NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Αυθεντικότητα σε 4 βήματα

Αυθεντικότητα σε 4 βήματα

Στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στη δεύτερη στρατηγική για το πώς μπορείς να γίνεις ένας σύγχρονος ηγέτης, μίλησα για την αυθεντικότητα και έδωσα διαφορετικές τεχνικές, χάρη στις οποίες μπορεί κάποιος να γίνει περισσότερο αυθεντικός. Επίσης ανέφερα πως σε μελλοντικό άρθρο θα επεκταθώ λίγο περισσότερο σε αυτό, οπότε μιας και είμαι τύπος που το λόγο του κρατά και ψέματα δε λέει, σκέφτηκα πως θα ήταν καλή ιδέα να μιλήσουμε σήμερα λίγο επί του θέματος. 

Τέσσερις είναι οι καλύτερες τεχνικές για να γίνει κάποιος πιο αυθεντικός και αυτό αφορά τόσο σε όσους δραστηριοποιούνται στις επιχειρήσεις, όσο και σε κάθε άνθρωπο που επιθυμεί να εισαγάγει περισσότερη γνησιότητα στη ζωή τη δική του και εκείνη των γύρω του.  Ποιες είναι οι τεχνικές αυτές; Ας τις δούμε μία – μία με λίγα περισσότερα λόγια.

Πώς να γίνεις αυθεντικός

Πες την αλήθεια σου

Χρειαζόμαστε ανθρώπους που δεν ανοίγουν το στόμα μόνο και μόνο με σκοπό να δείξουν καλοί και ωραίοι. Αντιθέτως, επειδή έχουμε πήξει στους ωραίους και τις ωραίες (για το καλούς δεν έβγαλα άχνα όπως βλέπεις),  θέλουμε ανθρώπους που μιλούν την αλήθεια. Δε μας αφορά αν η αλήθεια που μιλούν είναι Η ΑΛΗΘΕΙΑ. Εκείνο που μας καίει όμως, είναι να είναι ειλικρινείς, να λένε εκείνο που σκέφτονται και εκείνο που είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένο με τις αξίες που οι ίδιοι κουβαλούν. Να είσαι ειλικρινής, τίμιος και να λες εκείνο που νιώθεις πως χρειάζεται να ειπωθεί. Ποια είναι η εναλλακτική άλλωστε; Υποκριτική επιπέδου Marlon Brando; Έχετε ακούσει τη φράση του Ralph Waldo Emerson που λέει: “Εκείνο που είσαι μιλάει τόσο δυνατά, που δεν μπορώ να ακούσω τι λες”; Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο;

Παράθεση - epixeiro.gr

“Εκείνο που είσαι μιλάει τόσο δυνατά, που δεν μπορώ να ακούσω τι λες”; Χρειάζεται να προσθέσουμε κάτι άλλο;

Ηγήσου με την καρδιά

Ηγήσου με την καρδιά, σημαίνει να δείχνεις και να εξωτερικεύεις την ευαισθησία σου, να νοιάζεσαι πραγματικά για τους άλλους και να τους βοηθάς να γίνουν καλύτεροι. Στην  ουσία της, η αληθινή μορφή κάθε ηγεσίας σε οποιονδήποτε τομέα, είναι το να βοηθάς τους άλλους να γίνουν καλύτεροι. Αν θέλουμε να γίνουμε αυθεντικοί ηγέτες, οφείλουμε να γίνουμε ακριβώς όπως είναι ο ήλιος για τα δέντρα και τα φυτά. Να δίνουμε τα πάντα χωρίς να ρωτάμε, χωρίς να νοιαζόμαστε. Και τι θα κερδίσουμε; Μα φυσικά ότι κερδίζει και ο ήλιος από τα φυτά και δέντρα: Μεγαλώνουν και ανθίζουν προς το μέρος του!

Βουτιά μέσα βαθιά σε σένα

Αν δεν κάνεις μία βουτιά εις βάθος μέσα σου, δε γίνεται να πλησιάσεις την αυθεντικότητα ακόμα και αν σου χαρίσω το ηλεκτρονικό μου τηλεσκόπιο. Μέσα σε έναν τόσο θορυβώδη κόσμο, δε σε παίρνει να μη βρίσκεις το χρόνο και το μέρος όπου μπορείς να μείνεις για λίγο κάθε μέρα με τον εαυτό σου, να χαλαρώσεις και να ακούσεις το σώμα και το μυαλό σου. Το οφείλεις σε σένα, στην οικογένεια σου και κατόπιν στην εταιρεία και την κοινωνία σου. Δε γίνεται να ευθυγραμμιστείς με τις αξίες κάποιου τον οποίο δε γνωρίζεις. Δε γίνεται να ξέρεις τις αξίες σου αν δεν ηρεμήσεις και δεν αφουγκραστείς που είσαι και που πας. Δε γίνεται να αναγνωρίσεις τις δυνατότητες σου και δε γίνεται να δεις τις αδυναμίες σου. Ακόμα χειρότερα, αν δεν ξοδεύεις χρόνο σε ησυχία με τον εαυτό σου – ακόμα και αν αυτό είναι 10 λεπτά διαλογισμού τη μέρα – δε θα είσαι ποτέ σε θέση να ανακαλύψεις τους φόβους και όσα σε κρατάνε πίσω.

Φρόντισε τα θεμελιώδη

Δε χρειάζεται να μιλάμε ούτε για αυθεντικότητα ούτε για τίποτα, αν δεν φροντίζεις τα θεμελιώδη. Αυτό είναι το μόνο θέμα που σε κάθε διάλεξη, κάθε σεμινάριο και κάθε workshop θίγω, διότι χωρίς αυτό δεν πας πουθενά. Το σύστημα μας - σώμα και μυαλό – δουλεύει βέλτιστα όταν νοιώθουμε καλά και για αυτό που λέω έχουμε πλέον στα χέρια μας πλήθος επιστημονικών ερευνών που το αποδεικνύουν. Δε γίνεται όμως να νοιώθουμε καλά αν δεν το φροντίζουμε, οπότε δε γίνεται να είμαστε αυθεντικοί – για να μην πω ούτε καν ηγέτες – αν δε νοιαστούμε από σήμερα, τώρα δηλαδή, για τον ύπνο, τη διατροφή και την φυσική εξάσκησή μας. Υπάρχουν εκπληκτικά πιο καταρτισμένοι ειδικοί από μένα να μιλήσουν για κάθε ένα από τα τρία θεμελιώδη, όμως στα πλαίσια του συγκεκριμένου άρθρου θα αναφέρω στα γρήγορα μερικές ιδέες.

΄Υπνος

Εξαρτάται από τον άνθρωπο, αλλά οι ερευνητές αναφέρουν πως χρειαζόμαστε 7 με 8 ώρες καλού ύπνου τη μέρα. Πόσο απέχεις από αυτό;

Διατροφή

Η συμβουλή εδώ είναι αρκετά απλή. Μην τρως οτιδήποτε δεν υπήρχε πριν 100 χρόνια και οτιδήποτε πρέπει να ανοίξεις ένα κουτί για να το φας.

Εξάσκηση

Ο εγκέφαλός μας εξελίχθηκε σε ένα περιβάλλον διαρκούς κίνησης και είναι αυτό που χρειάζεται για να συνεχίσει να λειτουργεί βέλτιστα. Άρα; Τουλάχιστον 20 λεπτά τζόκινγκ 4 με 5 φορές την εβδομάδα.

Με φιλικούς, αυθεντικούς χαιρετισμούς…

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr