NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Η αρχή της προόδου και στρατηγικές

Η αρχή της προόδου και στρατηγικές

Πώς να βιώνεις ότι προοδεύεις, κάθε μέρα!

Υπάρχει μία αρχή η οποία ονομάζεται “The Progress Principle”. Πρακτικά και στα γρήγορα, αυτό που λέει είναι πως από όλες τις δυνατές περιπτώσεις, εκείνη που μπορεί να ενεργοποιήσει τα συναισθήματα και τα κίνητρα περισσότερο από όλες σε μία εργασιακή  ημέρα, είναι η αίσθηση ότι έγινε πρόοδος σε ένα project για το οποίο πιστεύουμε ότι είναι σημαντικό και ότι έχει νόημα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν 12.000 εγγραφές σε ημερολόγια από 238 συμμετέχοντες αναζητώντας τι είναι εκείνο που αυξάνει την ποιότητα μιας ημέρας. Εκείνο που βρήκαν είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον, γιατί από τις εγγραφές των συμμετεχόντων φάνηκε ξεκάθαρα πως εκείνο που πραγματικά αυξάνει την ποιότητα μίας ημέρας στη δουλειά, είναι η αίσθηση ότι έκαναν πρόοδο σε κάτι σημαντικό, προς ένα στόχο που έχει νόημα για τους ίδιους και την επιχείρηση που εργάζονται. 

Παράθεση - epixeiro.gr

Προόδευε κάθε μέρα!

Η αίσθηση προόδου είναι εκείνη που σε κάνει να νοιώθεις καλά, που έκανε τους managers να γράφουν ότι είχαν μία καλή ημέρα στη δουλειά. Το να γίνεσαι καλύτερος σε κάτι από ότι ήσουν χθες δηλαδή, δίνει νόημα, δίνει απόλαυση αυξάνει την ποιότητα. Αν δε με πιστεύετε στο τέλος του σημερινού άρθρου σας δίνω πηγές για να το ελέγξετε και μόνοι σας την αλήθεια των όσων λέω.

Η ερώτηση που γεννιέται τώρα λοιπόν – τουλάχιστον στο δικό μου μυαλό - είναι η εξής: “Αν η αίσθηση προόδου έρχεται σύμφυτη με την αίσθηση βελτίωσης της ποιότητας της ημέρας και ως συνέπεια αυτού της ζωής μου, τι μπορώ να κάνω κάθε μέρα, ώστε να νοιώθω πως κάθε μέρα προοδεύω;” Έχω 2-3 σκέψεις και τις παραθέτω συνοπτικά παρακάτω.

Εστίασε στα Μικρά και Σημαντικά

Έχω αρχίσει να χτενίζω τα μαλλιά που έχει βγάλει η γλώσσα μου από την επανάληψη της ιδέας ότι κάνοντας τα μικρά και σημαντικά με τέλειο τρόπο κάθε μέρα, θα πετύχεις τα μεγάλα. Τα μεγάλα είναι αποτέλεσμα της μανιακής εστίασης στην τέλεια εκτέλεση των  μικρών. Όταν κάνεις τα μικρά τέλεια ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΠΡΟΟΔΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΝΕΣΑΙ, οπότε σου προτείνω να εστιάσεις εκεί.

Κράτα Ημερολόγια Επιτυχιών

Γράψε κάτω τα σημαντικά που έκανες και που σε βοηθούν στο να προοδεύεις. ΓΡΑΨΕ ΤΑ! Μην τα σκέφτεσαι, μην κάνεις ότι τα ξέρεις. Αν δεν τα έχεις γραμμένα στο χαρτί, τα έχεις γραμμένα στα παλιά σου τα παπούτσια. Αν τα γράφεις, οι σόλες σου παραμένουν καθαρές. Συνεννοηθήκαμε;

Κάνε Προγραμματισμό της Επόμενης Μέρας από την Προηγούμενη

Δε γίνεται να είσαι με συνέπεια αποτελεσματικός χωρίς να προγραμματίζεις τι σκοπεύεις να κάνεις την επόμενη ημέρα, και όταν λέω να προγραμματίζεις εννοώ να ΓΡΑΦΕΙΣ. Να γράφεις στο ημερολόγιό σου τα πλάνα σου για την ημέρα που ακολουθεί, για τις μικρές νίκες που σκοπεύεις να πετύχεις και που έχεις αποφασίσει πως ανήκουν σε εκείνα τα μικρά που αναπόφευκτα θα σε οδηγήσουν στα μεγάλα. Την ίδια φιλοσοφία μπορείς να ακολουθήσεις αφιερώνοντας λίγη ώρα κάθε Κυριακή, για να προγραμματίσεις όσα σκοπεύεις να κάνεις μέσα στην εβδομάδα που ξεκινά.  Αν ήθελα να σου πω αυτήν την ιδέα με μία φράση, θα έλεγα: “Προετοιμάσου για την επιτυχία. Προετοιμάσου για πρόοδο.”

Αυτό ήταν δύο φράσεις αλλά δε φημίζομαι για τη λακωνικότητά μου. Σου εύχομαι να προοδεύεις κάθε μέρα.

Εις το επανιδείν.

Σημειώσεις 

Μπορείτε να διαβάσετε το πολύ ενδιαφέρον άρθρο από όπου εμπνεύστηκα για το δικό μου εδώ.

Επίσης εδώ είναι το βιβλίο που αναφέρει την έρευνα σχετικά με το Progress Principle που ανέφερα στην αρχή.

Ακόμα ένα κλασσικό άρθρο πάνω στα κίνητρα για εργαζόμενους, θα βρείτε εδώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr