NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Οenovated: «Ντύνοντας» το κρασί με μια urban κουλτούρα

Οenovated: «Ντύνοντας» το κρασί με μια urban κουλτούρα

H γεύση ορυκτότητας και αλμύρας αναμεμειγμένης με τη δροσιά και την αίσθηση του φρέσκου λεμονιού που βρίσκεται μέσα σε ένα ποτήρι με Ασύρτικο. Οι “κουλούρες” στη Σαντορίνη που κάνουν τα κλήματα να μοιάζουν με μικρά έργα τέχνης. Η αίσθηση βαθιάς απογοήτευσης κάθε φορά που κάποιος βάζει παγάκια μέσα στο ποτήρι με το κρασί του. Και η συλλογή με φελλούς που κάνει κάποιο σημείο του σπιτιού να μοιάζει με ένα ψηφιδωτό αναμνήσεων στο χρώμα της άμμου.

Οι παραπάνω συνειρμοί, εικόνες και γεύσεις που ενώνουν τους οινόφιλους είναι στην ουσία ανεξάντλητοι. Όπως ανεξάντλητη είναι και η γνώση πίσω από το κρασί και το αμπέλι, κάτι που ανακαλύπτει γρήγορα ο κάθε νέος λάτρης του οίνου.

Το όμορφο ωστόσο είναι ότι για να γευτεί κανείς το κρασί σε όλο του το μεγαλείο δεν χρειάζονται περγαμηνές, ούτε και κοστούμια. Αντιθέτως. Το Οenovated μας δείχνει ότι η κατάλληλη ενδυμασία… για να αναπτύξει κανείς μια σχέση με το κρασί είναι ένα χαλαρό T-shirt. Από το αμπέλι, ως την μάζωξη στη βεράντα με φίλους που ξεκινά με το άνοιγμα μιας φιάλης και τον ήχο των ποτηριών που τσουγκρίζουν.

Μια “οινογνωσία” με απλά λόγια

eonovated-tshirt.jpg?mtime=20220810225608#asset:366190


Η ιδέα του OENOVATED γεννήθηκε από την Εβελίνα Ηγουμενάκη και τον Βαγγέλη Λώνα και την προσωπική τους ανάγκη να φορούν ρούχα που να μπορούν να εκφράζουν την αισθητική και την αγάπη τους για το κρασί.

Το brand τους πρωτοεμφανίστηκε τον Φεβρουάριο του ’22 όταν η Εβελίνα επέστρεψε στην Ελλάδα από την Napa Valley στην Καλιφόρνια, όπου τελείωσε το μεταπτυχιακό της στην οινολογία. Ένα βράδυ πίνοντας κρασί με τον Βαγγέλη και, καθώς έψαχνε τρόπους να παντρέψει την αγάπη της για το κρασί και την μόδα, ήρθε η ιδέα του Oenovated.

oenovates-shirt.jpg?mtime=20220810225647#asset:366191


“Τις περισσότερες φορές, όταν κάποιος ακούει τις λέξεις κρασί, γευσιγνώστης, oινογνωσία και σομελιέ, τα συνδέει αυτομάτως με ένα πιο επίσημο ντύσιμο, αυστηρότητα, και ίσως με μεγαλύτερες ηλικίες. Αυτό δεν ισχύει για εμάς, θέλουμε να περάσουμε την κουλτούρα του κρασιού στον απλό κόσμο και ιδιαίτερα στη γενιά μας”, επισημαίνει χαρακτηριστικά η Εβελίνα.

Άλλωστε από το 2018 η Εβελίνα έχει φτιάξει ένα wine infotainment κανάλι στο YouTube όπου δίνει με απλά λόγια πληροφορίες και tips για το κρασί. Κάτι που πλέον κάνει και μέσω του λογαριασμού του Oenovated στο Instagram.

“Γενικά θέλουμε να φέρουμε τον νέο κόσμο κοντά στο κρασί για να αναγνωρίσει πόσα φανταστικά κρασιά παράγει η Ελλάδα, τα οποία απευθύνονται σε όλα τα πορτοφόλια. Υπάρχουν εξαιρετικά κρασιά κάτω των 10 ευρώ τα οποία είναι κρίμα να μην τα ξέρει και να μην τα έχει δοκιμάσει (κυρίως) η δική μας γενιά και να μένει απλά στο πιο φτηνό ή το χύμα κρασί που όλοι έχουμε καταναλώσει δίχως αύριο σαν φοιτητές”, εξηγεί η Εβελίνα.

oenovated-tote.jpg?mtime=20220810225538#asset:366189


Η γνώμη της είναι ότι γνωρίζοντας το κρασί, από τη δημιουργία του μέχρι την κατανάλωση του, από το αμπέλι ως το ποτήρι, καθώς και τη μοναδικότητα που έχει η Ελλάδα πάνω στο κρασί, ο καταναλωτής θα μπορέσει και να βρει τι πραγματικά του ταιριάζει, αλλά και θα το εκτιμήσει και περισσότερο.

Μάλιστα τα ρούχα φτιάχνονται σε ελληνική βιοτεχνία που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, ενώ η επόμενη πρόκληση για το Oenovated είναι ο συνδυασμός κρασιού… με την dance σκηνή.

evelina-oenovated.jpg?mtime=20220810230028#asset:366198


Αναμένουμε λοιπόν και εμείς να δούμε τον “χορό” του δικού τους οινικού… τ(ρ)όπου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr