NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

TechReporter: Σπάνε τα θερμόμετρα, καύσωνας στην τεχνολογική αγορά

TechReporter: Σπάνε τα θερμόμετρα, καύσωνας στην τεχνολογική αγορά

Το θερμόμετρο έξω ξεπερνάει, πλέον, τους 40 βαθμούς Κελσίου. Σε παρόμοιες πυρετώδεις θερμοκρασίες και ρυθμούς κινείται και η τεχνολογική αγορά. Ο TechReporter καταγράφει τα τεκταινόμενα, εντός και εκτός συνόρων.

Η περασμένη εβδομάδα έκλεισε με την είδηση πως η Amazon βρίσκεται αντιμέτωπη με πρόστιμο 746 εκατ. ευρώ από την αρχή προστασίας δεδομένων του Λουξεμβούργου, για μη συμμόρφωση με τους κανόνες απορρήτου της ΕΕ. Σύμφωνα με τις σχετικές καταθέσεις, η απόφαση ελήφθη στις 16 Ιουλίου, με την ρυθμιστική αρχή να αναφέρει ότι «η επεξεργασία προσωπικών δεδομένων της Amazon δεν συμμορφώθηκε με τον Γενικό Κανονισμό Προστασίας Δεδομένων της ΕΕ».

Από την άλλη, οι τεχνολογικοί κολοσσοί -όπως η Amazon- είναι μέσα στις εταιρείες που έχουν επωφεληθεί από την «τέλεια θετική καταιγίδα» της πανδημίας. Η Google, η Apple και η Microsoft παρουσίασαν ρεκόρ τριμηνιαίων πωλήσεων και κερδών. Συλλογικά, η αξία των Google, Amazon, Apple, Microsoft και Facebook αγγίζει πλέον περισσότερο από το ένα τρίτο του συνόλου του δείκτη S&P 500, των 500 μεγαλύτερων εταιρειών της Αμερικής.

Παραμένοντας στο Big Tech, η Google έχει διορία δύο μηνών για να βελτιώσει τον τρόπο παρουσίασης των αποτελεσμάτων αναζήτησης για πτήσεις και ξενοδοχεία και να εξηγήσει πώς τα κατατάσσει, εναλλακτικά ενδέχεται να βρεθεί αντιμέτωπη με πιθανές κυρώσεις, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και αρχές καταναλωτών της ΕΕ. Τα πιο πρόσφατα παράπονα επικεντρώνονται στις τιμές των υπηρεσιών Google Flights και Google Hotels.

Ένας άλλος τεχνολογικός κολοσσός, η Intel, ανακοίνωσε πως θα παράγει chipset άλλων brand, ξεκινώντας με την Qualcomm. Πιο γνωστή για το σχεδιασμό των Snapdragon που χρησιμοποιούνται στα Android smartphones, η Qualcomm θα αρχίσει να κατασκευάζει τα chipset της στην Intel τα επόμενα χρόνια, χρησιμοποιώντας την διαδικασία 20A. Επιπλέον, η AWS της Amazon θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες Foundry Services, στηριζόμενη στις λύσεις της Intel.

Όσον αφορά στις κυβερνοεπιθέσεις, που μας απασχολούν ολοένα και συχνότερα, η Check Point λέει πως οι επιθέσεις Ransomware αυξήθηκαν κατά 93% τους τελευταίους 6 μήνες, τροφοδοτούμενες από την καινοτομία στην τεχνική επίθεσης που ονομάζεται Triple Extortion. Στην περιοχή EMEA, οι οργανισμοί παρουσίασαν αύξηση 36% στις κυβερνοεπιθέσεις από την αρχή του έτους, με 777 εβδομαδιαίες επιθέσεις ανά οργανισμό.

Την ίδια στιγμή, η Kapersky αναφέρει πως, σύμφωνα με ανώνυμα μεταδεδομένα που παρέχονται οικειοθελώς από τους χρήστες του Kaspersky MDR, ένα στα 10 (9%) περιστατικά ψηφιακής ασφάλειας που απέτρεψε θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντική αναστάτωση ή μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε περιουσιακά στοιχεία. Η έρευνα αποκάλυψε ότι σχεδόν κάθε βιομηχανία, εκτός από τα ΜΜΕ και τις μεταφορές, αντιμετώπισαν περιστατικά υψηλής σοβαρότητας κατά την περίοδο ανάλυσης.

Δύο σημαντικές αλλαγές είδε η αγορά κινητής. Για αρχή, η Samsung ανακοίνωσε πως δεν θα δούμε νέα Galaxy Note φέτος. Υπήρχαν σαφείς ενδείξεις από τότε που το S21 Ultra έκανε το ντεμπούτο του με υποστήριξη για S Pen. Παράλληλα, η LG, σε μια σημαντική στροφή, θα ξεκινήσει την πώληση προϊόντων της Apple, όπως τα iPhone, στα καταστήματά της στη Νότια Κορέα. Άλλωστε, ολοκληρώνεται και η έξοδος του brand LG από την κινητή.

Αρκετέ οι εξελίξεις και στην Ελλάδα. Για αρχή, η Rocket, μια νέα υπηρεσία online παραγγελίας και διανομής φαγητού, κάνει την εμφάνισή της στην ελληνική αγορά, μετά το λανσάρισμα σε Ουκρανία, Ολλανδία, Κύπρο και Γαλλία, ενώ η Epsilon SingularLogic, που προέκυψε από την εξαγορά της SingularLogic από την Epsilon Net σε συνεργασία με την Space Hellas, παρουσίασε τη νέα της διοικητική ομάδα και το όραμα για τον στρατηγικό σχεδιασμό.

Ο ΟΤΕ έλαβε έγκριση της Κομισιόν για πώληση της Telekom Romania -σημειώνεται πως προτίθεται να αποκτήσει από την TKR, το 30% στην TKRM- ενώ η Quest Holdings αποκτά το 60% της Intelli Solutions έναντι 3,8 εκατ. ευρώ. Η Intelli Solutions εξειδικεύεται στην παροχή υπηρεσιών ψηφιακού μετασχηματισμού, με έμφαση σε Customer Engagement - Απόκτησης και Διατήρησης Πελατών (Customer Onboarding & Customer Retention) - και Revenue Assurance.

Παραμένοντας εντός συνόρων, η Συμμετοχές 5G προχώρησε στην υπογραφή μνημονίου συνεργασίας με την Nokia Hellas, στο πλαίσιο της ευρύτερης στρατηγικής της για την ανάπτυξη του οικοσυστήματος που θα υποστηρίζει τη δημιουργία ψηφιακών υπηρεσιών νέας γενιάς στην Ελλάδα. Στο 5G, την ίδρυση του πρώτου Κέντρου Ικανοτήτων για Δίκτυα Επικοινωνιών 5ης γενιάς και επόμενων γενιών (π-ΝΕΤ Competence Center) στην Ελλάδα, του οποίου έχει τον συντονιστικό ρόλο, ανακοίνωσε το Πανεπιστήμιο Πατρών.

Και κλείνουμε με την διεύρυνση των κατηγοριών των δικαιούχων της «Ψηφιακής Μέριμνας» που θα λάβουν επιταγή 200 ευρώ για αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού (tablet, laptop, desktop) και τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, που προειδοποιεί για παραβιάσεις λογαριασμών στα social, καθώς καταγγέλλονται περιπτώσεις αλίευσης των στοιχείων εισόδου σε λογαριασμούς σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με πρόσχημα την ολοκλήρωση της επίσημης πιστοποίησης των λογαριασμών τους.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr