NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

7 συνήθειες που θα αφήσουμε πίσω μας τη νέα χρονιά

7 συνήθειες που θα αφήσουμε πίσω μας τη νέα χρονιά
28_01_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Food for Thought, Coaching & Training, Personal Coaching

​Ένα πρόσφατο άρθρο των New York Times ανέφερε πόσοι από εμάς ξανασκεφτόμαστε τις υποχρεώσεις των γιορτών και προσαρμόζουμε τα σχέδιά μας για να μειώσουμε το στρες και να βρούμε χώρο για ευελιξία. Το 2022 λοιπόν, ας σκεφτούμε τις συνήθειες και τις νοοτροπίες που θα αφήσουμε πίσω για να βρούμε χώρο για νέες που μας ωφελούν περισσότερο.

Τα 7 tips που ακολουθούν θα σε βοηθήσουν να τα καταφέρεις.

Μην αφήνεις τη δουλειά σου να σε καθορίζει

Σταμάτα να αμφισβητείς τον εαυτό σου, προετοιμάσου για ό,τι έρχεται και ξεκίνα να αναγνωρίζεις την αξία, την πρόοδο και τα κατορθώματά σου.

Μην τροφοδοτείς την αρνητική κριτική του εαυτού σου

Για το 2022, αγκάλιασε το σώμα σου και γιόρτασε αυτό που είσαι. Σταμάτα να κάνεις αρνητικές σκέψεις για όλα όσα μπορεί να σε ενοχλούν σε αυτό, γιατί αν κάτι μάθαμε τα τελευταία χρόνια είναι να εκτιμούμε το σώμα μας, να προσπαθούμε να το βελτιώσουμε και να το αγαπάμε ολοκληρωτικά. Αυτή η αλλαγή θα μεταφραστεί σε περισσότερες επιτυχία και μεγαλύτερη ευτυχία το 2022.

Μάθε να λες «όχι»

Προκάλεσε τον εαυτό σου να απαγκιστρωθεί από την πεποίθηση ότι πρέπει να κάνεις τα πάντα. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να διευρύνεις την ομάδα σου μέσα στην εταιρεία για να μπορείς να αναθέτεις και μερικές φορές απλώς πες “όχι”. Το να λες “ναι” στις ευκαιρίες μπορεί να οδηγήσει σε συναρπαστικές νέες πόρτες, αλλά όταν λες “όχι”, απελευθερώνεις τον εαυτό σου και του επιτρέπεις να πει “ναι” σε άλλα πράγματα, που μπορεί να ωφελήσουν την εταιρεία, την οικογένεια και τις σχέσεις σου.

Μη μετράς την αποδοτικότητα με το χρόνο

Απαλλάξου από την ψευδαίσθηση ότι η αποδοτικότητα μετριέται με το χρόνο ή με τον όγκο αυτών που ολοκλήρωσες και αντικατάστησέ την με την πεποίθηση ότι η αποδοτικότητά σου μετριέται με την αξία που παράγεις.

Μην παρακολουθείς ειδήσεις ασυνείδητα

Δοκίμασε να σταματήσεις να παρακολουθείς με μανία τις ειδήσεις. Λόγω της πανδημίας, όλοι είδαμε ειδήσεις περισσότερο από όσο συνηθίζαμε και ίσως παρατήρησες κι εσύ τον αρνητικό αντίκτυπο που έχουν στη διάθεση και το στρες σου. Επομένως, ήρθε η ώρα να σταματήσεις αυτή τη συνήθεια. Άλλωστε υπάρχουν πολλοί τρόποι να ενημερωθείς.

Δε χρειάζεται να πετύχεις την τελειότητα

Η αναβλητικότητα σχετίζεται με την τελειομανία. Οπότε, ίσως σε ωφελήσει να απομακρύνεις την ιδέα της τελειότητας, γιατί περιορίζει τις πράξεις σου και σε παγιδεύει σε μια μη παραγωγική ζώνη ασφαλείας. Άφησε λοιπόν τη συνήθεια της αναβλητικότητας πίσω και κάνε ένα πλάνο ώστε να πετύχεις τους στόχους σου.

Μην ανησυχείς για όσα δεν ελέγχεις

Ο έλεγχος δεν σε κάνει να νιώθεις πιο σταθερό, ασφαλή και ικανοποιημένο. Ένα από τα πιο σημαντικά μαθήματα που μπορείς να πάρεις είναι να μετατρέπεις την ανησυχία σε εμπιστοσύνη. Όσο περισσότερο ανησυχούμε για όσα δεν μπορούμε να ελέγξουμε, τόσο λιγότερο ικανοποιημένοι νιώθουμε. Αν εμπιστευτούμε τον εαυτό μας, τις ιδέες, τη συνεισφορά και την αξία μας, τότε οι ευκαιρίες εμφανίζονται μόνες τους. Γι’ αυτό, το 2022 μετάτρεψε την ανησυχία σε εμπιστοσύνη.


Αρχική δημοσίευση από Marina Khidekel, Διευθύντρια Περιεχομένου thriveglobal.com, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr