NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Imaginary Graffiti Bookstore: «Σχεδιάζοντας» μια νέα γενιά βιβλιοπωλείων

Imaginary Graffiti Bookstore: «Σχεδιάζοντας» μια νέα γενιά βιβλιοπωλείων

Σήμερα σας βοηθάμε να εντοπίσετε το Imaginary Graffiti Bookstore, το νέο βιβλιοπωλείο στην Αθήνα που ειδικεύεται στις εκδόσεις για το graffiti. Λίγο πιο κάτω από την πλατεία Μαβίλη, διασχίζοντας την Μιχαλακοπούλου, μοιραία θα τραβήξει το βλέμμα σας.

Το παρατηρούμε τους τελευταίους μήνες στην Αθήνα. Μετά την πανδημία και τις καραντίνες η σχέση πολλών με τα βιβλία έχει αναθερμανθεί. Οι φωτογραφίες στο Instagram με τις στοίβες των online αγορασμένων βιβλίων που έφταναν ως το ταβάνι σε ένα από τα πιο γνωστά βιβλιοπωλεία της Αθήνας, είναι πρόσφατες.

Και σήμερα, που οι καραντίνες, ευτυχώς, αποτελούν παρελθόν και που δεν είναι απαραίτητο πλέον να περιμένουμε υπομονετικά για να φτάσουν τα νέα μας βιβλία στην πόρτα μας, τα πράγματα φαίνεται πως έχουν αλλάξει. Όχι απλά γιατί μπορούμε να επισκεπτόμαστε τα αγαπημένα μας βιβλιοπωλεία ή τα βιβλιοπωλεία της γειτονιάς μας. Αλλά γιατί διαφαίνεται μια νέα τάση.

Όπως όλα δείχνουν, πλέον στα βιβλιοπωλεία που επισκεπτόμαστε, θέλουμε να βρίσκουμε και πιο σπάνιες εκδόσεις, βιβλία από το εξωτερικό που θα βρίσκαμε, μόνο, κατόπιν παραγγελίας και αφού πιθανώς, θα περιμέναμε για μήνες ώσπου να καταφθάσουν. Και αυτοεκδόσεις, άλλη μια τάση, άλλη μια κατηγορία βιβλίων που δείχνει αυξητικές τάσεις και δεν βρίσκουμε εύκολα στα συνηθισμένα βιβλιοπωλεία. Ακόμα και τα limited, ζωγραφισμένα στο χέρι φανζίνς που μπορεί κανείς να βρει εν είδει μικρών έργων τέχνης, σε, κυριολεκτικά, μετρημένα στα δάχτυλα βιβλιοπωλεία και σε ψαγμένα κονσεπτικά cafe της πόλης.

Imaginary Graffiti Bookstore: Το νέο βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται στις εκδόσεις για το graffiti

Το προηγούμενο Σαββατοκύριακό, στο Choices Weekend του www.epixeiro.gr, σας παρουσιάσαμε το Hyper Hypo, το νέο βιβλιοπωλείο που άνοιξε τον Δεκέμβριο, στο τρίγωνο του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και ειδικεύεται στις art & design εκδόσεις.

Σήμερα σας βοηθάμε να εντοπίσετε το Imaginary Graffiti Bookstore, το νέο βιβλιοπωλείο στην Αθήνα που ειδικεύεται στις εκδόσεις για το graffiti. Λίγο πιο κάτω από την πλατεία Μαβίλη, διασχίζοντας την Μιχαλακοπούλου, μοιραία, θα τραβήξει το βλέμμα σας.

Δρασκελίζοντας το κατώφλι του θα βρείτε μία πληθώρα από εκδόσεις, βιβλία, περιοδικά, αυτοεκδόσεις και φανζίν γύρω από το graffiti και την street art, που δύσκολα θα βρείτε αλλού. Έως ακατόρθωτα, αφού καλλιτέχνες που σχετίζονται με το graffiti και την εικονογράφηση στο εξωτερικό, στέλνουν εκεί σε αποκλειστικότητα τις εκδόσεις τους.

Το Imaginary Graffiti Bookstore είναι το νέο βιβλιοπωλείο των RTMone και Νάντιας Στασινού. Στο χώρο μάλιστα προϋπήρχε το εργαστήριο ζωγραφικής Imaginary Rooms, όπου μέχρι και σήμερα γίνονται graffiti, doodle art workshops, αλλά και μαθήματα εικονογράφησης για παιδιά 7-15 ετών.

Και μπορεί το Imaginary Graffiti Bookstore να άνοιξε στις αρχές του 2022, άλλα η γειτονιά, οι καλλιτέχνες και οι φίλοι του graffiti και όχι μόνο, το έχουν αγκαλιάσει. Μέσα στα λίγα λεπτά που βρεθήκαμε εκεί μια μητέρα έφερε την κόρη της που κοιτούσε με λαχτάρα τα βιβλία, τα μολύβια και τα σπρέι, για να ξεκινήσει μαθήματα εικονογράφησης και ο εικαστικός mural artist “Monos” που μένει στη γειτονιά, ήρθε για να κάνει την επίσκεψη του.

Φύγαμε επιβεβαιώνοντας την αρχική μας εικασία. Τα βιβλιοπωλεία αλλάζουν. Ειδικεύονται, προσηλώνονται, πολλαπλασιάζονται και φέρνουν τους ανθρώπους με κοινά ενδιαφέροντα στην “ίδια γειτονιά”.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr