NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Η επαγγελματική εξουθένωση μπορεί να μας απομακρύνει από τους στόχους μας

Η επαγγελματική εξουθένωση μπορεί να μας απομακρύνει από τους στόχους μας

​Είναι ατυχές να πούμε ότι γοητεύουμε για χάρη της σωματικής και συναισθηματικής υγείας με αντάλλαγμα την επαγγελματική ανάπτυξη.

Καίγοντας το μυαλό με σκέψεις, ακόμα και μεταμεσονύκτιες ώρες, για έναν μισθό, οι πολυάριθμες μετακινήσεις και οι συντριπτικές επαγγελματικές ευθύνες, είναι όλοι παράγοντες που μας κουράζουν, μας εξαντλούν και μας εκνευρίζουν.

Το πραγματικό δίλημμα είναι όταν επιδεικνύουμε περήφανα την επαγγελματική εξουθένωση ως ένδειξη σκληρής δουλειάς. Αντί να λαμβάνουμε τα δέοντα μέτρα για την πρόληψη και την ανακούφιση της εξουθένωσης, το θεωρούμε «παράσημο» για επιτεύγματα και αναπόφευκτο για την ανάπτυξη.

Αλλά, είναι πραγματικά απαραίτητο; Σκέψου, είναι; Γιατί δεν μπορούμε να αφήσουμε τον εαυτό μας να απολαύσει τη στιγμή με την πραγματική της έννοια; Γιατί παραμελούμε τα σημάδια που μας λένε να σταματήσουμε, να ξεκουραστούμε, να χαλαρώσουμε και να κάνουμε επαναφορά;

Ας εξετάσουμε αυτήν την ατζέντα για να αλλάξουμε αυτήν την τάση. Ας ομαλοποιήσουμε τα διαλείμματα για προσωπική φροντίδα και συναισθηματική ευεξία. Τα μικρά διαλείμματα κατά τη διάρκεια της ημέρας βελτιώνουν την εστίαση, την παραγωγικότητα και αποτρέπουν την εξάντληση.

Ας μάθουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην υγεία και τη φροντίδα του εαυτού μας, πριν αδιαθετήσουμε και αναζητήσουμε ιατρική βοήθεια. Είναι καλό να δουλεύεις σκληρά και να υλοποιείς τα όνειρα, αλλά είναι εξίσου σημαντικό να γνωρίζεις πότε να δουλεύεις και πότε να ξεκουράζεσαι.

Μόνο τότε μπορείτε να απολαύσετε τους καρπούς του κόπου σας. Επίσης, ένα καλά ξεκούραστο μυαλό και ένα υγιές σώμα είναι τα βασικά συστατικά για την επίτευξη ουσιαστικής προόδου σε οποιονδήποτε τομέα. Επομένως, πρέπει να μάθετε να βρίσκετε χρόνο για τον εαυτό σας μετά από μια κουραστική μέρα.

Μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε την τάση ότι η «αποστράγγιση» ψυχής και σώματος δεν χρειάζεται να πηγαίνει παράλληλα με την ανάπτυξη. Η επιτυχία μετριέται μέσω των επιτευγμάτων και της ευεξίας. Η πίεση σε διάφορους τομείς της ζωής μας πρέπει να συνοδεύεται από παύσεις για χαλάρωση και ξεκούραση, ώστε να μπορείτε να ξεκινήσετε ξανά με καλύτερη προοπτική και ενθουσιασμό.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr