NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Ξεπερνάω σημαίνει αλλάζω

Ξεπερνάω σημαίνει αλλάζω

Έχετε σκεφτεί να εργαστείτε για να βρείτε τα όριά σας, πράγματα που σας κάνουν να νιώθετε άβολα και πράγματα που προσπαθείτε να αποφύγετε πάση θυσία; Πολλοί από εμάς είναι απίθανο να απαντήσουμε ως «ναι».

Είναι αλήθεια, επειδή ο εγκέφαλός μας λειτουργεί σε λειτουργία ασφαλείας αυτόματου πιλότου και προσπαθεί να μας εμποδίσει να ξεφύγουμε από τα όριά μας. Παρόλο που είναι τρομακτικό, πρέπει να προσδιορίσετε τα όριά σας – τα όρια και τα εμπόδια που έχετε δημιουργήσει μόνοι σας, ώστε να μπορείτε να κάνετε το επόμενο βήμα, δηλαδή να τα ξεπεράσετε.

Για να βρεις τα όρια, πρέπει να κάνεις μια εις βάθος αυτοανάλυση. Πιθανότατα, αυτές είναι οι αυτο-σαμποταριστικές σκέψεις που φράζουν τον εγκέφαλό σας και σας εμποδίζουν να διευρύνετε τα όριά σας. Σκέψεις όπως «Δεν είμαι έτοιμος για αυτό ακόμα» ή «Δεν είμαι αρκετά σπουδαίος για να το επιδιώξω», εμποδίζουν την ανάπτυξή σας, να κάνετε κάτι καινούργιο. Αυτά τα όρια μπορεί επίσης να είναι οι στόχοι που αναβάλλατε εδώ και πολύ καιρό, παρόλο που γνωρίζετε ότι είναι απαραίτητοι για την προσωπική σας ανάπτυξη. Σκεφτείτε βαθιά τις περιοχές που σας φαίνονται τρομακτικές. Αφιερώστε χρόνο για να αναγνωρίσετε τα πράγματα που φοβάστε.

Μόλις προσδιορίσετε τα όριά σας, αρχίστε να εργάζεστε για να τα επεκτείνετε μέσω μικρών «παιδικών» βημάτων. Μην προσπαθήσετε να πηδήξετε, να κάνετε κάτι γρήγορο και απότομο δηλαδή, γιατί είναι πολύ πιθανό να πέσετε προς τα πίσω. Για να ξεπεράσετε τους φόβους σας, πρέπει να πείτε στο υποσυνείδητό σας ότι έχετε ό,τι χρειάζεται για να τους ξεπεράσετε. Είναι μια συνεχής διαδικασία εκπαίδευσης και εξάσκησης. Πρέπει να μάθετε να αντιλαμβάνεστε τα όριά σας ως εφαρμόσιμες ευκαιρίες για ανάπτυξη. Διευρύνετε τα όριά σας και δείτε πόσο μακριά μπορείτε να φτάσετε. Βγάλτε το εσωτερικό σας θάρρος και αυτοπεποίθηση στην επιφάνεια για να εξερευνήσετε τον δικό σας νέο εαυτό.

Ιδού το αποτέλεσμα: μπαίνεις σε έναν εντελώς νέο κόσμο όταν ξεπερνάς τους φόβους σου και βγαίνεις από τα όρια που αντιλαμβάνεσαι τον εαυτό σου. Αρχίζεις να βλέπεις τις ατελείωτες δυνατότητες γύρω σου. Θα συναντήσεις τους θαρραλέους αλλά και εσένα! Όπως συνιστά η Eleanor Roosevelt, «Κάνε ένα πράγμα κάθε μέρα που σε φοβίζει». Εμπρός λοιπόν, ποιο είναι το σημερινό πράγμα που σε φοβίζει;

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr