NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

TechReporter: Ασταμάτητος χορός συμφωνιών και δισεκατομμυρίων

TechReporter: Ασταμάτητος χορός συμφωνιών και δισεκατομμυρίων

Σε έναν ασταμάτητο «χορό» συμφωνιών επιδόθηκε η τεχνολογική αγορά. Ο TechReporter σας μεταφέρει, και αυτήν την εβδομάδα, όλες τις εξελίξεις.

Μια σειρά από συμφωνίες για εξαγορές ανακοινώθηκαν μέσα στην περασμένη εβδομάδα. Ξεκινώντας από ένα -μάλλον μη αναμενόμενο deal- στο οποίο η εφαρμογή παράδοσης τροφίμων DoorDash κατέληξε σε συμφωνία για την εξαγορά της φινλανδικής πλατφόρμας διανομής φαγητού Wolt, σε μια συμφωνία συνολικής αξίας 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, στην πιο ακριβή εξαγορά στην ανταγωνιστική αγορά παράδοσης φαγητού της Ευρώπης.

Από την άλλη, ιδιαίτερα σημαντική και η συμφωνία που αφορά στην McAfee, γνωστή για τα antivirus που αναπτύσσει. Η εταιρεία λογισμικού ασφαλείας θα εξαγοραστεί από ένα γκρουπ επενδυτών, σε μια συμφωνία αξίας άνω των 14 δισ. δολαρίων. Η McAfee ιδρύθηκε το 1987 από τον John McAfee και έγινε γνωστή για το λογισμικό προστασίας υπολογιστών. Ο ιδρυτής της αποχώρησε το 1994 και η εταιρεία εξαγοράστηκε από την Intel το 2010 για 7,68 δισεκατομμύρια δολάρια.

Από την άλλη, η βρετανική εταιρεία δορυφορικών επικοινωνιών Inmarsat συμφώνησε να εξαγοραστεί από την αμερικανική Viasat, σε ένα deal ύψους 7,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτή η συμφωνία είναι η τελευταία στην οποία μια βρετανική εταιρεία που διαδραματίζει βασικό ρόλο στην οικονομία και την εθνική ασφάλεια της Βρετανίας πρόκειται να εξαγοραστεί από ξένους ανταγωνιστές ή εταιρείες ιδιωτικών κεφαλαίων.

Επιπρόσθετα, το στούντιο οπτικών εφέ με έδρα τη Νέα Ζηλανδία, Weta Digital, το οποίο συνίδρυσε ο βραβευμένος με Όσκαρ σκηνοθέτης Peter Jackson, πουλήθηκε για 1,6 δισ. δολάρια, ενώ, εντός συνόρων, την εξαγορά του 88% της εταιρείας πληροφορικής PCS ανακοίνωσε η Epsilon Net. Όπως σημειώνεται, το συνολικό τίμημα για την εξαγορά και απόκτηση του πλειοψηφικού πακέτου της PCS θα ανέλθει σε 2,23 εκατ. ευρώ.

Και τα deals δεν σταματούν. Η Meta, η εταιρεία που ήταν προηγουμένως γνωστή ως Facebook, ανακοίνωσε πως προχωρά σε συνεργασία με τη Microsoft, επιτρέποντας την ενσωμάτωση του Workplace με το Teams. Παράλληλα, η United Group, μητρική εταιρία της Nova, ανακοίνωσε τη στρατηγική της επένδυση στη Marquee TV, μια εξειδικευμένη, παγκόσμια υπηρεσία streaming για τις τέχνες και τον πολιτισμό.

Στην πολιτική «σκηνή», η Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Kamala Harris, αποκάλυψε ότι ο Λευκός Οίκος θα στηρίξει την Έκκληση των Παρισίων για την Εμπιστοσύνη και την Ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Στην Ελλάδα, τη σύναψη συμφωνίας συνεργασίας με την Green Panda για επισκευή, ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση υλικών με στόχο την παραγωγή καινούργιων συσκευών, γνωστοποίησε η Wind Ελλάς.

Τέλος, τρεις (ακόμη) σημαντικές εξελίξεις από την ελληνική αγορά. Αρχικά, η Bayer Ελλάς, με γνώμονα τις ιδιαίτερες ανάγκες του σύγχρονου επιχειρηματικού τοπίου στην Ελλάδα, παρουσίασε το νέο πρόγραμμα Level-up. Αυτό αποτελεί ένα πρόγραμμα υποστήριξης και συμβουλευτικής startups, διαφορετικής ωριμότητας, με κύριο στόχο την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών σε βιώσιμες επιχειρήσεις οι οποίες μπορεί να αναπτυχθούν είτε οργανικά είτε μέσω της εξασφάλισης χρηματοδότησης.

Στη συνέχεια, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, λίγους μήνες μετά την εγκατάσταση των πρώτων ρομπότ διαλογής αντικειμένων, προχωρούν στη δεύτερη φάση του project, για να υπερπενταπλασιάσουν τη δυνατότητα διαχείρισης. Και, παράλληλα, ανακοίνωσαν την «έλευση» του Ψηφιακού Ταχυδρόμου και των καταστημάτων 24ωρης εξυπηρέτησης.

Τέλος, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε η Convert Group, τον ρυθμό ανάπτυξης +27% στην αξία (€) των online αγορών κατέγραψε το κανάλι του Online Φαρμακείου στην Ελλάδα, το τρίτο τρίμηνο του 2021, συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2020. Στις κατηγορίες που αυξήθηκαν σε αξία εντοπίζονται με +37% σε συμπληρώματα διατροφής και βιταμίνες, με +31% σε βρεφικά και παιδικά είδη, με +23% σε προϊόντα ομορφιάς και προσωπικής φροντίδας και με +20% σε προϊόντα υγείας.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr