NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Παράτα τους φίλους σου

Παράτα τους φίλους σου

Η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου γύρω σου είναι μετριότητες. Τίποτε περισσότερο από «τόσο-όσο να περνάμε». Όχι, δεν έτυχε. Πέτυχε! Έτσι είναι επειδή έτσι θέλουν.

Άλλοι είναι καβαντζωμένοι από τον πεθερό σε κάποια δουλίτσα που βγάζει τα προς το ζην, τσιμπάει και κανένα επίδομα θέρμανσης και την βγάζει στην πούδρα. Άλλοι δεν γουστάρουν πολλά-πολλά, το μεροκάματο να βγαίνει και ποιος ασχολείται για τα υπόλοιπα. Άλλοι είναι απλώς τεμπέληδες. Έτσι εκπαιδεύτηκε ο κόσμος εδώ τα τελευταία 40 χρόνια. Ένας σοσιαλιστικός παράδεισος μετριο-ανίκανων όπου στους 10 φορολογούνται οι 3 για να ζουν οι 7. Κι εσύ νομίζεις ότι έχεις κάτι κοινό με τους 7; Ότι έχουν να σου προσφέρουν κάτι χρήσιμο; Ότι θα καταλάβουν τίποτα από όλα αυτά που τους λες για την μπίζνα που ονειρεύεσαι; Ή μήπως θεωρείς ότι οι φίλοι σου είναι κάτι διαφορετικό από όλους αυτούς τους επιδοτούμενους ραχατλήδες;

Αν σκοπεύεις να επιχειρήσεις, φύγε μακριά από τους φίλους σου. Αν σκοπεύεις να ξεχωρίσεις, να παλέψεις, να κατακτήσεις, κόψε τους όσο είναι νωρίς. Κράτα τους για κανα τσίπουρο μόνο και διακοπές στην Χαλκιδική. Φίλα την οικογένειά σου σταυρωτά και κράτα τους σε απόσταση. Εσύ κι αυτοί δεν έχετε τίποτα κοινό. Μην τους λες τι θες να κάνεις, μην τους δείχνεις τα σχέδιά σου, μην μιλάς για επιχειρηματικότητα σε ανθρώπους που ερωτεύτηκαν το δημόσιο και για μπίζνες εννοούν μόνο αρπαχτές με τον μπατζανάκη του γενικού γραμματέα.

Αν δεν το κάνεις θα σε ρημάξουν

Με την ασχετοσύνη τους, με την πολυλογία τους, με την ξερολίλα τους, με τις αποψάρες τους για πράγματα τα οποία δεν γνώρισαν ποτέ και μάχες που δεν έδωσαν ποτέ. Οι άνθρωποι αυτοί δεν σέβονται τίποτα! Δεν δίνουν δεκάρα τσακιστή για σένα. Μόνο η δική τους άποψη τους ενδιαφέρει. Μόνο να έχουν δίκιο! Θα σε ρημάξουν με την κακομοιριά τους. Την μιζέρια τους. Θα το κάνουν ελαφρά τη καρδία. Και θα σου λένε ότι το κάνουν για το καλό σου. Θα σε βγάλουν ηττημένο πριν την σέντρα. Χαμένο από τα αποδυτήρια. Γελοιοποιημένο και σακατεμένο. Ο κόσμος που χόρτασε με το ξεροκόμματο που βρήκε πεσμένο κάτω, νομίζει ότι μπορεί να συμβουλέψει εκείνον που ματώνει το κορμί του σκαρφαλώνοντας να φτάσει τα πάνω κλαδιά. Εκείνος που έχει αράξει στον ίσκιο ενός δέντρου που δεν φύτεψε και τρώει απ’ τα χαμηλά φρούτα, νομίζει ότι μπορεί να μετρηθεί με τον τύπο που τεντώνεται να φτάσει την κορυφή.

Ο Jim Rohn έλεγε «είσαι ο μέσος όρος των 5 ανθρώπων με τους οποίους έχεις την περισσότερη επαφή». Δεν είχε άδικο. Ποιοι είναι αυτοί με τους οποίους μοιράζεσαι λόγια για τους στόχους που βάζεις και τις μάχες που δίνεις; Είναι κι αυτοί πολεμιστές; Περπατάνε τον ίδιο δρόμο; Είναι επιχειρηματίες, ιδιώτες, άνθρωποι της αγοράς, δημιουργοί; Ξεχωρίζουν; Έχουν να πουν κάτι ενδιαφέρον; Ο λόγος τους έχει προστιθέμενη αξία; Αξίζει δηλαδή από όσα λένε να σημειώσεις κάτι μη τυχόν το ξεχάσεις; Και το κυριότερο: έχουν σημάδια; τα πλήρωσαν από την τσέπη τους; Ή είναι τίποτα λογάδες και μάγκες με τα λεφτά των άλλων; Είναι πρωταθλητές, ναυαγοί που επιβίωσαν, βασιλιάδες που τα χάσανε όλα και πολεμάνε να τα ξαναμαζέψουν; Ή είναι παραιτημένοι στα 40 και συνταξιούχοι στα 50;

Ό,τι είναι αυτοί που είναι γύρω σου, αυτό θα γίνεις κι εσύ

Όταν ο Πλησίον ανακατεύεται εκεί που δεν τον σπέρνουν, γίνεται Προκρούστης! Όλα θα τα φέρει στα μέτρα του. Ό,τι είναι ψηλό θα χαμηλώσει. Ό,τι κάνεις καλά θα σμικρυνθεί, ό,τι κάνεις λάθος θα διατρανωθεί. Ό,τι κοφτερό έχεις μέσα σου θα μαραθεί κι ό,τι φάρμακο έφτιαξες θα μοιάζει δηλητήριο. Αν θες να τους κρατήσεις στην ζωή σου, κράτα τους σε απόσταση ασφαλείας και ζήσε ιδιωτικά. Προστάτευσε αυτό που θες από οτιδήποτε το λερώνει.

Παράτα τους φίλους σου. Αν θες να οδηγάς μηχανές, βρες μηχανόβιους φίλους. Αν θες να γίνεις ντούκι να κάνεις παρέα με power lifters. Αν θες να χάσεις κιλά φύγε μακριά από τους τύπους που τρώνε τηγανητούς υδατάνθρακες τυλιγμένους με ζάχαρη και πασπαλισμένους με λίπος. Κι αν θες να επιχειρήσεις φύγε από την μετριότητα του Απροσπάθητου και βρες παιδιά που να παλεύουν, να ξενυχτάνε, να πέφτουν και να σηκώνονται και να πληρώνουνε από την τσέπη τους. Τον δικό τους ιδρώτα να σου πασάρουν για γνώση, το δικό τους αίμα να δείχνουν για διαπιστευτήρια, το δικό τους skin in the game!

Παράτα τους «δικούς σου». Εσύ κι αυτοί θέλετε άλλα πράγματα. Άσ’ τους να θέλουν τα δικά τους και φύγε να αναπνεύσεις την ζωή που θες για σένα. Μην προσπαθείς να τους πείσεις, μην θες να αλλάξουν γνώμη, δεν θέλουν να σε καταλάβουν, δεν ξέρουν να φερθούν σε εκείνο που δεν καταλαβαίνουν. Κι εσύ που προσπαθείς να τους πείσεις απλώς ψάχνεις μια συναισθηματική επιβεβαίωση. Αν οι αποφάσεις σου εξαρτώνται από την γνώμη άσχετων, τότε δεν κάνεις για αυτό που ονειρεύτηκες. Η ζωή είναι 9 μέρη ευθύνη και ένα μέρος ηδονή. Για να κερδίσεις το ένα, πρέπει να αντέξεις τα 9. Και τα 9 δεν αντέχονται αν πρέπει να ρωτάς τους άλλους.

Αυτό που θες να κάνεις είναι ένα Δωμάτιο μέσα στο σπίτι σου όπου δεν μπαίνει κανείς παρά μόνο εσύ. Τους φίλους που θα ρθούνε βάλ’ τους να κάτσουν στο σαλόνι, στρώσ’ τους τραπέζι να φάνε, ρίξε στρωματσάδα να ξαπλάρουν μπροστά στην Plasma TV. Αλλά μην τους αφήνεις να μπουν μέσα στο Δωμάτιο! Πέτυχε πρώτα τον στόχο σου. Και μετά κάλεσέ τους στο πάρτυ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr