NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

O 91 ετών ιδρυτής που ξεφόρτωνε φορώντας το κολλαριστό του κοστούμι

O 91 ετών ιδρυτής που ξεφόρτωνε φορώντας το κολλαριστό του κοστούμι

​Διαβάζοντας πριν λίγες μέρες μια ανάρτηση στον «τοίχο» ενός γνωστού μου στο Facebook, μου γεννήθηκε μία ιδέα.

Πριν βάλω την ανάρτηση, να πω φυσικά πως δεν έχω καμία διάθεση κριτικής ή έκφρασης προσωπικής άποψης και μάλιστα τον ευχαριστώ που μου έδωσε το έναυσμα για αυτό το κείμενο!

Η ανάρτηση: «Αναγνωρίζω πως όλοι ασκούμε κάποιο επάγγελμα απαιτητικό, πως οι εντάσεις δεν λείπουν από την καθημερινότητα μας, όπως άλλωστε το άγχος και οι ατελείωτες ώρες εργασίας.

Σήμερα το πρωί έφτασα στο γραφείο έχοντας κλείσει ραντεβού με προμηθευτή για να παραλάβω ευμεγέθη και βαριά προϊόντα. Η εικόνα που αντίκρισα θα με συνοδεύει για το υπόλοιπο της επαγγελματικής πορείας που μου αναλογεί: ο 91 ετών ιδρυτής της εταιρείας ξεφόρτωνε το φορτηγό φορώντας το κολλαριστό του κουστούμι - χωρίς να του το ζητήσει κανείς, απλά και μόνο επειδή το όριζε το ήθος και η υπευθυνότητα του.

Την επόμενη φορά που δικαίως ή αδίκως δυσανασχετήσετε με τις πολλές ώρες εργασίας, με την πίεση, τον παραλογισμό και σας πιάσει το παράπονο, φέρτε στο μυαλό σας την εικόνα ενός καταξιωμένου υπερήλικα επιχειρηματία να ξεφορτώνει εμπορεύματα από ένα φορτηγό.

"Είδος υπό εξαφάνιση" που έλεγε κι ένας φίλος από τα παλιά»

Θέλω πραγματικά να μου αφήσεις - αν έχεις την ευγενή καλοσύνη και αφιερώσεις ελάχιστο χρόνο - ένα σχόλιο εδώ στο άρθρο.

  • Διαβάζοντας αυτό το κείμενο τι συναίσθημα σου δημιουργείται;
  • Ποιες είναι οι πρώτες σκέψεις που σου έρχονται στο μυαλό;

Σου αποκαλύπτω και το μυστικό (παρόλα αυτά θέλω να μου αφήσεις και το σχόλιο) το οποίο είναι τόσο απλό αλλά τόσο αποκαλυπτικό. Όλα αυτά που έγραψες, ή σκέφτηκες, απαντώντας τις δύο παραπάνω ερωτήσεις ,είναι μέρος των πεποιθήσεων σου για το χρήμα!

Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που έχουν υποσυνείδητα εμπόδια που τους αποτρέπουν από το να έχουν τον πλούτο και την αφθονία που τους αξίζει.

Αν έχεις περιοριστικές πεποιθήσεις σχετικά με τα χρήματα σε υποσυνείδητο επίπεδο, θα είναι δύσκολο να προχωρήσεις πέρα από τους οικονομικούς σου περιορισμούς. Γι’ αυτό οι περισσότεροι άνθρωποι καταλήγουν να ζουν από λογαριασμό σε λογαριασμό για όλη τους τη ζωή, επειδή σε κάποιο επίπεδο δεν πιστεύουν ότι είναι ικανοί για κάτι καλύτερο.

Σε συνειδητό επίπεδο, οι περισσότεροι πιστεύουν ότι κάνουν ότι είναι δυνατό για να πετύχουν τους στόχους τους. Ωστόσο, μπορεί να υπάρχει ένα υποσυνείδητο κομμάτι τους που δεν πιστεύει ότι μπορούν να πετύχουν. Όσο ένας άνθρωπος αποφεύγει αυτό το υποσυνείδητο κομμάτι, τόσο περισσότερα εμπόδια θα συνεχίσουν να εμφανίζονται στην καθημερινότητά του.

Οι επιτυχημένοι άνθρωποι (από την οικονομική πλευρά) έχουν θετικές πεποιθήσεις σχετικά με τα χρήματα, τον πλούτο και την ευημερία. Αντιλαμβάνονται ότι ο πλούτος είναι εσωτερική εμπειρία.

Οι περισσότεροι άνθρωποι όμως, αντί να εστιάσουν σε όλους τους πιθανούς τρόπους να γίνουν πλούσιοι, σπαταλούν το χρόνο τους με το να φαντασιώνονται αυτά που δεν έχουν. Αναπτύσσεται ένα ενδιαφέρον μοτίβο, στο οποίο θυμώνουν ή κακιώνουν με την κατάσταση τους, το οποίο δημιουργεί ακόμα περισσότερα εμπόδια και περιορισμούς στη ζωή τους. Και διατηρώντας αυτά τα μοτίβα είναι σχεδόν αδύνατο να γίνουν πλούσιοι, ακόμα κι αν εμφανίζονται μπροστά τους συνεχώς οικονομικές ευκαιρίες.

Υπάρχει λύση;

Ναι. Στην ενήλικη πλέον ζωή, να αναλάβω την ευθύνη και να μάθω πως παίζεται το σωστό παιχνίδι του χρήματος! Να αποκτήσω σταδιακά γνώσεις και εμπειρίες για το χρήμα και με τον τρόπο αυτό. καθώς και με την καθοδήγηση ειδικών ανθρώπων, να αλλάξω τις περιοριστικές μου πεποιθήσεις για το χρήμα και να τις αντικαταστήσω με θετικές που θα με οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα!


Η σειρά των άρθρων «Μάθε Το Παιχνίδι του Χρήματος» αποτελείται από συνέχειες. Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε τα άρθρα της σειράς.

  1. Χωρίς οικονομική παιδεία, οι άνθρωποι δεν μπορούν να μετατρέψουν τις πληροφορίες σε πλούτο
  2. Μπορείς να γίνεις πετυχημένος βγάζοντας χρήματα;
  3. O 91 ετών ιδρυτής που ξεφόρτωνε φορώντας το κολλαριστό του κοστούμι
  4. Υπάρχουν εκείνοι που γίνονται πλούσιοι και εκείνοι που εργάζονται για το κοινό καλό
  5. Ποιος χρωστάει σε ποιον;
  6. Το χρήμα είναι ναρκωτικό
  7. Οι περισσότεροι άνθρωποι απλώς κουράζονται περισσότερο και συσσωρεύουν χρέη
  8. Ο φόβος της απώλειας χρημάτων
  9. Το χρήμα και ο τρόπος με τον οποίο το κινούμε αποκαλύπτει το ποιοι είμαστε
  10. Το χρήμα είναι σαν την κοπριά: όταν το στοιβάζεις, μυρίζει
  11. Αυξάνει ο πλούτος την ανθρώπινη ευτυχία;
  12. Τι ακριβώς συνέβη το 2008 και κατέρρευσε η παγκόσμια οικονομία;
... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr