NEWSFLASH...
Επιχειρήσεις & Know-how | Ηγεσία & Management
ανάγνωση

Απλός διαχειριστής ή ηγέτης;

Απλός διαχειριστής ή ηγέτης;

Αυτοπεποίθηση, ξεχωριστά ταλέντα και όραμα, είναι σημαντικά στοιχεία ενός ανθρώπου που διαφέρει από τους υπόλοιπους. Γνωρίζει και ξέρει που θέλει να φτάσει και με ποιό τρόπο να το επιτύχει. Έχει την κατάλληλη κατεύθυνση και στρατηγική και είναι οπλισμένος με πίστη και πάθος. Εάν βρεί και τα μέσα για αυτό τον σκοπό, τότε η αποτυχία παύει να αποτελεί επιλογή του. Αλλά όμως πόσοι είναι αυτοί που απέτυχαν επανειλημμένα και ξανά προσπάθησαν, αμέτρητες φορές. Η πίστη και το πάθος σε αυτό που θέλεις σε οπλίζουν με επιμονή. Να επιμένεις συνεχώς. Να προσπαθείς συνεχώς. Να σκέφτεσαι "θα πετύχω, κι αν αποτύχω θα ξανά προσπαθήσω ξανά και ξανά για να πετύχω!"

Έτσι λοιπόν θα πρέπει να αναρωτηθείς εσύ, ένας ηγέτης του σήμερα ή ένας μελλοντικός ηγέτης,

- Τι χρειάζομαι για να πετύχω;
- Πόσο χρόνο έχω στη διάθεσή μου;
- Πόσος χρόνος μου έχει απομείνει;
- Τι θα πρέπει να κάνω με τον χρόνο που μου έχει απομείνει;

Η ηγεσία πέραν της τυπικής μορφής, της επίσημης μορφής δύναμης ή επιρροής, εμπεριέχει και την άτυπη μορφή. Την μορφή επιρροής σε αυτούς που σε γνωρίζουν, της αναγνώρισης, του θαυμασμού, του σεβασμού για κάτι που το συγκεκριμένο άτομο είναι πολύ ικανό.

Σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις, η προσωπική ανάπτυξη είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για την ανάπτυξη ενός ηγέτη, ενός οποιουδήποτε ατόμου. Ενός ατόμου που ηγείται μιας μικρής ή μεγάλης ομάδας ατόμων. Η προσωπική ανάπτυξη μας βοηθάει να αποκτάμε ή να βελτιώνουμε ικανότητες και δεξιότητες. Να μαθαίνουμε πράγματα που δεν γνωρίζαμε, να αποκτάμε γνώση και με την γνώση αυτή, να πετυχαίνουμε στόχους με διαφορετικούς και καλύτερους τρόπους.

Όλοι μας έχουμε διαφορετικά κριτήρια για τις επιθυμίες μας, για αυτά που μας κινητοποιούν, τα κίνητρά μας. Αλλιώς χειριζόμαστε την γνώση (εμείς), διαφορετική βαρύτητα δίνουμε στον έλεγχο, στην δύναμη εξουσίας, στις υλικές απολαβές. Κάποιοι τα επιθυμούν πολύ και κάποιοι απλά για να μπορούν να ζούνε αξιοπρεπώς χωρίς να τους παρακινεί το ίδιο το χρήμα. Κάποιους τους ενδιαφέρει το αισθητικό κομμάτι της ζωής και κάποιοι ενδιαφέρονται πολύ για τους συνανθρώπους τους. Η προσωπική ανάπτυξη λοιπόν, σε βοηθάει με την κατάλληλη γνώση να επεκτείνεις τα όριά σου. Μην τρομάζετε με την λέξη όρια. Πολλές φορές είναι ο τρόπος που παραδοσιακά ξέραμε να κάνουμε κάτι και με την κατάλληλη γνώση φτάνουμε να το κάνουμε καλύτερα ή διαφορετικά, με καλύτερο όμως αποτέλεσμα. Αρκετές φορές τα όρια αυτά, επεκτείνονται περισσότερο από ότι εμείς θέλουμε να πιστεύουμε και φτάνουν πολύ μακριά ή ψηλά. Το βασικό είναι να πιστέψεις ότι με βάση την γνώση που απέκτησες, με βάση τις ικανότητές σου, μπορεί να πετύχεις κάτι διαφορετικό. Να πιστέψεις στα όνειρά σου, είναι δωρεάν!

Εστιάσου λοιπόν. Εστιάσου στον στόχο σου, στην κατεύθυνσή σου. Εμπόδια θα βρεθούν. Τα παραπάνω δεν είναι η συνταγή. Είναι μερικά στοιχεία για την ολοκλήρωση του εγχειρήματός σου. Μην παραιτείσαι και μην παρασύρεσαι.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr