NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

TechReporter: Ψηφιακοί νομάδες και drones κάνουν απόβαση στην Ελλάδα

TechReporter: Ψηφιακοί νομάδες και drones κάνουν απόβαση στην Ελλάδα

Από τους ψηφιακούς νομάδες μέχρι τα drones και από την Κίνα μέχρι τις ΗΠΑ, ο TechReporter σας μεταφέρει τις σημαντικότερες εξελίξεις της περασμένης εβδομάδας - σε μια τεχνολογική αγορά που δείχνει να επιστρέφει δριμύτερη, μετά τα καλοκαιρινά ψηφιακά μπάνια της.

Στην προσέλκυση ψηφιακών νομάδων -ατόμων που εργάζονται ανεξάρτητα από την τοποθεσία στην οποία βρίσκονται, κάνοντας χρήση της τεχνολογίας- στοχεύει νομοσχέδιο των υπουργείων Μετανάστευσης και Ασύλου και Προστασίας του Πολίτη, που κατατέθηκε στη Βουλή. Οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις απευθύνονται σε πολίτες τρίτων χωρών, με εργοδότες ή πελάτες εκτός Ελλάδας, για χρονική περίοδο έως δώδεκα μηνών. Πέρα από τα σχετικά δικαιολογητικά, ορίζονται και εισοδηματικά κριτήρια, καθώς το ύψος των επαρκών πόρων καθορίζεται στα 3.500 ευρώ μηνιαίως.

Ακόμη μια σημαντική εξέλιξη από την Ελλάδα ήταν η υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Αεροπορικής Βιομηχανίας, του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, για την έρευνα και ανάπτυξη και, εν συνεχεία, τη βιομηχανική παραγωγή του πρώτου Αυτόνομου Εναέριου Οχήματος Πολλαπλών Χρήσεων από φορείς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Η υλοποίηση του προγράμματος, το οποίο φέρει την ονομασία «Αρχύτας», ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου.

Παραμένοντας (και) εντός συνόρων, η Paysafe υπέγραψε οριστική συμφωνία για την εξαγορά της γερμανικής viafintech, μιας εταιρείας που δραστηριοποιείται και στην ελληνική αγορά. Όπως αναφέρει η viafintech, μέχρι το κλείσιμο της συμφωνίας, το οποίο αναμένεται να διαρκέσει αρκετούς μήνες, δεν αναμένεται να υπάρξει καμία αλλαγή, με τις δύο εταιρείες, Paysafe και viafintech, να συνεχίζουν όπως πριν. Ο στρατηγικός στόχος, όπως σημειώνεται σε σχετική δήλωση, είναι η ανάπτυξη του eCash, αξιοποιώντας τα κοινά πλεονεκτήματα δύο παρόμοιων προϊόντων.

Στη διεθνή αγορά, η κινεζική Xiaomi γνωστοποίησε πως βάζει τέλος στο brand «Mi», το οποίο χρησιμοποιούταν στις συσκευές της. Με αφετηρία το 3ο τρίμηνο του 2021, η σειρά προϊόντων «Mi» θα μετονομαστεί σε «Xiaomi». Η αλλαγή αυτή «θα οδηγήσει στην ενοποίηση της παγκόσμιας παρουσίας του brand και θα περιορίσει την αίσθηση διάκρισης μεταξύ του brand και των προϊόντων της». Με την εισαγωγή της νέας ταυτότητας, το μητρικό brand θα στεγάζει δύο ξεχωριστές σειρές προϊόντων, τα προϊόντα Xiaomi και τα προϊόντα Redmi.

Από την Κίνα στις ΗΠΑ, όπου αμερικανικοί κολοσσοί ετοιμάζουν επενδύσεις δισεκατομμυρίων για το θέμα της κυβερνοασφάλειας. Επικεφαλής επιχειρήσεων, σε τομείς από την τεχνολογία έως την ασφάλιση, δεσμεύτηκαν να επενδύσουν δισεκατομμύρια δολάρια για την ενίσχυση των προσπαθειών γύρω από την κυβερνοασφάλεια, σε συνάντηση στον Λευκό Οίκου με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Joe Biden. Η συνάντηση έρχεται στον απόηχο πολλών κυβερνοεπιθέσεων, συμπεριλαμβανομένης εκείνης στην SolarWinds και στην Colonial Pipeline.

Στην αγορά του gaming, μια σημαντική εξέλιξη που προέκυψε αφορά στο cloud gaming, το Xbox και την Microsoft. Η εταιρεία θα προσφέρει την υπηρεσία cloud gaming στις κονσόλες Xbox μέσα στην τρέχουσα χρονιά, καθώς ανακοίνωσε ότι το Xbox Cloud Gaming, το οποίο επιτρέπει στους παίκτες να κάνουν streaming παιχνίδια και να μην τα εγκαθιστούν στη συσκευή τους, θα φτάσει στις νέες κονσόλες Xbox Series X και Xbox Series S, καθώς και στα παλαιότερα Xbox One, τα Χριστούγεννα.

Από την άλλη, ο όμιλος Samsung θα επενδύσει 206 δισεκατομμύρια δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με στόχο να επεκτείνει το αποτύπωμά του σε βιοφαρμακευτικά προϊόντα, τεχνητή νοημοσύνη, ημιαγωγούς και ρομποτική, στην εποχή μετά την πανδημία. Η εταιρεία ανέφερε ότι η επένδυση, που θα πραγματοποιηθεί έως το 2023, θα βοηθήσει στην ενίσχυση της παγκόσμιας θέσης της σε βασικούς κλάδους, όπως η κατασκευή chipset, ενώ θα της επιτρέψει να αναζητήσει ευκαιρίες ανάπτυξης σε νέους τομείς, όπως η ρομποτική.

Προς το κλείσιμο, μια πλατφόρμα που βρέθηκε στους τίτλους των ειδήσεων τις τελευταίες ημέρες, είπε πως, τελικά, «αναστέλλει» τα σχέδια για απαγόρευση του πορνογραφικού περιεχομένου, σε μια στροφή που ήρθε μετά από σφοδρή αντίδραση των χρηστών της. Η διαδικτυακή πλατφόρμα OnlyFans γνωστοποίησε ότι εξασφάλισε τις «εγγυήσεις» που απαιτούνται για να συνεχίσει να επιτρέπει το σεξουαλικό περιεχόμενο. Η εταιρεία, που έχει έδρα το Λονδίνο, την περασμένη εβδομάδα παρουσίασε σχέδια απαγόρευσης του.

Κλείνουμε όπως ξεκινήσαμε, εντός συνόρων, με την είδηση πως ΟΤΕ και Νokia αναλαμβάνουν την ψηφιακοποίηση των υποδομών διαχείρισης ενέργειας του ΑΔΜΗΕ, καθώς ο τελευταίος ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου τμήματος ανοιχτού διαγωνισμού για τον εκσυγχρονισμό των τηλεπικοινωνιακών υποδομών (τεχνολογίας IP/MPLS) για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών διαχείρισης ενέργειας, συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr