NEWSFLASH...
Startup
ανάγνωση

Startuppers vs Αποτυχία - [Μέρος 1ο]

Startuppers vs Αποτυχία - [Μέρος 1ο]

Μπορεί να πετύχει κάποιος χωρίς πρώτα να γευτεί την αποτυχία; Χωρίς πρώτα να δεχτεί μερικές σφαλιάρες; Η αποτυχία είναι κάτι που συναντάμε όλοι μας αργά ή γρήγορα στην ζωή μας. Το αν θα καταφέρουμε να την ξεπεράσουμε εξαρτάται από το πώς θα την αντιμετωπίσουμε. Θα την δούμε ως μάθημα και θα διδαχτούμε από αυτήν για τα επόμενα μελλοντικά μας βήματα ή θα την δούμε ως μια καταστροφή και θα την αφήσουμε να μας κατρακυλήσει;

E-table, Γιώργος Αρφαράς Co-Founder.

Οι αποτυχίες είναι πάντα χρήσιμες εμπειρίες, αρκεί να μαθαίνεις από αυτές και να βελτιώνεσαι. Θυμάμαι, όταν με τον Κώστα είχαμε ξεκινήσει το εγχείρημα, προσπαθούσαμε να τα κάνουμε όλα μόνοι μας, ακόμα και με παράλληλη εργασία ως σύμβουλοι επιχειρήσεων. Φυσικά και η πρόοδός μας ήταν απογοητευτική. Πήραμε απόφαση να αφοσιωθούμε 100% στο εγχείρημα όποιο ρίσκο και εάν επέφερε αυτό. Και εν συνεχεία, εντάξαμε πολλά αξιόλογα στελέχη στην ομάδα μας. Το συμπέρασμα είναι ότι εάν θέλεις να «μεγαλώσεις» πρέπει και να αφοσιωθείς προσωπικά και να είσαι διατεθειμένος να μοιραστείς.

Ex Machina, Βασίλης Χρυσός – Co-Founder.

Έχουμε βιώσει μικρές αποτυχίες και ως ομάδα στοχεύουμε διαρκώς στο να μαθαίνουμε από αυτές. Δεν υπάρχει κάτι πιο διδακτικό. Για εμάς οι αποτυχίες είναι κεφάλαια στο βιβλίο της Γνώσης.

Vesselbot, Αθανασία Παναγιωτοπούλου  Co-Founder & CMO και Κωνσταντίνος Κομοδρόμος  Co-Founder & CEO.

Η αποτυχία είναι μέρος του «παιχνιδιού» και συμβαίνει σε όλους. Το θέμα είναι να μπορείς να μαθαίνεις από τις αποτυχίες και τα λάθη σου έτσι ώστε να μην τα επαλαμβάνεις και να γίνεσαι καλύτερος. Αυτό λοιπόν που κάνουμε είναι να αναλύουμε την κατάσταση και τις συνθήκες που μας οδήγησαν στο μη επιθυμητό αποτέλεσμα, με σκοπό να καταλήγουμε  σε χρήσιμα για το μέλλον συμπεράσματα.

Sky SpiritsΝίκος Σαραντάκης  Co-founder.

Ασφαλώς και έχω αποτύχει. Ποιος δεν έχει άλλωστε. Αυτές οι αποτυχίες του παρελθόντος είναι εκείνες που σε κάνουν αυτό που είσαι σήμερα. Και τελικά, ποιο το νόημα της επιτυχίας αν δεν έχεις γευτεί πρώτα την αποτυχία.

ARDUStech, Βασίλης Σιόρος & Άκης Καπέτας  Co-Founders.

Η πτώση και οι μικρές ή μεγάλες απογοητεύσεις είναι κάτι το σύνηθες για έναν Entrepreneur. Αυτό ξεπερνιέται χάρη σε μια από τις βασικές ιδιότητες της start-up την ευελιξία. Η ομαδικότητα έρχεται να δράσει υποστηρικτικά σε αυτό.

Direct Solutions, Τσακίρη Αθανασία – CEO.

Ασφαλώς και έχουμε και αποτυχίες ή στραβοπατήματα στην πορεία μας μέχρι σήμερα. Η αντιμετώπιση ήταν πρώτα από όλα η ενδυνάμωση της ομάδας μας με ψυχραιμία, επαγγελματισμό και συνεχή εστίαση στους στόχους. Η δημιουργία εναλλακτικών λύσεων, με ευθύνη του management team, πολλές φορές έχει βοηθήσει την ομάδα να ξεπεράσει σε σύντομο χρονικό διάστημα τις δυσκολίες.

TourismartΜάγκυ Κοντού  CEO.

Μικρές αποτυχίες συναντάς καθημερινά. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω θα έπαιρνα μεγαλύτερα ρίσκα, θα τοποθετούσα τις υπηρεσίες μας πιο δυναμικά στην αγορά και θα φοβόμουν λιγότερο την αρνητική κριτική. Η πρώτη έκδοση μίας υπηρεσίας φαντάζει πάντα μικρή και ελλιπής σε σύγκριση με την μεγάλη εικόνα που έχεις  σχηματίσει στο μυαλό σου. Η προσθήκη νέων χαρακτηριστικών και η τελειοποίησή της δεν εξασφαλίζουν την επιτυχία, ούτε τα θετικά σχόλια από τους χρήστες – αντιθέτως σε καθυστερούν. Σήμερα, πριν προτείνω μία ιδέα στην ομάδα μας αναρωτιέμαι: «Θα το προσέξει ο πελάτης μας; Έχει αξία στην καθημερινότητά του; Αξίζει να καθυστερήσουμε για να το υλοποιήσουμε;» Οι ιδέες, οι τάσεις και η γρήγορη προσαρμογή στις ευκαιρίες είναι αυτές που εξασφαλίζουν την εξέλιξη της εταιρίας και κυρίως των ανθρώπων της.

Greeking.me, Νικόλαος Θεοδωρίδης και Άννα Μανιά  Co-Founders.

Αν δεν αποτύχεις, μάλλον δεν θα επιτύχεις ποτέ! Πιστεύουμε πως μέσα από τα λάθη μας πρέπει να μαθαίνουμε, αρκεί να μην τα επαναλάβουμε και να μην είναι καταλυτικά για τη συνέχεια! Σε έναν άκρως ανταγωνιστικό κλάδο όπως ο τουρισμός, δεν υπάρχουν περιθώρια για λάθη.

Woof Club, Έλενα Δέδε  Founder & CEO και Χαράλαμπος Δέδες  Co-founder & Sales Manager.

Έχουμε κάνει λάθη, κάποια μεγάλα και κάποια μικρά, κυρίως στη διαχείριση του χρόνου μας και των πόρων που είχαμε στη διάθεση μας όταν ξεκινήσαμε. Τα καταγράψαμε, καταλάβαμε τον τρόπο σκέψης που μας οδήγησε σε αυτά, και χρησιμοποιήσαμε τα συμπεράσματα για να φτιάξουμε ένα καλύτερο προϊόν που ανταποκρίνεται πιο στοχευμένα στις ανάγκες της αγοράς στην οποία απευθυνόμαστε.

Blueground, Θάνος Γεραμάνης  Country Manager

Φυσικά, η αποτυχία είναι αναπόσπαστο μέρος της επαγγελματικής πορείας. Η διαχείριση της αποτυχίας, μου έδωσε την ευκαιρία να αποκομίσω γνώσεις που δεν θα είχα την ευκαιρία να αποκτήσω διαφορετικά, αλλά και να αποφύγω αντίστοιχα λάθη στα επόμενα επαγγελματικά μου βήματα. Πρέπει όμως να έχεις την προσωπική δύναμη να ξανασηκωθείς, να σταθείς στα πόδια σου και να συνεχίσεις με ακόμα μεγαλύτερο πείσμα και πίστη στις δυνατότητές σου.

Πάρτε παράδειγμα από τους παραπάνω επιχειρηματίες λοιπόν και διδαχτείτε πως η εμπειρία δεν είναι ένα αξεπέραστο εμπόδιο αρκεί να μάθετε από τα λάθη σας ώστε να μην τα επαναλάβετε ξανά μελλοντικά.

Το άρθρο υπογράφει μαζί με τον Στάθη Κετιτζιάν και η Τόνι Αραβαντινού.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr