NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Άλλαξε νοοτροπία: Εσύ φτιάχνεις τη ζωή σου και μπορείς να την κάνεις υπέροχη

Άλλαξε νοοτροπία: Εσύ φτιάχνεις τη ζωή σου και μπορείς να την κάνεις υπέροχη
26_08_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

Η ζωή σου δεν είναι κάτι που απλά σου συμβαίνει, εκτός αν αποφασίσεις να την αφήσεις στην τύχη. Αν νομίζεις ότι η ζωή σου είναι εκτός ελέγχου, είναι επειδή την έχεις αφήσει εκτός ελέγχου. Θα βελτιωθεί τη στιγμή που συνειδητοποιήσεις ότι δεν πρόκειται για κάτι που πρέπει να αντέξεις ή να υπομείνεις, αλλά είναι κάτι που εσύ δημιουργείς. Αν η ζωή σου, δεν σε ικανοποιεί, μπορείς να την αλλάξεις!

Για να ξεκολλήσεις, το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να πάρεις αποφάσεις και να κάνεις πράξεις που σε απομακρύνουν από αυτό που δεν θες και σε οδηγούν εκεί που θες. Αν δεν ξέρεις τι θες, απομακρύνσου τουλάχιστον από αυτό που ξέρεις ότι δεν θες. Είναι μία αρχή!

Υπάρχουν ορισμένες στάσεις ζωής που μπορείς να υιοθετήσεις, ακόμα και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, για να γίνεις πιο δυνατός και πιο επιτυχημένος:

Η ανακάλυψη του εαυτού σου

Η αξία της ζωής είναι το ταξίδι. Όταν ακολουθείς το δικό σου δρόμο, δημιουργείς νέες ευκαιρίες, αποκτάς νέες εμπειρίες και φτιάχνεις τη ζωή που θες. Αν περιμένεις τη ζωή να πάρει το δρόμο της και τα πράγματα να συμβούν από μόνα τους, δεν θα έχεις την ποιότητα που επιθυμείς. Πρόκειται για ένα δίλημμα που αντιμετωπίζουν όλοι οι ενήλικες. Εκατομμύρια άνθρωποι δεν ξέρουν τι να κάνουν στη ζωή τους και δεν πειράζει!

Το καλύτερο, όμως, είναι όταν ξαφνικά όλα ξεκαθαρίζουν και ό,τι σε δυσκόλευε πριν, πλέον είναι ολοφάνερο. Αυτές οι στιγμές συνειδητοποίησης είναι πολύ ανακουφιστικές. Γι’ αυτό, πρέπει να είσαι περίεργος, ανοικτός στο άγνωστο και το καινούριο και έτοιμος να υποδεχτείς τις εκπλήξεις που έρχονται στο δρόμο σου. Μόνο με αυτή τη νοοτροπία θα ανακαλύψεις πραγματικά τον εαυτό σου και θα κατανοήσεις το σκοπό της ζωής σου.

Εσύ είσαι υπεύθυνος για τη ζωή σου

Το μεγαλύτερο κατόρθωμα στη ζωή είναι το θάρρος να αναλάβεις την ευθύνη για τη ζωή σου. Είτε σου αρέσει, είτε όχι εσύ και μόνο εσύ είσαι υπεύθυνος για το άτομο που είσαι σήμερα. Αυτή η αλλαγή νοοτροπίας δεν είναι εύκολη, αλλά θα σε βοηθήσει να καθοδηγήσεις την επιτυχία σου. Μπορεί να σε βοηθήσει να αποδώσεις καλύτερα στη δουλειά, να αναπτύξεις ισχυρότερες και θετικότερες σχέσεις, να βελτιώσεις την προσωπική σου αποδοτικότητα και ικανοποίηση.

Έχεις ήδη αυτή την ικανότητα και την ευθύνη για τη ζωή σου. Όλοι την έχουν. Αλλά οι περισσότεροι από εμάς δεν είμαστε πρόθυμοι να αποδεχτούμε ότι μόνοι μας έχουμε τη δύναμη να ζήσουμε τη ζωή μας όπως θέλουμε. Μην κατηγορείς τους γύρω σου για τα προβλήματα και τις αποτυχίες σου. Σταμάτα να ρίχνεις την ευθύνη σε “συνθήκες εκτός του ελέγχου σου” για να απαλλαγείς από το βάρος των επιλογών, των αποφάσεων, της συμπεριφοράς και των πράξεών σου. Ανάλαβε την ευθύνη για τις πράξεις σου!

Η ζωή δεν είναι τέλεια: δεν πάνε όλα όπως τα έχεις προγραμματίσει

Δεν υπάρχει τελειότητα! Δεν θα πετύχεις κάθε στόχο, αλλά είναι σημαντικό να κάνεις σχέδια και να προχωράς. Αφιέρωσε χρόνο στο να μάθεις τι πρέπει να κάνεις όταν τα πράγματα παρεκκλίνουν από τα σχέδιά σου. Η καλύτερη τακτική είναι να έχεις εναλλακτικές σε περίπτωση που δεν πάνε όλα έτσι όπως τα θες. Πρέπει να μάθεις να αντιμετωπίζεις τις αναποδιές και να προσαρμόζεσαι στις αλλαγές όταν είναι απαραίτητο. Η ζωή είναι απρόβλεπτη και αυτό είναι που την κάνει τόσο ενδιαφέρουσα.

Κάθε εμπόδιο σε πάει μπροστά

Στη ζωή σου θα έρθεις αντιμέτωπος με εμπόδια-δίκαια ή άδικα. Θα ανακαλύψεις, ξανά και ξανά, ότι αυτό που μετράει περισσότερο δεν είναι ποια είναι αυτά τα εμπόδια, αλλά πώς τα βλέπουμε, πώς αντιδρούμε και αν διατηρούμε την ψυχραιμία μας. Θα μάθεις ότι αυτή η αντίδραση καθορίζει σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία σου.

Οι άνθρωποι που επιμένουν, παρά τα εμπόδια, αργά ή γρήγορα επιτυγχάνουν τους στόχους τους. Παρά τις δυσκολίες, είναι πολύ σημαντικό να μετατρέψεις τα εμπόδια σε εφαλτήρια. Μην παραπονεθείς, μην τα παρατήσεις! Αυτές οι επιλογές δεν θα σε οδηγήσουν στο στόχο σου. Μην ξεχνάς ότι κάθε εμπόδιο είναι μία ευκαιρία να βελτιώσεις τη ζωή σου.

Όλα είναι ταξίδι

Δεν χρειάζεσαι πάντα το τέλειο σχέδιο. Μερικές φορές πρέπει απλά να προσπαθήσεις, να αφεθείς και να δεις τι θα γίνει. Αυτό είναι θάρρος. Οι πράξεις προηγούνται των αποτελεσμάτων. Ακόμα κι αν δεν καταφέρεις το στόχο σου με την πρώτη, μην το βάζεις κάτω. Έχεις περισσότερες από μία ευκαιρίες για να φτιάξεις τη ζωή που θες! Μάθε από τα λάθη σου και ανακάλυψε ένα διαφορετικό μονοπάτι προς τον ίδιο στόχο. Η μεγαλύτερη αποτυχία είναι να τα παρατήσεις και να αποδεχθείς ότι δεν μπορείς να πετύχεις εξαιτίας του ποιος είσαι και από πού έρχεσαι.

Είναι εντάξει να μην είσαι καλός στην αρχή

Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος για να ασχοληθείς με κάτι που σου αρέσει. Αλλά πρέπει να ξεκινήσεις τώρα αν θες να γίνεις τέλειος κάποια στιγμή στην καριέρα σου. Η απόφαση να ξεκινήσεις είναι το σημαντικότερο βήμα. Το πρώτο σου δημιούργημα μπορεί να μην είναι το καλύτερο δυνατό, αλλά μην το αφήσεις να σε καταβάλει. Οι περισσότεροι άνθρωποι τα παρατούν, όταν αντιμετωπίζουν την πρώτη απογοήτευση. Πρέπει να παλέψεις κι αυτό είναι που μετράει, άλλωστε πολύ δύσκολα θα τα καταφέρεις από την αρχή. Η επιμονή και η υπομονή θα σε πάνε εκεί που θες.

Η τελειομανία δεν είναι πάντα σύμμαχος

Η πραγματικότητα δεν ανταμείβει τους τελειομανείς. Ανταμείβει τους ανθρώπους που ολοκληρώνουν τα καθήκοντά τους. Δεν χρειάζεται να είσαι τέλειος, αρκεί να κάνεις τη δουλειά σου. Η ικανότητα να ολοκληρώνεις ό,τι αρχίζεις είναι μία από τις σημαντικότερες που μπορείς να αποκτήσεις και να αναπτύξεις. Μπορεί τα πράγματα να πάνε στραβά στην πορεία, αλλά μην τιμωρείς τον εαυτό σου για ένα λάθος ή για μία λανθασμένη επιλογή. Αρκεί να είσαι πρόθυμος να προσπαθήσεις ξανά για να ολοκληρώσεις αυτό που ξεκίνησες.

Η νοοτροπία σου είναι η αρχή, πάνω στην οποία βασίζεται η ζωή σου. Οπότε, φρόντισε να είναι τέτοια, ώστε να σε βοηθάει να βελτιώνεσαι και να ευημερείς.


Αρχική δημοσίευση από Thomas Oppong στο www.thriveglobal.gr

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr