NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Κανόνες και Ιδέες για Νικητές

Κανόνες και Ιδέες για Νικητές

Από το πλήθος των shares του τελευταίου post σε σχέση με τα προηγούμενα συμπεραίνω –με άνεση παραμυθατζή ποδοσφαιριστή που βουτά για να πάρει κάλπικο πέναλτι, ονόματα δε λέω – πως προτιμάτε τις λίστες με τα κολπάκια, τις έξυπνες ιδέες και όλα αυτά που μπορείτε να τα διαβάσετε σε δύο λεπτά και να ξεχάσετε τα μισά σε πέντε. Από την μία πλευρά βέβαια, οφείλω να ομολογήσω πως σας καταλαβαίνω, διότι εδώ είμαστε στο διαδίκτυο, δεν γράφουμε μυθιστορήματα  και καλά θα κάνω να είμαι σύντομος, περιεκτικός και στον πόντο - ή to the point αγγλιστί - αντί να φλυαρώ και να θεωρητικολογώ δίχως ουσία και άνευ λόγου. Από την άλλη όμως, προσωπικά βρίσκω και ουσία και λόγο στη φλυαρία και θα σας πω σε άλλο άρθρο το λόγο οπότε τι κάνουμε με τις αντικρουόμενες θέσεις γράφοντα και αναγνωστών; Τίποτα.  Για καλή σας τύχη, μία από τις πολλές φιλοσοφίες που ασπάζομαι όταν βολεύει, είναι το “δώσε στο λαό ό,τι ζητά και άσε τις εξυπνάδες γιατί σε λίγο θα σε διαβάζει μόνο ο μικρός σου ανιψιός που δεν έχει πάει ακόμα σχολείο”, οπότε επιλέγω και για αυτήν την εβδομάδα μία λίστα με κανόνες και ιδέες που γνωρίζουν μόνο οι νικητές.

ΚΑΝΟΝΕΣ ΚΑΙ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΝΙΚΗΤΕΣ

Βρες ένα όραμα αν θες να ξεκλειδώσεις και να αναπτύξεις τα ταλέντα σου.

Η δύναμη βρίσκεται στην εστίαση των δυνάμεων προς μία κατεύθυνση. Αυτό κάνει ο μεγεθυντικός φακός με τις ακτίνες του ήλιου, αυτό κάνεις και εσύ όταν είσαι με το λάστιχο και θες να ποτίσεις τα λουλούδια στην άκρη του κήπου αλλά βαριέσαι να πας μέχρι εκεί. Βάζεις το δάχτυλο και αναγκάζεις το νερό να διοχετευτεί μόνο από ένα στενό σημείο. Φτιάξε ένα τρελό, τεράστιο όραμα και συγκεντρώσου σε αυτό. Αυτή η εστίαση και η συγκέντρωση, θα σε βοηθήσει να αναδείξεις ολόκληρο το δυναμικό σου.

Παράθεση - epixeiro.gr

Σταμάτα να είσαι μόνο η ηλικία που είσαι και πρόσθεσε χρόνια σοφίας μέσα σου

Η τύχη δεν υπάρχει. Ή υπάρχει, αλλά δεν έχει σημασία (sorry, δε βρήκα καλύτερο τίτλο)

Σταμάτα να σκέφτεσαι την τύχη σου και να τη βρίζεις με εκείνο το οξύτονο ρήμα που ξεκινά από Γάμμα και τελειώνει σε –αμώ. Η τύχη δεν αγαπά τις χυδαίες ερωτικές περιπτύξεις και όσο και αν θες εσύ να της κάνεις αυτό που λες, φρόντισε πρώτα να έχεις μελετήσει πολύ, να έχεις προσπαθήσει πολύ, να έχεις προετοιμαστεί πολύ. Η τύχη δεν έρχεται γιατί η τύχη δεν υπάρχει. Η τύχη δημιουργείται σε όσους είναι συνεπείς και δηλώνουν παρόντες στα όνειρά τους καθημερινά. Ακόμα όμως και αν κάνω λάθος και η τύχη όντως υπάρχει, εμφανίζεται και πάλι σε όσους είναι συνεπείς και δηλώνουν παρόντες στα όνειρά τους καθημερινά. Ασχολήσου με εκείνο για το οποίο μπορείς να κάνεις κάτι και η τύχη θα αποκαλυφθεί. Ή όχι, αλλά δε θα σε νοιάζει.

Βιρτουόζος ή η καρδιά της παρέας;

Δεν μπορείς να γίνεις top και να είσαι αρεστός σε όλους. Δεν εννοώ ότι για να γίνεις σπουδαίος πρέπει να σε αντιπαθήσει ο μισός πλανήτης, αλλά πως δε γίνεται να λες σε όλα ναι και να περιμένεις να φτάσεις πολύ ψηλά. Δε γίνεται, δεν μπορείς, δεν προλαβαίνεις. Όσο συντομότερα το καταλάβεις αυτό, τόσο το καλύτερο για σένα. Μάθε να λες και κανένα όχι. Ναι;

Καθημερινές νίκες

Το έχω ξαναπεί και δε θα βαρεθώ να το λέω μέχρι που θα μπορώ να κάνω χωρίστρα με τα μαλλιά της γλώσσας μου. Το μεγάλο και το σπουδαίο, είναι αποτέλεσμα της άριστης εκτέλεσης των μικρών καθημερινών, με εκπληκτική συνέπεια σε βάθος χρόνου. Κάνε τα μικρά και σημαντικά με εκπληκτικό τρόπο, κάθε μέρα (no day off), για πολύ καιρό. Αυτά.

Δίνεις αυτό που έχεις

Δεν μπορείς να δώσεις κάτι που δεν έχεις. Όσα περισσότερα έχεις, τόσα περισσότερα μπορείς να δώσεις. Υπάρχουν δύο τρόποι για να μπορείς να “έχεις” στο γνωστό μας σύμπαν. Ο πρώτος με το να ζεις (εμπειρίες), ο δεύτερος με το να διαβάζεις και να μορφώνεσαι (εμπειρίες άλλων). Ο πρώτος τρόπος είναι υπέροχος και πιο αποτελεσματικός, αλλά επειδή η μέρα έχει 24 ώρες και ο κάθε ένας από εμάς μόνο μία ζωή, προτίμησε ταυτόχρονα να ανοίξεις ένα βιβλίο και μέσα από 300-400 σελίδες να πάρεις συγκεντρωτικά την εμπειρία μιας άλλης ολόκληρης ζωής. Διάβασε, πήγαινε σε σεμινάρια, παρακολούθησε workshops. Σταμάτα να είσαι μόνο η ηλικία που είσαι και πρόσθεσε χρόνια σοφίας μέσα σου. Κάνε δικό σου το απόσταγμα της ζωής και των εμπειριών άλλων ανθρώπων, που τις περισσότερες φορές ξέρουν πολύ καλύτερα από σένα εκείνο για το οποίο μιλούν ή γράφουν (ειδικά αν γράφουν). Δίνεις αυτό που έχεις. Μόνο. 

Εις το επανιδείν!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr