NEWSFLASH...
Food for Thought
ανάγνωση

Δοκίμασε το δικό σου Digital Detox αυτό το καλοκαίρι!

Δοκίμασε το δικό σου Digital Detox αυτό το καλοκαίρι!

​Έφτασε το καλοκαίρι και ήρθε η ώρα για διακοπές. Μια από τις πρώτες παροχές που κοιτάμε σε ένα ξενοδοχείο είναι η σύνδεση wifi. Μήπως φέτος να το ξανασκεφτούμε;

Πως μπορείς να ξεκινήσεις με το Digital Detox στις διακοπές σου:

Εκμεταλλεύσου την χαμηλή σύνδεση

Σε πολλά μέρη της Ελλάδας οι ταχύτητες των παρόχων κινητής τηλεφωνίας δεν είναι και πολύ υψηλές, ενώ το wifi στα περισσότερα απομακρυσμένα μέρη έχει πολύ χαμηλή ταχύτητα. Μπορείς να το εκμεταλλευτείς και να μειώσεις το χρόνο που περνάς online κατά την διάρκεια των διακοπών σου! Δοκίμασε να μείνεις offline, να απολαύσεις την θάλασσα ή το βουνό και την ηρεμία που σου προσφέρει η αποσύνδεση (έστω και αναγκαστικά!)

Βρες δραστηριότητες

Οι πρώτες στιγμές μακριά από το κινητό σου μπορεί να είναι δύσκολες. Δοκίμασε να απασχοληθείς κάνοντας κάτι offline, όπως να διαβάσεις ένα βιβλίο ή να παίξεις ένα επιτραπέζιο παιχνίδι.

Μίλα με τους ανθρώπους γύρω σου

Ένα βασικό πρόβλημα γύρω μας είναι ότι όλοι είναι «χωμένοι» στα κινητά τους και δυσκολεύονται να αλληλεπιδράσουν με τους άλλους ανθρώπους γύρω τους, μακριά από τον ψηφιακό κόσμο. Αποφάσισε σε αυτές τις διακοπές σου να μην κρυφτείς πίσω από την ευκολία της οθόνης του κινητού σου, αλλά δοκίμασε να μιλήσεις με τους ανθρώπους γύρω σου και να επικοινωνήσεις αληθινά!

Απενεργοποίησε τις ειδοποιήσεις

Κλείσε τις ειδοποιήσεις από τις εφαρμογές σου, τα μηνύματα, τα emails και ό,τι άλλο εμφανίζεται στην αρχική οθόνη του κινητού σου ώστε να αποφύγεις την απόσπαση προσοχής που μπορεί να δημιουργηθεί. Θα νιώσεις την ηρεμία από την πρώτη στιγμή που θα το κλείσεις. Ίσως νιώσεις και την ανασφάλεια του τι συμβαίνει, αλλά καλύτερα να επιλέγεις εσύ πότε θα βλέπεις τα νέα, θα επικοινωνείς online και θα μαθαίνεις τις πληροφορίες που χρειάζεσαι.

Ενημέρωσε τους γύρω σου ότι θα είσαι offline

Αν αποφασίσεις ξαφνικά να πας διακοπές και να κλείσεις το κινητό σου είναι σίγουρο ότι η οικογένεια, οι φίλοι και οι γνωστοί σου θα σε ψάχνουν. Απέφυγε τον πανικό ενημερώνοντας τους και προτρέποντας τους να κάνουν το ίδιο!

Απόλαυσε την φύση και τον χώρο γύρω σου

Όπου και αν επιλέξεις να πας, ακόμα και αν μείνεις στο σπίτι σου, απόλαυσε τις στιγμές που έχεις αποφασίσει να περάσεις offline απολαμβάνοντας τη φύση γύρω σου, κάνοντας βουτιές και επικοινωνώντας με τους γύρω σου αληθινά!

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr