NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

TechReporter: Συμφωνίες και αποφάσεις για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών

TechReporter: Συμφωνίες και αποφάσεις για τον τομέα των τηλεπικοινωνιών

Στο επίκεντρο βρέθηκαν, την περασμένη εβδομάδα, οι τηλεπικοινωνίες. Είτε με την απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής, είτε με τις εξελίξεις για τα πενταψήφια, είτε με την ολοκλήρωση της εξαγοράς της Wind Ελλάς. Ο TechReporter σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις.

Απαλλαγή από τα τέλη κινητής και καρτοκινητής τηλεφωνίας μπορούν να έχουν, πλέον, οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών, καθώς τα Υπουργεία Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Οικονομικών έθεσαν σε παραγωγική λειτουργία το mobilefees.gov.gr. Την πλατφόρμα υλοποίησε η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων. Μέσω αυτής, οι νέοι ηλικίας 15-29 ετών μπορούν να δηλώσουν το κινητό τους τηλέφωνο, ώστε να απαλλάσσονται από τα συγκεκριμένα τέλη.

Μένοντας στις τηλεπικοινωνίες, η ΕΕΤΤ γνωστοποίησε πως δεν θα επιβληθεί η εκ των προτέρων φραγή στα πενταψήφια. Οι συμμετέχοντες στη σχετική δημόσια διαβούλευση εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην πρόταση της ΕΕΤΤ -για την προστασία των καταναλωτών- να εφαρμοστεί εκ των προτέρων φραγή σε όλες τις υπηρεσίες που χρεώνονται με τη λήψη PSMS/PMMS σε όλους τους συνδρομητές των Παρόχων Δικτύου Εκκίνησης Κλήσεων, ώστε να διασφαλιστεί η εγγραφή στις υπηρεσίες αυτές και η λήψη τους με τη συναίνεση των συνδρομητών.

Στον ίδιο κλάδο, η Wind Ελλάς ανακοίνωσε ότι, σήμερα ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της στην United Group. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η ολοκλήρωση της εξαγοράς της από τον όμιλο της United αποτελεί μια εξαιρετική εξέλιξη για την WIND Ελλάς». Η United Group θα πραγματοποιήσει στη χώρα επενδύσεις που ξεπερνούν τα €1,3 δισ. μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, εστιάζοντας σε τομείς προτεραιότητας, όπως η επέκταση του δικτύου οπτικών ινών, η ανάπτυξη του 5G και η συνδρομητική τηλεόραση.

Κλείνουμε την ειδησεογραφία από την Ελλάδα με τη Βικιπαίδεια, στην οποία σε αντίθεση με το 2020, όπου στα δημοφιλέστερα λήμματα κυριάρχησαν θέματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το 2021 κυριαρχούν οι εορτασμοί για τα 200 χρόνια από την έναρξη της επανάστασης, το ελληνικό #metoo αλλά και οι απώλειες. Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, στην κορυφή βρίσκεται το λήμμα για την Ελλάδα, ακολουθεί η Ελληνική Επανάσταση του 1821 και στη θέση 3 βρίσκεται το λήμμα Μίκης Θεοδωράκης, καθώς ο σπουδαίος συνθέτης απεβίωσε στις 2 Σεπτεμβρίου 2021.

Στα διεθνή, η Take-Two Interactive προχωρά στην εξαγορά της εταιρείας mobile games, Zynga, για 12,7 δισεκατομμύρια δολάρια. Πιο γνωστή για τη σειρά FarmVille, η Zynga αναπτύχθηκε αρχικά στο Facebook και κάποια στιγμή έγινε ο πιο επιτυχημένος developer στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Στα χρόνια που πέρασαν, έστρεψε την εστίασή της στα κινητά, επωφελούμενη από την εκρηκτική ανάπτυξη των smartphone. Αν και το FarmVille είναι το πιο γνωστό παιχνίδι της, έχει δημοσιεύσει αρκετούς άλλους αξιόλογους τίτλους, όπως τα CSR Racing και Empires & Puzzles.

Η Check Point Research, το τμήμα έρευνας της Check Point Software, ανέφερε πως η τάση αύξησης των κυβερνοεπιθέσεων έφτασε στο υψηλότερο σημείο όλων των εποχών στα τέλη του 2021 μετά την αποκάλυψη της ευπάθειας Log4J, φτάνοντας τις 925 κυβερνοεπιθέσεις την εβδομάδα ανά οργανισμό, σε παγκόσμιο επίπεδο. Όπως σχολίασε ο Omer Dembinsky, Data Research Manager στην Check Point Software: «Οι χάκερς συνεχίζουν να καινοτομούν. Πέρυσι, είδαμε ένα εντυπωσιακό ποσοστό 50% περισσότερων κυβερνοεπιθέσεων ανά εβδομάδα σε εταιρικά δίκτυα σε σύγκριση με το 2020, αυτή είναι μια σημαντική αύξηση».

Η Apple παρουσίασε νέα στοιχεία - ρεκόρ για την ανάπτυξη του App Store το 2021. Η εταιρεία αναφέρει πως έχει πλέον πληρώσει περισσότερα από 260 δισεκατομμύρια δολάρια σε προγραμματιστές εφαρμογών από την πρώτη κυκλοφορία του App Store το 2008, αριθμός που είναι υψηλότερος από τα 200 δισεκατομμύρια δολάρια που ανέφερε στο τέλος του 2020. Αυτό σημαίνει ότι, μόνο για το 2021, η εταιρεία πλήρωσε στους developers που τοποθετούν τις εφαρμογές τους στο ηλεκτρονικό κατάστημα της, συνολικά τουλάχιστον 60 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τέλος, η PayPal Holdings διερευνά την περίπτωση διάθεσης του δικού της stablecoin, σύμφωνα με την ίδια την εταιρεία, η οποία επιβεβαίωσε την εξέλιξη μετά την ανακάλυψη σχετικών στοιχείων στην εφαρμογή της για iPhone. «Εξερευνούμε ένα stablecoin. Εάν και όταν επιδιώξουμε να προχωρήσουμε, φυσικά θα συνεργαστούμε στενά με τις σχετικές ρυθμιστικές αρχές», τόνισε ο Jose Fernandez da Ponte, ανώτερος αντιπρόεδρος κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών νομισμάτων στην PayPal, σε δήλωση στο Bloomberg News.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr