NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Καλοκαίρι: Η καλύτερη εποχή για νέα ξεκινήματα - 8 συμβουλές!

Καλοκαίρι: Η καλύτερη εποχή για νέα ξεκινήματα - 8 συμβουλές!
26_07_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Food for Thought, Coaching & Training, Personal Coaching

Το καλοκαίρι είναι ήδη εδώ και αρκετοί / αρκετές από εσάς έχετε κάνει τις πρώτες εξορμήσεις στην εξοχή, αναζητώντας λίγη ξεκούραση και χαλάρωση, αποχαιρετώντας την ένταση και το σφιχτά deadlines του χειμώνα…

Για κάποιους και κάποιες όμως το καλοκαίρι -και πολύ περισσότερο ο Σεπτέμβριος που ακολουθεί- σηματοδοτεί νέα ξεκινήματα, είναι η «νέα πρωτοχρονιά», κατάλοιπο ενδεχομένως από τα σχολικά και φοιτητικά χρόνια που κάθε Σεπτέμβριο ξεκινούσε το «νέο ακαδημαϊκό έτος».

Με τον φετινό Σεπτέμβριο να καταφθάνει σε λιγότερο από 60 ημέρες, όντας μέσα στην καλοκαιρινή ατμόσφαιρα που έστω και για λίγες ημέρες θα πέσουν οι ρυθμοί και θα χαλαρώσουμε, είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για έναν μίνι απολογισμό - και εάν χρειαστεί κάποια αναδιοργάνωση για το «από εδώ και πέρα».

Εκμεταλλευτείτε την αίσθηση ενθουσιασμού και ανανέωσης που χαρίζει το καλοκαίρι, ακολουθείστε τα tips που μοιραζόμαστε μαζί σας και ετοιμαστείτε για νέες προκλήσεις που θα σας οδηγήσουν στην πραγματοποίηση των δικών σας επιθυμιών!

Tip #1 – Γιορτάστε τις επιτυχίες σας

Ανατρέξτε στο τι έχετε καταφέρει από την αρχή της χρονιάς, ακόμα και αν δεν έχει επιτευχθεί πλήρως ο στόχος σας. Αναγνωρίστε στον εαυτό σας την επιτυχία του και… γιορτάστε τη!

Tip #2 – Αναθεωρήστε τους προσωπικούς σας στόχους

Σε σχέση με αυτά που θα θέλατε να έχετε πραγματοποιήσει, σκεφτείτε τι πήγε καλά μέχρι στιγμής, τι θα μπορούσε να έχει πάει καλύτερα, τι θα κάνατε διαφορετικά. Εντοπίστε τυχόν κενά και καθυστερήσεις και καταγράψτε πιθανούς τρόπους επίλυσής τους.

Tip #3 – Αν χρειαστεί θέστε νέους στόχους

Μετά από μια ανασκόπηση και αναθεώρηση, ίσως προκύψουν νέοι στόχοι που θα σας οδηγήσουν ακόμα πιο κοντά στα «θέλω» σας. Μη διστάσετε να τους θέσετε αρκεί να είναι ρεαλιστικοί, επιτεύξιμοι και χρονικά προσδιορισμένοι, ώστε να μπορείτε σε τακτά χρονικά διαστήματα να κάνετε ανασκόπηση και «καλιμπράρισμα» εφόσον απαιτείται.

Tip #4 – Ώρα για οργάνωση και πλάνο

Όσο και αν για κάποιους και κάποιες η έννοια της «οργάνωσης» δεν είναι συμβατή με την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας, στην προσπάθεια επίτευξης προσωπικών μας στόχων είναι η «οργάνωση» λέξη κλειδί. Σπάστε το στόχο σας σε μικρότερους στόχους & βήματα, καταγράψτε το πώς και το πότε, καταγράψτε κινήσεις που πρέπει να κάνετε και ανθρώπους που μπορούν να σας βοηθήσουν. Εάν είστε οπτικοί τύποι η καταγραφή των βημάτων που πρέπει να ακολουθηθούν θα σας βοηθήσει στο να τις συνειδητοποιήσετε και να τις οργανώστε ακόμα καλύτερα.

Tip #5 – Διαχείριση Χρόνου

Εάν στο tip#2 διαπιστώσατε χρονοκλέφτες στην καθημερινότητά σας, δηλαδή ανθρώπους, καταστάσεις ή συνήθειες που σας κάνουν συστηματικά να χάνετε χρόνο, ήρθε η στιγμή να το αποδεχτείτε και να τους περιορίσετε, εξασφαλίζοντας χρόνο για να αφιερώσετε στην επίτευξη του προσωπικού σας στόχου, στη διασκέδασή σας ή απλά στην ξεκούρασή σας.

Tip #6 – Αναζητήστε εκπαιδευτικό πρόγραμμα

Ο Σεπτέμβριος ταυτίζεται με τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά και είναι χρυσή εποχή για την έναρξη παρακολούθησης κάποιου σεμιναρίου ή μαθήματος. Δεν είναι απαραίτητο να σχετίζεται με την εργασία σας. Μπορεί να είναι μια ξένη γλώσσα, ένα σεμινάριο αυτοβελτίωσης, μαθήματα γιόγκα ή κάποια εκπαίδευση σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Ό,τι κι αν επιλέξετε, υπάρχει αρκετή προσφορά στην αγορά για να σας ικανοποιήσει και να σας κρατήσει το ενδιαφέρον

Tip #7 – Ευεξία, αυτοφροντίδα και καλύτερη ποιότητα ζωής

Στόχοι για καλύτερη διατροφή, περισσότερη γυμναστική και άσκηση, καλύτερη ποιότητα ζωής, ανανέωση σπιτιού, οργάνωση ενός ταξιδιού είναι διαχρονικοί και πολύτιμοι! Μας κρατούν πάντα σε εγρήγορση, σε θετική διάθεση και μας χαρίζουν τη γλυκιά προσμονή της επίτευξης

Tip #8 – Εξελιχθείτε επαγγελματικά

Αν σκέφτεστε το επόμενο επαγγελματικό σας βήμα, είστε στο σωστό timing! Αποφασίστε την κατεύθυνση που θέλετε μέσα στο καλοκαίρι και ο Σεπτέμβριος είναι ο ιδανικός μήνας για να κάνετε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με τον / την manager σας, να συζητήσετε τις επαγγελματικές σας επιθυμίες και να προγραμματίστε τα επόμενα επαγγελματικά σας βήματα. Εάν αναζητάτε νέα εργασία, ο Σεπτέμβριος και ο Ιανουάριος είναι παραδοσιακά οι μήνες που δημοσιεύονται οι περισσότερες νέες θέσεις εργασίας.

Ό,τι και να κάνετε φέτος το καλοκαίρι, όπου και να πάτε, για όσο διάστημα και αν είναι αυτό διαβάστε ένα ωραίο βιβλίο, επισκεφτείτε ένα μουσείο, κάντε μια ωραία εκδρομή στη φύση και βρείτε χρόνο να θέσετε τους δικούς σας προσωπικούς στόχους που θα σας γεμίσουν χαρά και ικανοποίηση!

Καλό καλοκαίρι!


Αρχική δημοσίευση από Βίκη Χαρίτου, HR Development Senior Professional | Business, Career & NLP Coach, στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr