NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Δημιουργός Υπέροχων Στιγμών

Δημιουργός Υπέροχων Στιγμών

Η τέχνη του να εκτιμάς τη ζωή ενώ αυξάνεις την απόδοσή σου.

Υπάρχει ένα βιβλίο το οποίο είναι εξαιρετικό και θα πρότεινα σε όσους είναι μέσα σε επιχειρήσεις ως στελέχη ή ως επιχειρηματίες να το διαβάσουν και μια και δυο και τρεις φορές. Επίσης θα πρότεινα και σε όσους δεν είναι σε επιχειρήσεις, να το διαβάσουν και μια και δυο και τρεις φορές. Επιπλέον θα έλεγα ότι θα πρέπει να το διαβάσετε ακόμα και αν ασχολείστε μόνο με τα οικιακά ή το μοντελισμό ή απλά αγαπάτε τις χελώνες καρέτα- καρέτα και για να μην το κουράσω άλλο, με εξαίρεση την περίπτωση που είσαι αναχωρητής, οι υπόλοιποι πάρτε το και διαβάστε το! Αυτά.

Αναφέρομαι στο “Chasing Daylight” του Eugene O’ Kelly πρώην CEO της KPMG, στον οποίο σε μία επίσκεψη του στο γιατρό, ανακοινώθηκε πως θα ζούσε άλλες 100 μέρες ή ότι πολύ απλά – και πιο αφηρημένα – ότι η τελευταία μέρα του σε αυτόν τον πλανήτη θα άνηκε στο ημερολόγιο του 2005 και πως μόλις είχε ζήσει την  τελευταία του Άνοιξη στη Γη. Πως θα αντιδρούσατε εσείς σε κάτι τέτοιο; Το ρωτώ γιατί το βιβλίο ξεκινά με την πρόταση: I was blessed. I was told I had three months to live”, που στα ελληνικά θα πει:” Με ευλόγησαν. Μου είπαν πως έχω ακόμα τρεις μήνες ζωής.»

Παράθεση - epixeiro.gr

Γίνε Δημιουργός Υπέροχων Στιγμών

Δεν επιθυμώ να σας πω τι λέει ο O’ Kelly μέσα στο βιβλίο, αλλά με έμπνευση τη συγκεκριμένη ιστορία, θέλω να αναφερθώ στην ιδέα της δημιουργίας υπέροχων στιγμών, γιατί στο δια ταύτα αυτό έκανε και ο συγγραφέας: Τους τελευταίους τρεις μήνες της ζωή του, φρόντισε και εργάστηκε να τους κάνει τους καλύτερους τρεις μήνες της ζωής του ή όπως μου αρέσει να λέω στα σεμινάρια, εργάστηκε για να δημιουργήσει όσο το δυνατόν περισσότερες υπέροχες στιγμές.

Γίνε Δημιουργός Υπέροχων Στιγμών (Δ.Υ.Σ.) είναι η προτροπή του σημερινού άρθρου. Σε προσκαλώ να το κάνεις και σε προκαλώ να το κάνεις. Οφείλεις σε σένα και σε εμάς να βρεις χρόνο και να εντάξεις μέσα στο πρόγραμμα σου τη Δημιουργία Υπέροχων Στιγμών, απλές ή πολύπλοκες δεν έχει σημασία, για - και με - όλους εκείνους που σημαίνουν κάτι για σένα. Η συνειδητοποίηση της σημασίας του να γίνεις Δ.Υ.Σ. θα σημάνει ταυτόχρονη αύξηση της απόδοσης, της παραγωγικότητάς και εν τέλει της επίδρασης που έχει στον κόσμο η δράση σου. Αν θες να πετύχεις περισσότερα, καλύτερα, ευκολότερα και πιο χαρούμενα, μία εξαιρετική στρατηγική είναι το να δεσμευτείς να γίνεις Δ.Υ.Σ.

Η Δημιουργία Υπέροχων Στιγμών μπορεί να είναι ένας περίπατος με έναν αγαπημένο σου άνθρωπο, μία βόλτα στο κινηματογράφο, ένα παγωτό σε ένα παγκάκι Παρασκευή βράδυ και γιατί όχι αν είναι εφικτό, μία βόλτα στο Πόρτο να δείτε τον ήλιο να βυθίζεται στον Ατλαντικό ενώ πίνετε κρασί σε ένα κελάρι του 19ου αιώνα. Δεν έχει σημασία το τι θα περιλαμβάνει η Υπέροχη Στιγμή, αλλά η προσωπική σου δέσμευση ότι θα γίνεις ένας καλλιτέχνης, ένας αληθινός Δημιουργός Υπέροχων Στιγμών.

Κανένας από εμάς δεν ξέρει πότε θα έρθει η ώρα που θα πρέπει να “αποχωρήσει από το πάρτι”. Στο δια ταύτα όμως, είμαστε εδώ με ημερομηνία λήξεως και όσο σημαντικούς και αν θεωρούμε τους εαυτούς μας με τις επιχειρήσεις, τα λεφτά, τα deals, τους στόχους και τα bonus, θα πρέπει στο τέλος της μέρας να μπορούμε να κάνουμε zoom out και να έχουμε ακονισμένη την εκπληκτική αρετή της αξιογνωσίας: Να ξέρουμε τι αξίζει τον κόπο τελικά και τι δεν αξίζει.

Θα σας αφήσω να συλλογιστείτε τα παραπάνω, με μία σκέψη του O’ Kelly, σε σχέση με μία ανακάλυψη που έκανε κατόπιν της διάγνωσης του. Η μετάφραση είναι από μένα:

“Ανακάλυψα βάθη, στα οποία ένας άνθρωπος των επιχειρήσεων σπάνια μπορεί να βρεθεί και έμαθα πως αξίζει τον κόπο να πηγαίνεις σε αυτά όσο το δυνατόν νωρίτερα, γιατί τούτο είναι κάτι που μπορεί να σε κάνει καλύτερο επαγγελματία και καλύτερο άνθρωπο ταυτόχρονα. Μπορείς να πεις ότι έκανα ένα είδος πνευματικού ταξιδιού, ένα ταξίδι της ψυχής. Ήταν ένα ταξίδι, το οποίο μου επέτρεψε να βιώσω ότι ήταν πάντα εκεί, αλλά ήταν κρυμμένο χάρη στους ασταμάτητους περισπασμούς του κόσμου.”

Εις το επανιδείν. 

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr