NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

TechReporter: Οι φήμες λένε πως κάνεις comeback, με Zoom και κρυπτονομίσματα

TechReporter: Οι φήμες λένε πως κάνεις comeback, με Zoom και κρυπτονομίσματα

Από φήμες σχετικά με τερματισμούς δραστηριοτήτων και εξαγορές, μέχρι την κούραση που προκαλεί το Zoom, τις επενδύσεις που φέρνουν οι τηλεπικοινωνίες, τα κρυπτονομίσματα και τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του δημοσίου, ο TechReporter αυτής της εβδομάδας συνεχίζει την περιήγηση του στον θαυμαστό - και ενίοτε περίεργο - κόσμο του digital.

Αν και οι φήμες είναι κάτι σχετικά συνηθισμένο στην τεχνολογική αγορά, την περασμένη εβδομάδα επανήλθε μια που δείχνει να επιμένει: εκείνη που αφορά στη δραστηριότητα της LG γύρω από τα smartphones. Αυτήν την φορά, οι αναφορές θέλουν την εταιρεία να σκέφτεται να τερματίσει τη σχετική δραστηριότητα, αντί να την πουλά, καθώς οι διαπραγματεύσεις που έχουν πραγματοποιηθεί δείχνουν να έχουν αποτύχει.

Φημών συνέχεια, καθώς άλλα δημοσιεύματα θέλουν την Microsoft να στοχεύει στην εξαγορά του Discord, του chat app που έγινε γνωστό από την ευρεία χρήση του μεταξύ των video gamers. Όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, η εταιρεία «πίσω» από την ανάπτυξη της εφαρμογής έχει μιλήσει με διάφορους ενδιαφερόμενους, με την Microsoft να έχει το «προβάδισμα». Σημειώνεται πως η τελευταία είχε ενδιαφερθεί και για τα Pinterest και TikTok.

Και αν η Microsoft «ψάχνεται» με εξαγορές γύρω από το chatting και την κοινωνική δικτύωση, κάποιος άλλος, που έχει μείνει έξω από όλα αυτά, ετοιμάζει το «comeback» του: ο πρώην Αμερικανός Πρόεδρος, Donald Trump. Σύμφωνα με εκπρόσωπο του, ο Trump θα επανέλθει στο χώρο των ssocial με μια δική του πλατφόρμα που θα «επαναπροσδιορίσει εντελώς το παιχνίδι». Με άλλα λόγια, μετά το μπλοκάρσισμα του, ετοιμάζει το δικό του Facebook - ή Twitter.

Το πόσο επιτυχημένο θα είναι κάτι τέτοιο, μένει να φανεί. Εκείνο που ενδέχεται να μην τον απασχολήσει είναι το θέμα της φορολόγησης, μια και φαίνεται πως μπορεί κάποιος να πληρώσει ακόμη και... 0 δολάρια. Όπως το Zoom, το οποίο εξελίχθηκε σε έναν από τους μεγαλύτερους «ωφελημένους» της πανδημίας. Η πλατφόρμα παρουσίασε 663,9 εκατομμύρια δολάρια σε κέρδη προ φόρων στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της τελευταίας χρήσης, η οποία έκλεισε τον Ιανουάριο. Ωστόσο, πλήρωσε 0 σε φόρους για αυτά τα κέρδη.

Το Zoom βρέθηκε στο επίκεντρο την περασμένη εβδομάδα για μια ακόμη εξέλιξη: εκείνη από το Citigroup, που απαγόρευσε τις βιντεοκλήσεις για λόγους εργασίας τις Παρασκευές, σε μια προσπάθεια να βοηθήσει τους υπαλλήλους του. Στόχος, όπως δήλωσε η Jane Fraser, νέα διευθύνουσα σύμβουλος της Citi, να καταπολεμηθεί η «κούραση του Zoom», σε μια προσπάθεια να βοηθηθούν οι υπάλληλοι της εταιρείας να απελευθερωθούν από την «αδυσώπητη εργάσιμη ημέρα της πανδημίας».

Σε κάθε περίπτωση, οι τηλεπικοινωνίες είναι στο επίκεντρο. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας, παρά τις προκλήσεις, ο κλάδος συνέχισε τις μεγάλες επενδύσεις, που έφτασαν συνολικά τα 647 εκατομμύρια ευρώ για το 2020. Κορύφωση των επενδύσεων αυτών, όπως αναφέρει η ΕΕΚΤ, ήταν τα 372 εκατομμύρια ευρώ που διέθεσαν οι πάροχοι για άδειες φάσματος με στόχο την ανάπτυξη των δικτύων 5G (ζώνες 700 MHz, 2 GHz, 3400-3800 MHz και 26 GHz).

Και σε μια τελείως διαφορετική επένδυση, το πρώτο tweet του CEO του Twitter, Jack Dorsey, που έλεγε «just setting up my twttr» και διατέθηκε ως NFT, πωλήθηκε τη Δευτέρα για 1.630.58 ether, ένα κρυπτονόμισμα. Αυτό ισοδυναμεί με περίπου 2,9 εκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή του ether κατά τη στιγμή της πώλησης. Ο Dorsey είπε ότι θα μετατρέψει τα έσοδα σε bitcoin και στη συνέχεια θα το δωρίσει στο Ταμείο Response Africa Response.

Σε Bitcoin μπορεί πλέον κάθε ενδιαφερόμενος στις ΗΠΑ να αγοράσει και αυτοκίνητα Tesla, δυνατότητα που - σύμφωνα με τον Elon Musk - αναμένεται να διατεθεί και σε άλλες χώρες. Ένας Musk που την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι η Tesla θα κλείσει εάν τα αυτοκίνητά της χρησιμοποιήθηκαν για κατασκοπεία, μετά από την είδηση ότι ο στρατός της Κίνας έχει απαγορεύσει τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα του από τις εγκαταστάσεις του.

Κλείνουμε εντός συνόρων, καθώς το gov.gr, η Ενιαία Ψηφιακή Πύλη όπου συγκεντρώνονται οι ψηφιακές υπηρεσίες που παρέχει το Ελληνικό Δημόσιο, συμπλήρωσε έναν χρόνο από την έναρξη της δοκιμαστικής της λειτουργίας. Αρχικά, λειτούργησε με 501 ψηφιακές υπηρεσίες, ενώ προστέθηκε η δυνατότητα για τους πολίτες να υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση και να εκδίδουν εξουσιοδότηση ψηφιακά. Πλέον, περιλαμβάνει 1138. Σημειώνεται πως μέσα στο 2020 έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 94 εκατομμύρια ψηφιακές συναλλαγές.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr