NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

«Παίξε παιχνίδια με το μέλλον σου»: Το Gaming και η νέα αγορά εργασίας

«Παίξε παιχνίδια με το μέλλον σου»: Το Gaming και η νέα αγορά εργασίας

Gaming. Τι σου έρχεται στο μυαλό όταν ακούς αυτή τη λέξη; Ώρες κολλημένος σε μία οθόνη; Ένα σκοτεινό δωμάτιο και πολύχρωμα keyboards; Ποτήρια με καφέ από χθες και κουτιά από πίτσες; Ίσως. Όμως, σου πέρασε από το μυαλό ότι αυτός ο Gamer, ο κολλημένος φίλος σου θα έχει περισσότερα προσόντα από εσένα στην αγορά εργασίας του αύριο και θα σε προσπεράσει χωρίς να το καταλάβεις; Μήπως το gaming έχει διαστάσεις που δεν έχουμε ανακαλύψει;

To Gaming με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη και την αγορά εργασίας

Το Gaming industry φέρνει τρεις φορές περισσότερα κέρδη από εκείνα του film industry. Στην Ευρώπη υπάρχει μεγάλο περιθώριο ανάπτυξης του gaming στην αγορά που σημαίνει ότι νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν που θα καλύψουν το talent shortage στη βιομηχανία του gaming.

Τον περασμένο Απρίλιο διοργανώθηκε από το “European Video Game Society” το πιλοτικό πρόγραμμα “Understanding the value of a European Video Games Society” και ανάμεσα στα συμπεράσματα που δημοσιεύθηκαν ήταν η ανάγκη να βρεθούν άνθρωποι με καλλιτεχνικά και δημιουργικά προσόντα που θέλουν να εργαστούν στο χώρο του gaming, το οποίο με τη σειρά του θα συμβάλλει στη μείωση των στερεοτύπων για το gender gap που θέλει το χώρο του gaming να είναι κυρίως ανδρική υπόθεση. Το gaming μπορεί και πρόκειται να δώσει την ευκαιρία και στα κορίτσια να εκφραστούν επαγγελματικά μέσα από αυτό και να συνδυάσουν τα artistic skills με την αγάπη τους για τα video games.

Η EU θέλει να δώσει στα games την ευκαιρία να διατηρήσουν τo digital cultural heritage, δηλαδή την πολιτισμική μας κληρονομιά μέσα από την τεχνολογία και τα games. Συνεπώς, οι επαγγελματίες που οι δεξιότητες τους συνδυάζουν τον πολιτισμό με το gaming θα γνωρίσουν ζήτηση.

Επαγγέλματα που σχετίζονται με τη νομοθεσία που αφορά στα Video games και την προστασία των gamers, τις καλές πρακτικές που αφορούν στο 5G mobile & Gaming, επίσης είναι σε ζήτηση. Ταυτόχρονα, η επιχειρηματικότητα που αφορά στο gaming είναι επίσης σε άνθηση και οι επαγγελματίες που μπορούν να συνδυάσουν τις οικονομικές τους γνώσεις με το gaming industry θα έχουν σαφώς το προβάδισμα. Θέσεις εργασίας ως Shoutcaster host, Social Media and Community manager, Operations manager και Event manager έχουν τα gaming skills ως απαραίτητη προϋπόθεση.

Αν σε ενδιαφέρουν τα esports και θες να σπουδάσεις και να ασχοληθείς επαγγελματικά μπορείς να βρεις μια λίστα με μαθήματα εδώ.

Το gaming και esports μεταμορφώνουν την εκπαίδευση επίσημα

Το 70% των σχολείων στην Αγγλία σχεδιάζει να προσθέσει το gaming ως ένα ακόμη μάθημα στο πρόγραμμα σπουδών τους.

Η κριτική σκέψη και η δημιουργικότητα είναι από τις δεξιότητες που οι επαγγελματίες του μέλλοντος θα απαιτείται να έχουν και μπορούν να τις αποκτήσουν μέσα από το gaming. Στα πανεπιστήμια τα esports είναι πλέον μία ξεκάθαρη επαγγελματική προοπτική. Το National Student Esports (NSE) έχει μία από τις πιο ισχυρές κοινότητες φοιτητών που διαγωνίζονται σε διεθνή τουρνουά Gaming και οι φοιτητές που ασχολούνται με τα esports στο UK ξεπερνούν κάθε άλλο άθλημα. Οι δεξιότητες που αποκτούν παίζοντας είναι συνειδητά το διαβατήριο τους για μία καριέρα στο μέλλον.

Tο gaming θα φανερωθεί ως ένα επαναστατικό εργαλείο που θα μεταμορφώσει άρδην ό,τι γνωρίζαμε για το learning ως τώρα και θα ελαχιστοποιήσει την απόσταση ανάμεσα στη μάθηση και τη διασκέδαση. Το gaming πλέον θα γίνει χώρος δημιουργίας, μάθησης και επαγγελματικής ανέλιξης.

Video games και εκμάθηση ξένων γλωσσών

Παράλληλα και στο χώρο της εκμάθησης Αγγλικών το gaming αποδεικνύεται επιστημονικά ότι προσφέρει ένα περιβάλλον που ωθεί τον παίκτη να χρησιμοποιήσει τη γλώσσα ακούγοντας, διαβάζοντας οδηγίες και συνομιλώντας με αλλους παίκτες. Αντιλαμβάνεται τη γλώσσα και την κάνει κτήμα του χωρίς να το συνειδητοποιεί άμεσα, αφήνει το στρες και τους ενδοιασμούς πίσω του και μαθαίνει καθώς διασκεδάζει (περισσότερα στο άρθρο “Video Games and English as a Second Language” https://eric.ed.gov/?id=EJ1220304), μαθαίνει ιστορία μέσα από το Ubisoft’s Assassin’s Creed, κοινωνικοποιείται με αλλους online gamers που συχνά είναι πραγματικοί του φίλοι.

Ο τρόπος που μαθαίνουμε μεταμορφώνεται και το language acquisition απομακρύνεται από τις ασκήσεις του βιβλίου. Πλέον, προέχει η εμπειρία με τη γλώσσα και η χρήση της σε real life situations. Από τη στιγμή που τα Αγγλικά είναι η πρώτη δεξιότητα που πρέπει να έχει κάποιος για να προχωρήσει επαγγελματικά και ακαδημαικά, η διδασκαλία που συνδυάζει το gaming με την εκμάθηση ξένων γλωσσών είναι η απάντηση στη μετάβαση από το παλιό στο φρέσκο. Μαθήματα Αγγλικών όπου το gaming σε εμπνέει να ασχοληθείς περισσότερο και ταυτόχρονα ακονίζει τη φαντασία και τη δημιουργικότητά σου είναι το πρώτο βήμα στην ουσιαστική απόκτηση προσόντων που θα σε προετοιμάσουν για τη νέα αγορά εργασίας.

Μάθε να μαθαίνεις και παίξε με το μέλλον σου.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr