NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

TechReporter: Αλλάζει η στρατηγική, αλλάζουν οι αλγόριθμοι, αλλάζουν τα σχέδια

TechReporter: Αλλάζει η στρατηγική, αλλάζουν οι αλγόριθμοι, αλλάζουν τα σχέδια

​Το LinkedIn φεύγει από την Κίνα, το Facebook αλλάζει, πάλι, τον αλγόριθμο του, η Amazon ακυρώνει τα σχέδια της για επιστροφή στο γραφείο. Την ίδια στιγμή, 32 χώρες συζητάνε για το ransomware. Αυτά και άλλα, από την εβδομάδα που έφυγε.

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε την Microsoft να τα μαζεύει και να φεύγει από την Κίνα, ανακοινώνοντας ότι θα τερματίσει τη λειτουργία του LinkedIn στην Κίνα, επικαλούμενη ένα «προκλητικό περιβάλλον λειτουργίας», καθώς το Πεκίνο εντείνει τον έλεγχο των εταιρειών τεχνολογίας. Ο τεχνολογικός κολοσσός θα αντικαταστήσει το κοινωνικό δίκτυο με μια εφαρμογή στοχευμένη στην υποβολή αιτήσεων για εργασία, αλλά χωρίς τις δυνατότητες δικτύωσης.

Άλλωστε, οι κινεζικές αρχές έχουν στοχοποιήσει μια σειρά από εγχώριους κολοσσούς για φερόμενες μονοπωλιακές πρακτικές και επιθετική συλλογή δεδομένων καταναλωτών. Το LinkedIn, το οποίο διατέθηκε στην Κίνα το 2014, δήλωσε ότι η νέα υπηρεσία δεν θα περιλαμβάνει ροή ή δυνατότητα κοινής χρήσης αναρτήσεων ή άρθρων. Η Microsoft αγόρασε το LinkedIn για πάνω από 26 δισεκατομμύρια δολάρια το 2016 και εργάστηκε για να δημιουργήσει μια παρουσία στην Κίνα, παρά τις ανησυχίες για διαδικτυακή λογοκρισία.

Ένα άλλο κοινωνικό δίκτυο, το Facebook, προχωρά σε μεγαλύτερη παραμετροποίηση του news feed του, καθώς η υπηρεσία επεκτείνει την προσπάθειά της να εξαλείψει το πολιτικό περιεχόμενο από το News Feed. Η εταιρεία ανακοίνωσε πως δοκιμάζει τώρα την «λιγότερο πολιτική» ροή της σε 75 νέες χώρες. Έχει ήδη εισαγάγει μια έκδοση του ανανεωμένου News Feed στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς και στην Κόστα Ρίκα, τη Σουηδία, την Ισπανία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, τη Βραζιλία και την Ινδονησία.

Το Facebook δεν γνωστοποίησε τις χώρες που συμμετέχουν στη δοκιμή, αλλά ένας εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι εμφανίζει αλλαγές στο News Feed σε «ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων» σε κάθε χώρα. Ο εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι οι χώρες με επερχόμενες εκλογές και εκείνες που «διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο σύγκρουσης» δεν περιλαμβάνονται στα τεστ. Ο Mark Zuckerberg ανακοίνωσε τον Ιανουάριο τα σχέδια του να προσφέρει στο News Feed λιγότερο πολιτικό περιεχόμενο.

Την ίδια στιγμή, ένας τρίτος τεχνολογικός κολοσσός, η Amazon, αποφάσισε να ακυρώσει τα σχέδια επιστροφής στο γραφείο. Σε ένα μήνυμα προς τους υπαλλήλους, ο νέος CEO, Andy Jassy, είπε ότι η εταιρεία δεν θα απαιτήσει από τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο. «Σε μια εταιρεία του μεγέθους μας, δεν υπάρχει μια προσέγγιση που να ταιριάζει σε όλους για το πώς κάθε ομάδα λειτουργεί καλύτερα», τόνισε ο Jassy.

Πριν από αυτήν την ανακοίνωση, η Amazon σχεδίαζε να απαιτήσει από κάποιους εργαζόμενους της να βρίσκονται στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα, από τον Ιανουάριο του 2022, εκτός ειδικής άδειας. Θα συνεχίσουν να έχουν τη δυνατότητα να περνούν έως και τέσσερις εβδομάδες δουλεύοντας εξ αποστάσεως από οποιαδήποτε τοποθεσία στη χώρα τους, αλλά ο Jassy είπε ότι θα πρέπει να ζουν το μεγαλύτερο μέρος του έτους σε ένα μέρος όπου μπορούν να φτάσουν στο γραφείο για μια συνάντηση.

Από την άλλη, αξιωματούχοι από 32 κυβερνήσεις συναντήθηκαν ψηφιακά για να συντονίσουν την απάντησή τους στην έκρηξη του ransomware, σημειώνοντας ότι τα άνισα πρότυπα γύρω από τα κρυπτονομίσματα βοηθούν τους χάκερ να αποκομίσουν οφέλη. Οι εκπρόσωποι δεσμεύτηκαν να μοιραστούν πληροφορίες σχετικά με κυβερνοεπιθέσεις και έρευνες, να ωθήσουν τις εταιρείες να ενισχύσουν την ασφάλεια και να διαταράξουν την οικονομική υποδομή μιας εγκληματικής οικονομίας που έχει ανθίσει τα τελευταία χρόνια.

Στην Ελλάδα, η Pfizer παρουσίασε την εμβληματική επένδυσή της στην Ελλάδα με τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του παγκόσμιου Κέντρου Ψηφιακής Καινοτομίας και του παγκόσμιου Κέντρου Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών στη Θεσσαλονίκη. Οι νέες εγκαταστάσεις θα στεγάσουν το παγκόσμιο Κέντρο Ψηφιακής Καινοτομίας (Center for Digital Innovation - CDI) και το παγκόσμιο Κέντρο Επιχειρησιακών Λειτουργιών και Υπηρεσιών.

Την ίδια στιγμή, η ελληνική κυβέρνηση μέσω του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και η Cisco ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους στο πλαίσιο του Προγράμματος Επιτάχυνσης του Ψηφιακού Μετασχηματισμού (Country Digital Acceleration - CDA). Στόχος του σχεδίου είναι να συμβάλει στην επιτάχυνση της ψηφιοποίησης σε ολόκληρη τη χώρα και στη δυναμική ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19. Οι στρατηγικά επιλεγμένοι τομείς, όπως αναφέρεται, θα προσφέρουν θεμελιώδη υποστήριξη στο ταξίδι της ελληνικής κυβέρνησης, προς την οικοδόμηση μιας ανθεκτικής, χωρίς αποκλεισμούς, οικονομίας και κοινωνίας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr