NEWSFLASH...
Culture Hub
ανάγνωση

Ένα διαφορετικό εκδοτικό project

Ένα διαφορετικό εκδοτικό project

Ένα διαφορετικό εκδοτικό project. Εν μέρει φιλοσοφικό, εν μέρει ποιητικό, αισθητικό λογοτεχνικό και εικαστικό. Μια προσέγγιση πολύπλευρη σε δόσεις μικρές που χωρούν στην “τσέπη”. Μικρά συγγραφικά πειράματα που απαντούν σε πολυποίκιλα φαινόμενα που εμφανίζονται στην περιοχή του Αιγαίου.

Διαβάζοντας τα μικρά βιβλία τσέπης δίπλα στο στολισμένο με λαμπάκια καραβάκι που στο Αιγαίο έχει τη θέση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σε μια κάπως ιδιαίτερη και γεωγραφικά προσαρμοσμένη εκδοχή των εορτών, το μυαλό μας ταξιδεύει με τον ρυθμό που αναβοσβήνουν τα λαμπιόνια.

Σαν πάνω σε πολλά επαναλαμβανόμενα μικρά κύματα που εν τέλει ενώνουν γεωγραφικές περιοχές, νησιά, σκέψεις, συσχετίσεις, συλλογισμούς, φωνές, ανθρώπους.

Γραπτά πειράματα σε τόπους κοινούς

kyklada.jpg?mtime=20221230114044#asset:390755

Η ανθρωπογεωγραφία, η “αρχαιολογία” των συναισθημάτων και των διαθέσεων, οι ιστορικές αν-ακολουθίες, οι νησιωτικές τοπογραφίες, η κουλτούρα του αρχιπελάγους, οι ταξιδιωτικές και τουριστικές αφηγήσεις, η φωτογραφία, η ποίηση και τέχνη, η τοπιακή εμπειρία, η αρχιτεκτονική, η σωματικότητα, η αντι-πατριαρχία, η δημόσια υγεία και η θεραπεία, ιδιαίτερα των ψυχικών της εκφάνσεων.

Συγκεντρώνοντας την προσοχή μας σε έναν “τόπο” ο προβληματισμός, οι συνδέσεις, η βαθύτερη αντίληψη του τώρα και μια σκαπανική διάθεση για γνώση είναι αναπόφευκτη.

kyklada-v2-formatkey-jpg-w1920.jpeg?mtime=20221230114115#asset:390756


Η kyklàda.press πρόκειται για ένα εκδοτικό project, μια σειρά βιβλίων τσέπης υπό τη διεύθυνση του David Bergé που γεννήθηκε και μεγάλωσε στις Βρυξέλλες και ξεκίνησε την πορεία του ως καλλιτέχνης στο Βερολίνο. Και αφού περιπλανήθηκε φυσικά και καλλιτεχνικά σε διάφορα μέρη του κόσμου μεταξύ των οποίων η Κορέα και η Βραζιλία, ήρθε στην Ελλάδα, στην Αθήνα το 2016.

Η ανάγκη να “διαφύγει” από τις οθόνες είναι κάτι που υπογραμμίστηκε στο μυαλό του την περίοδο της πανδημίας και έτσι ξεκίνησε την συγκεκριμένη σειρά βιβλίων με τα κείμενα που γράφονται εν είδη γραπτών πειραματισμών με αφορμή κοινούς “τόπους” καταγράφοντας ένα momentum.

ArchitecturesOfHealing_2-w2000.jpg?mtime=20221230114146#asset:390757


Τα βιβλία που κυκλοφορούν από το Δεκέμβριο του 2020 στην αγγλική γλώσσα, είναι το αποτέλεσμα της εργασίας μιας διεθνούς καλλιτεχνικής ομάδας, που προέρχεται από διαφορετικά πεδία, γράφει κείμενα που ανταποκρίνονται σε φαινόμενα του Αιγαίου και διερευνά μορφές του κριτικού και του πειραματικού γραπτού λόγου.

Κάθε τεύχος της kyklàda.press επιχειρεί να καταγράψει ρευστές μορφές της νεωτερικότητας – ιστορικές, πραγματικές αλλά και φανταστικές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr