NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Πώς μπορείς να αποφορτιστείς όταν νιώθεις εξουθενωμένος

Πώς μπορείς να αποφορτιστείς όταν νιώθεις εξουθενωμένος
18_11_2022

Powered by:
Thrive Greece Ζήσε καλύτερα. Δούλεψε πιο έξυπνα.
epixeiro icon Coaching & Training, Personal Coaching, Food for Thought

Μάθε ποια είναι τα Μικροβήματα που μπορούν να σε βοηθήσουν.

Είναι φυσικό τα επίπεδα ενέργειάς μας να μειώνονται κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αλλά αν αισθάνεσαι συνεχώς ότι είσαι εξαντλημένος, μπορείς να κάνεις μικρά βήματα για να αναζωογονηθείς. Όπως υποστηρίζει η επιστήμη, τα μικρά βήματα μπορεί είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά στο να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε τον εαυτό μας και να προετοιμαστούμε για τη μέρα μας – και τη δουλειά μας – με περισσότερη ενέργεια και πάθος.

Ακολουθούν τέσσερα απλά Μικροβήματα που θα σε βοηθήσουν να επαναφορτίζεσαι ψυχικά όταν νιώθεις εξαντλημένος:

Άλλαξε το περιβάλλον σου

Μερικές φορές μια αλλαγή σκηνικού είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόμαστε για να αναζωογονηθούμε όταν η ενέργειά μας μειώνεται. Αν κάνεις όλα τα τηλεφωνήματα από το γραφείο σου ή δουλεύεις σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα όλη μέρα, σκέψου μήπως κάνεις ένα διάλειμμα για να περπατήσεις έξω. Αν πάλι δουλεύεις από το σπίτι, πέρασε μερικές ώρες δουλεύοντας από ένα διαφορετικό μέρος του σπιτιού σου ή πάρε τον υπολογιστή σου και πήγαινε σε μια κοντινή καφετέρια για μία αλλαγή σκηνικού.

Βάλε μια υπενθύμιση για stretching

Η επιστήμη μας λέει ότι το να παραμένουμε όλη μέρα καθιστοί χωρίς να αφιερώνουμε χρόνο για να τεντώσουμε τους μύες μας ή να κινήσουμε το σώμα μας μπορεί να μας κάνει να αισθανόμαστε κουρασμένοι. Αν λοιπόν αισθάνεσαι ότι έχεις χαμηλή ενέργεια και αν έχει περάσει αρκετή ώρα από τότε που σηκώθηκες για τελευταία φορά, κάνε ένα γρήγορο διάλειμμα για μερικές διατάσεις για να βοηθήσεις το σώμα και το μυαλό σου να επαναρυθμιστούν. Ακόμα καλύτερα, δοκίμασε να βάλεις μια ωριαία υπενθύμιση για διατάσεις στο κινητό σου για να σου υπενθυμίζει να φτιάξεις τη στάση του σώματός σου, να τεντώσεις τους ώμους σου ή να σηκωθείς και να αγγίξεις τα δάχτυλα των ποδιών σου. Ακόμα και λίγες μικρές κινήσεις μπορεί σε βοηθήσουν να αναζωογονηθείς.

Μοιράσου ένα αστείο με την ομάδα σου

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το γέλιο για να μας δώσει μια έκρηξη θετικής ενέργειας κατά τη διάρκεια μιας ημέρας που μοιάζει εξαντλητική ή δύσκολη. Οι ερευνητές διαπίστωσαν μάλιστα ότι το γέλιο μπορεί να μας βοηθήσει να ανακουφιστούμε από το στρες και να βελτιώσουμε τη διάθεσή μας. Την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να κάνεις ένα διάλειμμα και να αποφορτιστείς, παρακολούθησε ένα αστείο βίντεο κλιπ με έναν συνάδελφο ή μοιράσου ένα meme με την ομάδα σου για να γελάσετε μαζί. Θα εκπλαγείς από το πόσο μπορεί να αλλάξει η διάθεση και η ενέργειά σου με ένα γρήγορο διάλειμμα με μεγάλη δόση χιούμορ.

Αφιέρωσε ένα λεπτό για να ευχαριστήσεις τους άλλους

Η έρευνα δείχνει ότι η εξάσκηση της ευγνωμοσύνης στην δουλειά ενισχύει την ανθεκτικότητά μας και ενδυναμώνει τις σχέσεις μας με τους συναδέλφους μας – και το πιο σημαντικό; Μπορεί να μας γεμίσει ενέργεια όταν τα επίπεδά της έχουν μειωθεί σημαντικά. Αφού ολοκληρώσετε ένα project, στείλε ένα email στην ομάδα σου, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη σου ή συγχαίροντας ένα άτομο με το οποίο συνεργάστηκες, τονίζοντας το πόσο εξυπηρετικό ήταν καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Είναι εύκολο να ξεχνάμε τη δύναμη ενός απλού \”ευχαριστώ\” κατά τη διάρκεια μιας πολυάσχολης εργάσιμης ημέρας, αλλά είναι πολύ σημαντικό για τη διάδοση της θετικής και της καλής ενέργειας, τόσο για το άτομο που το ευχαριστούν, όσο και για το άτομο που ευχαριστεί.


Αρχική δημοσίευση από Rebecca Muller, στο www.thriveglobal.gr.

Η αποστολή του Thrive Global είναι να τερματίσει την επιδημία του στρες και της εξουθένωσης προσφέροντας επιστημονικές, εφαρμόσιμες λύσεις που ενισχύουν την ευεξία και μαζί την αποδοτικότητα και σε βοηθούν να αλλάξεις πεποιθήσεις και συμπεριφορές και να περάσεις από τη θεωρία στην πράξη, διαμορφώνοντας νέες συνήθειες προκειμένου να κατακτήσεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ προσωπικής και επαγγελματικής ζωής. 

Ιδρύθηκε από την Arianna Huffington στις ΗΠΑ το 2016 και, μέσα σε ένα χρόνο, κατάφερε να γίνει ο παγκόσμιος ηγέτης στα προγράμματα ευεξίας, έχοντας πελάτες που διακρίνονται για το εργασιακό τους περιβάλλον. Στην Ελλάδα λειτουργεί από το 2018 και είναι η πρώτη φορά που μια τέτοια καινοτομία έρχεται στην χώρα μας, σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, προσαρμοσμένη στα ελληνικά δεδομένα. Μάθε περισσότερα στο www.thriveglobal.gr.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr