NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον: Πώς θα την πετύχετε

Διαφορετικότητα στο εργασιακό περιβάλλον: Πώς θα την πετύχετε
29_03_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Επιχειρήσεις & Know-how, Ηγεσία & Management, Coaching & Training, Business Coaching

Σύμφωνα με την Έκθεση των Ηνωμένων Εθνών για το 2020, μόλις το 28% των διευθυντικών θέσεων κατέχονται από γυναίκες, ενώ, σύμφωνα με έρευνα της McKinsey, 50% των γυναικών δηλώνουν ότι δεν νιώθουν την αποδοχή στην εταιρεία τους και 44% επέλεξαν να αλλάξουν εργασία λόγω της μη αποδοχής τους.

Το 44% των ανθρώπων αναφέρουν ότι οι ίδιοι ή κάποιος που ξέρουν έχει βιώσει διακρίσεις λόγω ηλικίας στην εργασία, ενώ, σύμφωνα με το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ, το 18% των ανθρώπων με αναπηρία προσλήφθηκαν το 2016, συγκριτικά με το 65% των ανθρώπων χωρίς αναπηρία

Δεν είναι λίγες οι εταιρείες που εφαρμόζουν πολιτικές σχετικές με την αποδοχή της διαφορετικότητας, με στόχο να δημιουργήσουν μία εταιρική κουλτούρα βασισμένη στις αξίες του σεβασμού, της αποδοχής, και της αίσθησης του ανήκειν, αλλά και ένα περιβάλλον εργασίας χωρίς αποκλεισμούς, όπου οι εργαζόμενοι αισθάνονται υπερήφανοι να εργάζονται μέσα στα πλαίσια του.

Τα οφέλη της Διαφορετικότητας στο περιβάλλον εργασίας

  • Έρευνα της McKinsey, υποστηρίζει πως οι εταιρείες με εργαζομένους από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, έχουν καλύτερη απόδοση και μεγαλύτερη δέσμευση των εργαζόμενων συγκριτικά με τις εταιρείες που δε στηρίζουν τη διαφορετικότητα
  • Το American Sociological Review του 2009, υποστηρίζει πως οι εταιρείες με το υψηλότερο ποσοστό διαφορετικότητας, έχουν μεγαλύτερα κέρδη και περισσότερους πελάτες.
  • Έρευνα της Deloitte του 2020, αναφέρει πως οι εταιρείες με υψηλό ποσοστό διαφορετικότητας, εμφανίζουν 42% περισσότερη συνεργασία και 83% μεγαλύτερη καινοτομία.

Το 67% των ανθρώπων θεωρούν τη διαφορετικότητα σημαντικό κριτήριο επιλογής εργασίας. Ως επικεφαλής των εταιριών, μπορείτε να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον εργασίας που ενισχύει την αποδοχή και την διαφορετικότητα. Με ποιον τρόπο;

Μικροβήματα αποδοχής της διαφορετικότητας

  • Δημιουργήστε ομάδες με συναδέλφους από διαφορετικά background.
  • Αφήστε πίσω τις προκαταλήψεις σας και επανεξετάστε τις βάσεις τους.
  • Επανεξετάστε συμπεριφορές που ενδεχομένως αποκλείουν κάποιους εργαζόμενους.
  • Προσπαθήστε να γνωρίσετε καλύτερα εκείνους που αποκλείετε.
  • Ζητήστε τη γνώμη κάποιου με τον οποίο συνήθως δεν συμφωνείτε για να αποκτήσετε μια πιο αντικειμενική άποψη.

Αρχική δημοσίευση από Ελίνα Δελενίκα, Head of Content Thrive Greece, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr