειάζεσαι έμπνευση και αγάπη για την δουλειά σου ώστε να παραμείνεις ενθουσιασμένος και ενεργητικός.

Με ποιους τρόπους μπορείς να διατηρήσεις τον ενθουσιασμό σου για τη δουλειά σου, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια; Παρακάτω θα βρεις ορισμένους που σίγουρα θα σε βοηθήσουν.

Μίλα για τους στόχους και τις δυνατότητές σου

Αν θέλεις να εξελιχθείς και είσαι πολλά χρόνια σε μια εταιρία, μην φοβάσαι να το πεις. Ζήτησε να δοκιμαστείς και σε άλλα τμήματα ή θέσεις εργασίας, ειδικά αν έχεις τα κατάλληλα εφόδια, όπως σχετικά πτυχία. Επίσης, θα βοηθούσε πολύ να γράψεις τους στόχους σου σε ένα ημερολόγιο, όπως και να βγάλεις ένα πλάνο με το πώς θα τους πετύχεις.

Βγες από την comfort zone σου

Σίγουρα δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο, από το να νιώθεις ασφάλεια και οικειότητα στον χώρο εργασίας σου. Όμως, προκειμένου να φτάσεις πιο ψηλά και να εξελιχθείς, θα πρέπει να υπερβείς για λίγο τα όριά σου. Ρίσκαρε, ανάλαβε προκλήσεις και θα εκπλαγείς με τα πράγματα που μπορείς να καταφέρεις.

Δικτυώσου

Οι γνωριμίες παίζουν επίσης μεγάλο ρόλο σε μια δουλειά. Δικτυώσου, μίλησε με συναδέρφους και μην φοβάσαι να μοιραστείς τα όσα θέλεις να πετύχεις.

Κάνε τους συνεργάτες σου, φίλους

Δεν υπάρχει καλύτερο πράγμα σε μια ομάδα από το να είναι ενωμένοι. Ο κοινός σας στόχος, το κοινό σας όραμα και οι αξίες σας, θα σας βοηθήσουν πολύ σε αυτό. Αν δεν ανυπομονείς να πας στην δουλειά σου, φρόντισε να ανυπομονείς να βρεθείς ξανά με τους συνεργάτες σου.

Μην φοβάσαι τα ρίσκα

Όπως προείπαμε, είναι σημαντικό να μην φοβάσαι τις προκλήσεις και τα ρίσκα. Είτε βγεις σωστός είτε λάθος θα έχεις κερδίσει. Την μια φορά, θα έχεις εξελιχθεί, και την άλλη, θα έχεις πάρει ένα μάθημα που θα σε βοηθήσει να γίνεις καλύτερος.

Απόλαυσε την επιτυχία σου

Αν κάνεις την ίδια δουλειά για πολύ καιρό, πάει να πει ότι έχεις μεγάλη εμπειρία. Απόλαυσε τις επιτυχίες σου και το γεγονός ότι ξέρεις πάντα τι να κάνεις αλλά και πώς να το κάνεις. Να ξέρεις πως αυτό δεν είναι εύκολο.

Μάθε κάτι καινούργιο

Μπορεί το αντικείμενο της δουλειάς σου να είναι ίδιο εδώ και χρόνια, όμως σίγουρα θα υπάρχουν νέα πράγματα που μπορείς να μάθεις ώστε να εξελιχθείς. Η γνώση δεν σταματάει ποτέ και καθώς μαθαίνεις κάτι καινούργιο, θα δεις ότι η δουλειά σου θα σου αρέσει πιο πολύ.

Η ενσυναίσθηση είναι το κλειδί

Είναι πολύ σημαντικό να λειτουργείς με ενσυνειδητότητα στη δουλειά σου. Παράμεινε οργανωμένος, συγκεντρωμένος και με καθαρό νου και δεν θα απογοητευθείς.

Η δίψα σου για μάθηση και γνώση θα σε βοηθήσει να παραμείνεις ενεργητικός

Ακόμα και οι άνθρωποι που κάνουν την ίδια δουλειά για χρόνια, φροντίζουν να μαθαίνουν κάτι καινούργιο. Το να μαθαίνεις συνεχώς, θα σε βοηθήσει να παραμείνεις συγκεντρωμένος και να μην βαριέσαι ποτέ.


Αρχική δημοσίευση από Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr