NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

9+1 Έλληνες Μάνατζερ αποκαλύπτουν την πιο σημαντική ερώτηση που κάνουν σε υποψήφιους

9+1 Έλληνες Μάνατζερ αποκαλύπτουν την πιο σημαντική ερώτηση που κάνουν σε υποψήφιους

9+1 Έλληνες Μάνατζερ αποκαλύπτουν τις πιο σημαντικές ερωτήσεις που κάνουν στους υποψήφιους και για ποιον λόγο τις θέτουν!

Πολυξένη Κιούρη, Διευθύντρια Ανθρωπίνου Δυναμικού της Nestlé Ελλάς.

Γιατί θέλουν τη θέση για την οποία αιτούνται. Το κίνητρο είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για να κάνει κάποιος καλά τη δουλειά του.

Σοφία Τσιούτρα, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού (Group HR Manager), ομίλου ξενοδοχείων Maris Hotels.

Κάθε ερώτηση στη συνέντευξη είναι σημαντική, μελετημένη και εξυπηρετεί ένα στόχο. Αν πρέπει να επιλέξω, θα επιλέξω μια ερώτηση που ΄χαλαρώνει΄ τον υποψήφιο, όχι τόσο ώστε να ξεχάσει τον λόγο για τον οποίο βρίσκεται μαζί μας, αλλά τόσο ώστε να μπορέσει να συγκεντρωθεί: «μιλήστε μου για την εργασιακή σας εμπειρία, από πού ξεκινήσατε και πως φτάσατε ως εδώ σήμερα;». Πρόκειται για μια απλή και βατή ερώτηση, με την έννοια ότι ο υποψήφιος είναι σίγουρα ‘διαβασμένος’, άρα τον βοηθά να ξεπεράσει το άγχος της συνέντευξης. Παράλληλα, όντας ανοικτού τύπου ερώτηση, μας δίνει το χρόνο και την δυνατότητα να τον ακούσουμε, να τον παρατηρήσουμε, και, συνεπώς, να συλλέξουμε πλείστες πληροφορίες.

Νάσια Σκούντζου, HR Manager της Data Communication.

Ως software house, αυτό που παρέχουμε είναι προηγμένες τεχνολογικά λύσεις, προσαρμοσμένες στις ιδιαίτερες ανάγκες των πελατών μας. Μία ερώτηση που κάνω λοιπόν στις συνεντεύξεις είναι «Εάν έπρεπε να παραδώσετε ένα έργο στο πελάτη, θα προτιμούσατε να το παραδώσετε τέλειο και με καθυστέρηση ή καλό αλλά στην ώρα του;» Μέσα από αυτή την ερώτηση θέλουμε να δούμε την αντίληψη του υποψηφίου ως προς το αντικείμενο και το αποτέλεσμα, αν μπορεί να εργασθεί κάτω από συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και αν ταιριάζει στα δικά μας πρότυπα εξυπηρέτησης του πελάτη.

Μαρία Καφεντζή, Human Resources Director της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας.

Μία ερώτηση που επιλέγω να κάνω πάντα στους υποψηφίους είναι για ποιο λόγο θεωρούν ότι είναι κατάλληλοι για τη θέση που έχουν κάνει την αίτηση. Η καταλληλόλητα φυσικά δεν αφορά μόνο τα τυπικά προσόντα και τα hard skills αλλά αφορά και στο να επιδείξουν τα προσωπικά χαρακτηριστικά που διαθέτουν και που ταιριάζουν με αυτά που απαιτεί η συγκεκριμένη θέση. Ανάλογα με το πώς θα απαντήσει ο υποψήφιος φαίνεται αν έχει καταλάβει τι ακριβώς απαιτείται από τη θέση,  πως έχει σκεφτεί και έχει αναλύσει ο ίδιος το αν είναι κατάλληλος γι’ αυτή και τέλος δείχνει το πάθος και την υποκίνηση που τον διακατέχει.

Ελένη Μαντζικοπούλου, Υποδιευθύντρια, Υπηρεσίες Ανθρώπινου Δυναμικού, KPMG.

Ποιο είναι το όνειρο σας; Αυτή την ερώτηση την κάνω πάντα και δυστυχώς λίγοι είναι εκείνοι που έχουν δουλέψει πάνω σε αυτήν. Μα υπάρχει τίποτα πιο σημαντικό από το να ξέρω τι πραγματικά θέλω; Αν δεν έχω σκεφτεί, οραματιστεί τι πραγματικά θέλω, πως είναι δυνατόν να το πετύχω; Δυστυχώς, μας έχουν διαφορετικά εκπαιδεύσει και οι δύσκολες καταστάσεις της αγοράς μας ωθούν να ζητάμε απλώς μία απασχόληση. Είναι απολύτως κατανοητό αλλά πρέπει να στοχεύουμε στο όνειρο μας. Μπορεί να αναγκαστούμε να κάνουμε παρεκκλίσεις, να κάνουμε συμβιβασμούς, αλλά αυτά πρέπει να είναι απλώς πρόσκαιρες καθυστερήσεις. Ο μεγάλος στόχος πρέπει να είναι πάντα το όνειρο μας.

Ελένη Ασβεστά, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού του ομίλου KLEEMANN.

Μια από τις ερωτήσεις που θεωρώ σημαντική και δεν παραλείπω να κάνω σε υποψήφιους είναι: «Πείτε μου μια σημαντική αποτυχία σας».

Χρήστος Μανιατόπουλος, Εκτελεστικός Διευθυντής της ICTS HELLAS.

Μία από τις σημαντικές ερωτήσεις σχετίζεται με τα ποια στοιχεία θα ήθελε ο υποψήφιος να βρει στο επόμενο εργασιακό περιβάλλον το οποίο θα επέλεγε. Με αυτό τον τρόπο αναδεικνύονται οι σημαντικές για τον ίδιο παράμετροι, αλλά και άλλες  που θα ήθελε να αποφύγει.

Αντώνης Παπαχρίστου, Διευθυντής Ανθρώπινου Δυναμικού της Housemarket AE (IKEA Franchisee για Ελλάδα, Κύπρο και Βουλγαρία).

Δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη ερώτηση που θέτω σε όλους τους υποψηφίους. Βασική μου όμως επιδίωξη, είναι η διερεύνηση του κατά πόσον ο υποψήφιος μπορεί να ταιριάξει στην κουλτούρα και τις αρχές της ΙΚΕΑ. Προσωπικά θεωρώ, ότι μόνο σε αυτή τη βάση, έχοντας δηλαδή την σωστή ποιότητα ανθρώπων, μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους και τη στρατηγική της εταιρείας.

Τόνια Μαύρου, Διευθύντρια Ανθρώπινου Δυναμικού Leroy Merlin.

«Πείτε μου κάτι που έχετε καταφέρει και είστε περήφανος γι’ αυτό», είναι η πιο σημαντική ερώτηση για εμένα γιατί ο υποψήφιος έχει την δυνατότητα να βγάλει τον καλύτερό του εαυτό,  η αιτιολόγηση δείχνει πολλά πράγματα για το χαρακτήρα και την αντίληψη του και είναι κάτι που δεν μπορεί να αντιγράψει από τα βιβλία ή το ίντερνετ.

Νάντια Κιάμου, Human Resources Manager Greece, Mondelēz.

Μια ερώτηση που συμβάλλει στο να μπορέσουμε να κατανοήσουμε την ικανότητα αλλά και τη θέληση κάθε υποψηφίου να μάθει από τις εμπειρίες αλλά και κατά συνέπεια να εφαρμόσει αυτή την γνώση για να επιτύχει πράγματα κάτω από νέες, πρωτόγνωρες  για αυτόν καταστάσεις είναι να αναφέρει ένα παράδειγμα που τους τελευταίους 18 μήνες έκανε ένα λάθος, πως το διαχειρίστηκε, και τι έμαθε από αυτό. Η απάντηση σε μια τέτοια ερώτηση σε συνδυασμό και με άλλα σημεία της συνέντευξης βοηθούν στο να αξιολογήσουμε τους υποψηφίους εάν θα αισθάνονται άνετα να είναι σε ένα περιβάλλον που συνεχώς μεταβάλλεται είτε από εξωτερικούς είτε από εσωτερικούς παράγοντες. Είναι σημαντικό ο υποψήφιος να μπορεί να βλέπει την αλλαγή σαν ευκαιρία και να μπορεί να προχωράει στον εργασιακό του βίο επιδιώκοντας να είναι σε νέες και μεταβαλλόμενες συνθήκες.

Διαβάστε επίσης:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr