NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

TechReporter: Η Yahoo αλλάζει χέρια, η Microsoft αλλάζει fonts

TechReporter: Η Yahoo αλλάζει χέρια, η Microsoft αλλάζει fonts
Φωτογραφία: psubhashish [αρχική]

Από την Yahoo - που άλλαξε για άλλη μια φορά χέρια - μέχρι την Facebook - που αναφέρεται σε ένα μέλλον στο οποίο η πλατφόρμα της δεν θα είναι δωρεάν - και τις 110.000 άδειες λογισμικού που απέκτησαν οι διάφοροι φορείς του Δημοσίου, ο TechReporter συνεχίζει και σήμερα την διαδρομή του στη διεθνή και εγχώρια τεχνολογική αγορά.

Εκείνο το «ταλαιπωρημένο» brand της Yahoo άλλαξε ξανά χέρια μέσα στην περασμένη εβδομάδα, καθώς η Verizon τερμάτισε την προσπάθεια της να εξελιχθεί σε πάροχο περιεχομένου, ανακοινώνοντας συμφωνία για την πώληση της Verizon Media - η οποία ενσωματώνει τις AOL και Yahoo - σε ένα «deal» 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, μετά από 14 χρόνια (εκείνη την εποχή το Yahoo θα παρουσίαζε τελείως διαφορετική εικόνα από αυτήν που έχει σήμερα) η Microsoft ανακοίνωσε πως αποφάσισε να αλλάξει γραμματοσειρά στη σουίτα εφαρμογών γραφείου Office. Η εταιρεία θα υιοθετήσει μια νέα προεπιλεγμένη γραμματοσειρά σε εφαρμογές όπως το Word και το Excel. Και αυτό σημαίνει ότι οι άνθρωποι δεν θα βλέπουν πλέον τόσο πολύ την Calibri.

Την ίδια στιγμή, ένας άλλος τεχνολογικός κολοσσός, η Facebook, συνεχίζει την εκστρατεία του ενάντια στις ενημερώσεις απορρήτου του iOS 14 της Apple, προσθέτοντας μια ειδοποίηση στην εφαρμογή που λέει στους χρήστες ότι οι πληροφορίες που συλλέγει από άλλες εφαρμογές και ιστότοπους μπορούν να «βοηθήσουν να διατηρηθεί το Facebook δωρεάν.» Ένα παρόμοιο μήνυμα εμφανίστηκε στην εφαρμογή για iOS του Instagram. Πόσοι, άραγε, θα πλήρωναν για το Facebook;

Και ενώ οι Facebook και Apple συζητούν για τις ζημιές και τα οφέλη της διαδικτυακής διαφήμισης, όλο και περισσότεροι χρήστες παρακάμπτουν το ζήτημα. Ο αριθμός των ατόμων που χρησιμοποιούν προγράμματα αποκλεισμού διαφημίσεων παρέμεινε ως επί το πλείστον σταθερός σε προσωπικούς υπολογιστές. Αλλά σε κινητές συσκευές, όπου ο αποκλεισμός διαφημίσεων αυξάνεται, διπλασιάστηκε τα τελευταία πέντε χρόνια, από 282 εκατομμύρια στα 586 εκατομμύρια στο τέλος του 2020.

Η Apple, πάντως, φαίνεται πως, πέρα από τις αλλαγές στο iOS, ετοιμάζει και ένα αναδιπλούμενο iPhone. Όπως φημολογείται, προβλέπεται ότι η εταιρεία θα κυκλοφορήσει μια αναδιπλούμενη συσκευή με οθόνη QHD+ 8 ιντσών το 2023. Με βάση το αναφερόμενο σχέδιο της, υπολογίζεται ότι οι αποστολές αναδιπλούμενων iPhone‌ θα φτάσουν τα 15-20 εκατομμύρια μονάδες το 2023. Φυσικά, όλα αυτά παραμένουν φήμες.

Το ηλεκτρονικό εμπόριο, πάντως, αυξάνεται. Η δραματική αύξηση του εν μέσω των περιορισμών που προκλήθηκαν από τον COVID-19 αύξησε το μερίδιο των διαδικτυακών λιανικών πωλήσεων, σε σύγκριση με τις συνολικές λιανικές πωλήσεις, από 16% σε 19% το 2020, σύμφωνα με εκτιμήσεις σε έκθεση της UNCTAD που δημοσιεύθηκε στις 3 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται στην έκθεση, οι διαδικτυακές λιανικές πωλήσεις αυξήθηκαν σημαντικά σε αρκετές χώρες, με τη Νότια Κορέα να παρουσιάζει το υψηλότερο μερίδιο, στο 25,9% το 2020, από 20,8% το προηγούμενο έτος. Εν τω μεταξύ, οι παγκόσμιες πωλήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου αυξήθηκαν σε 26,7 τρισεκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως το 2019, αύξηση 4% από το 2018, σύμφωνα με τις τελευταίες διαθέσιμες εκτιμήσεις.

Εντός συνόρων, ολοκληρώθηκε η διάθεση 110.000 αδειών λογισμικού σε φορείς του Δημοσίου. Από την αρχή του έτους διατέθηκαν 110.000 άδειες λογισμικού που αφορούν σε λογισμικό αυτοματισμού γραφείου (ενδεικτικά Office Std, Office Pro), λειτουργικών συστημάτων (Windows 10 Ent, Windows Server) και βάσεων δεδομένων, καλύπτοντας έτσι τις άμεσες ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου για τρία χρόνια.

Κλείνουμε, με το νέο διαδικτυακό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, σε συνεργασία με την Cisco. Το πρόγραμμα αφορά στην κατάρτιση 1.000 ανέργων εγγεγραμμένων στο μητρώο του ΟΑΕΔ, ηλικίας 18 ετών και άνω, αποφοίτων τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με γνώσεις υπολογιστών, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις συμμετοχής της Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr