NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

10 χρήσιμες συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου

10 χρήσιμες συνήθειες που θα αυξήσουν την παραγωγικότητα σου
12_07_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

​Οι συνήθειες μας, είναι η καθημερινή μας δράση, σε σχέση με τους στόχους και τα όνειρα μας για τη ζωή. Κάποιες από αυτές τις συνήθειες, δεν υπάρχουν στη ζωή μας για κάποιον λόγο παρά μόνο, επειδή δεν αντισταθήκαμε σε αυτές. Αυτό που χρειάζεται να κάνουμε, είναι να είμαστε συνειδητοί στην επιλογή των συνηθειών μας. Κι αυτό γιατί οι συνήθειες μας είναι τα βήματα για την επιτυχία μας.

Όταν θέλεις να πετύχεις έναν στόχο, χρειάζεται να δουλεύεις γι’ αυτόν κάθε μέρα, έστω κι αν είναι από λίγο κάθε μέρα. Αυτή η δράση, όταν έχει γίνει πλέον συνήθεια και τρόπος ζωής, θα σε φέρει αναπόφευκτα στους στόχους σου.

Παρακάτω θα βρεις 10 συνήθειες που μπορείς να βάλεις στη ζωή σου, αν δεν τις έχεις ήδη, και θα σε βοηθήσουν να γίνεις πιο παραγωγικός.

1. Η συνήθεια του προγραμματισμού

Οι άνθρωποι που δρουν με πρόγραμμα στη ζωή τους, τείνουν να είναι πολύ πιο παραγωγικοί από τους ανθρώπους που δεν το κάνουν. Αν καθορίσεις μια προθεσμία για κάθε εργασία που έχεις να κάνεις, θα σε βοηθήσει να γίνεις πιο παραγωγικός.

2. Η συνήθεια της παύσης και της ανάλυσης

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται σε θέσεις ισχύος, έχουν αυτή την συνήθεια. Όταν βρίσκονται σε μια κατάσταση μεγάλης πίεσης και κρίσιμων αποφάσεων, κάνουν μία παύση, μια μικρή αποστασιοποίηση, κάποιες φορές κάνοντας κάτι πολύ απλό, όπως το να πάρουν μια βαθιά ανάσα ή να πιουν λίγο νερό. Αυτό τους δίνει την δυνατότητα να βγουν και να μπουν ξανά στην κατάσταση, να σκεφτούν πιο καθαρά ποια είναι η πιο σωστή πορεία δράσης, και πιο πρέπει να είναι το επόμενο βήμα.

3. Η συνήθεια της καθαριότητας και της τάξης

Οι αντιπαραγωγικοί άνθρωποι και οι μη οργανωτικοί εργαζόμενοι, συνηθίζουν να ζουν και να εργάζονται σε ακατάστατες και/ή ανοργάνωτες συνθήκες. Κατά κάποιον τρόπο δηλαδή το ένα προκαλεί το άλλο. Όποια και αν είναι η αιτία, θα πρέπει να θεωρήσεις την καθαριότητα ως προτεραιότητα, και να δημιουργήσεις συνήθειες τέτοιες ώστε να διατηρείται ο χώρος σου καθαρός και οργανωμένος. Έτσι η ακαταστασία του χώρου δεν θα μετατρέπεται σε ακαταστασία των σκέψεων και δεν θα παρεμβαίνει στην παραγωγικότητα σου.

4. Η συνήθεια της αποδοτικότητας

Η αποδοτικότητα χρειάζεται να είναι ο καθημερινός σου στόχος. Και τι είναι αποδοτικότητα; Αποδοτικότητα, είναι να κάνεις όσο το δυνατόν περισσότερα, τον συντομότερο δυνατόν χρόνο χωρίς απώλειες. Σίγουρα η ποιότητα μιας εργασίας χρειάζεται να είναι η πρώτη σου προτεραιότητα, γι’ αυτό και θα ήταν καλό και χρήσιμο να αποκτήσεις την συνήθεια να επιτυγχάνεις μια καλή ισορροπία μεταξύ της ποιότητας μιας εργασίας, και του χρόνου που καταναλώνει αυτή.

5. Η συνήθεια της ευχαρίστησης από την επίτευξη ενός στόχου

Απόκτησε την συνήθεια, να αισθάνεσαι ευτυχισμένος όταν ολοκληρώνεις έναν στόχο. Με αυτόν τον τρόπο θα διαπιστώσεις ότι θα αισθάνεσαι περισσότερη ευχαρίστηση, και κατά την πορεία και διάρκεια της εργασίας αυτής. Αυτό θα βοηθήσει την παραγωγικότητα σου, καθώς και το κίνητρο και το ηθικό σου.

6. Η συνήθεια της ανταγωνιστικότητας

Οι ανταγωνιστικοί άνθρωποι, τείνουν να υπερέχουν για τον απλό λόγο ότι έχουν πολλά κίνητρα. Η σφοδρή επιθυμία τους να είναι πρώτοι ή νικητές, είναι η κινητήρια δύναμη τους. Μια δύναμη πολύ μεγάλη. Αν έχεις την συνήθεια να είσαι ανταγωνιστικός, τότε αυτή η συνήθεια μετατρέπεται σε ένα ισχυρό εργαλείο. Το ότι είσαι ανταγωνιστικός, δεν χρειάζεται να το ξέρει ο άλλος άνθρωπος τον οποίο ανταγωνίζεσαι. Είναι μια εσωτερική διαδικασία την οποία αξιοποιείς ώστε να γίνεις πιο παραγωγικός και αποτελεσματικός.

7. Η συνήθεια της διαχείρισης χρόνου

Ο παραγωγικός χρόνος σου, είναι ο χρόνος μέσα στη διάρκεια της ημέρας, κατά τον οποίο μπορείς να εργαστείς και να είσαι παραγωγικός. Δεν είναι κατ’ ανάγκη ο χρόνος που περνάς κάνοντας κάποια εργασία. Ο χρόνος είναι ένας πολύτιμος πόρος, και ο παραγωγικός χρόνος σου, πρέπει να δαπανηθεί με σύνεση και να διαχειριστεί με σύνεση εάν επιθυμείς να παραμείνεις παραγωγικός.

8. Η συνήθεια να δουλεύεις ομαδικά

Έρευνες έχουν δείξει ότι οι πιο παραγωγικοί άνθρωποι είναι αυτοί που εργάζονται σε ομάδες. Η ομαδική εργασία δημιουργεί παραγωγικότητα, κι αυτό γιατί έχει αποδειχτεί ότι οι ομάδες υπερτερούν των μεμονωμένων ατόμων, και κυρίως όταν η φύση μιας εργασίας απαιτεί πολλαπλές δεξιότητες, κριτική ικανότητα και πείρα.

9. Η συνήθεια της διαχείρισης του προϋπολογισμού

Ένας παραγωγικός άνθρωπος, είναι σε θέση να πάρει τους πόρους που είναι διαθέσιμοι, και να ολοκληρώσει ένα έργο με όσο το δυνατόν λιγότερες δαπάνες σε όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο. Είναι δύσκολο να αντιληφθεί κάποιος, πόσα χρήματα δαπανώνται και χάνονται λόγω κακής διαχείρισης του προϋπολογισμού. Συνεπώς το να διαχειρίζεσαι τον προϋπολογισμό σου είναι μια καλή συνήθεια που θα βοηθήσει την παραγωγικότητα σου.

10. Η συνήθεια της συνεχούς βελτίωσης

Ο μόνος τρόπος, να πετύχεις μια μακροπρόθεσμη παραγωγική κατάσταση, είναι μέσω της συνεχούς βελτίωσης, μέσω δοκιμασιών και λαθών. Αν δημιουργήσεις και διατηρήσεις την συνήθεια να προσπαθείς να βελτιώσεις τον εαυτό σου, αυτό θα σε κάνει ένα ισχυρότερο και παραγωγικότερο άνθρωπο.


Αρχική δημοσίευση στο blog του Μανώλη Ισχάκη, αναδημοσίευση στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr