NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Όταν τα social media και το διαδίκτυο χρησιμοποιούνται σωστά από τους νέους

Όταν τα social media και το διαδίκτυο χρησιμοποιούνται σωστά από τους νέους

Η υποτροφία που κέρδισε η 18χρονη από τη Θεσσαλονίκη σε αμερικανικό πανεπιστήμιο μας έδωσε μια διαφορετική «νότα» χρήσης των social media - κάτι που γίνεται ίσως από λίγους νέους, αλλά όμως αρκετούς για να πιστεύουμε και να ελπίζουμε ότι υπάρχουν και τέτοια παραδείγματα.

Η 18χρονη Μαρία Γαβριηλίδου από τη Θεσσαλονίκη, μέσα από ένα βίντεο σχεδόν δυόμισι λεπτών που έφτιαξε, εξιστορούσε πως, παρά τις δυσκολίες της εποχής, ο προπάππους της πάλεψε για την οικογένεια του και έφτιαξε ένα μαγαζί που αργότερα πέρασε στον πατέρα της και τώρα βοηθάει και η ίδια. Αυτό το βίντεο αποτέλεσε το εισιτήριο για την εισαγωγή της με υποτροφία στο Bridgewater College των ΗΠΑ και συγκεκριμένα στη σχολή Communication, Technology and Culture.

Η οικογένεια της είναι το στήριγμα της και οι δυσκολίες που αντιμετώπισαν όλα αυτά τα χρόνια της έδωσαν δύναμη για να παλέψει για τους στόχους της. Όσο πιο πολλά μάθαινε για την ιστορία της οικογένειάς της, τόσο πιο πολύ καταλάβαινε ότι για να καταφέρεις κάτι στη ζωή σου πρέπει να παλέψεις, να πέσεις, να ζητήσεις βοήθεια - και στο τέλος θα δεις ότι κάτι θα έχεις κερδίσει.

Μπορεί να είναι μια εισαγωγή σε ένα πανεπιστήμιο ή και μια αποτυχία - και πάλι αξίζει τον κόπο, γιατί στο τέλος θα έχεις κερδίσει κάτι, έστω και την εμπειρία της διαδρομής, όπως είπε η ίδια.

Η Μαρία Γαβριηλίδου, όπως η ίδια διευκρινίζει, κατάφερε να πάρει μια θέση στο πανεπιστήμιο μέσα από ένα σύνολο εκθέσεων, το βιογραφικό της, τη συνέντευξη, τις εξετάσεις για την πιστοποίηση της αγγλικής γλώσσας καθώς και λόγω της προσωπικότητά της, που επέλεξε να συστηθεί με έναν πρωτότυπο και διαφορετικό τρόπο, μέσα από τη δημιουργία του συγκεκριμένου βίντεο.

Τι μπορούμε να αποκομίσουμε από την ιστορία της Μαρίας

  1. Η γνώση είναι δύναμη. Χωρίς τις απαραίτητες γνώσεις δεν μπορείς να φτάσεις μακριά. Επενδύστε στην μάθηση και αργά ή γρήγορα θα δείτε πως έχετε κάνει την καλύτερη επένδυση!
  2. Σε ένα κόσμο που οι περισσότεροι αντιγράφουν πρότυπα, ιδέες και προτιμούν τον εύκολο τρόπο που ακολουθεί η μάζα, εσείς ακολουθήστε τα όνειρά σας! Πρωτοτυπήστε, κάντε αυτό που σας γεμίζει μέσα από την δική σας προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας.
  3. Ζητήστε βοήθεια. Μπορεί στην ενήλικη ζωή μας να μην ζητάμε εύκολα βοήθεια. Ποτέ όμως δεν ξέρετε ποιος μπορεί να είναι εκεί για εσάς και να σας δώσει κάποια σημαντική βοήθεια!
  4. Παλέψτε για τον τελικό προορισμό και τους στόχους σας! Σίγουρα δεν είναι εύκολο, θα υπάρξουν δύσκολες ημέρες και απογοητευτικές καταστάσεις. Στο τέλος όμως θα έχετε κερδίσει κάτι. Αυτό το κάτι λέγεται ταξίδι και μπορεί να σας φέρει γνωριμίες, μια πρόταση, εμπειρίες, γνώση ή και επιτυχία του τελικού σας στόχου!

Γιατί τα εργαλεία δεν κάνουν το αποτέλεσμα αλλά οι επιλογές μας;

Η Μαρία, μόλις 18 ετών, με τις ανησυχίες και τις δυσκολίες που μπορεί να έχει ένα νέο παιδί που μόλις τελειώνει το σχολείο, χρησιμοποίησε τα social media με στόχο την γνώση!

Το πρόβλημα στην κοινωνία μας είναι ότι περνάμε λάθος πρότυπα και επικοινωνούμε στα νέα παιδιά λάθος τη χρήση της τεχνολογίας. Κάποτε έλεγαν διάβασε ένα βιβλίο, τώρα το βιβλίο μπορείς να το διαβάσεις online ή να ακούσεις ένα επιμορφωτικό podcast στα ακουστικά σου! Το εάν θα επιλέξουμε να είμαστε ένας «κάδος» που μας πετάνε λάθος πρότυπα, λάθος μηνύματα, ψεύτικο lifestyle και ένα κυνήγι του γρήγορου και εύκολου τρόπου ζωής, που μόνο ανάποδα αποτελέσματα θα επιφέρει στο τέλος, είναι αποκλείστηκα στο δικό μας χέρι. Βάλτε τις σωστές βάσεις που θα σας χτίσουν το αυριανό σας μέλλον.

Περάστε στα παιδιά σας το ίδιο πράγμα, για να είναι η αυριανή κοινωνία που θα μπορούν με την δύναμη της γνώσης να πηγαίνουν μπροστά και να επιτυγχάνουν τους στόχους τους!

Παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με την προβολή του video. Επικοινωνήστε μαζί μας αν επιθυμείτε να το αναφέρετε.
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr