NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

TechReporter: Από την Lara Croft στον Elon Musk και από εκεί στο Apple Wallet

TechReporter: Από την Lara Croft στον Elon Musk και από εκεί στο Apple Wallet

Το mobile wallet της Apple τραβάει το ενδιαφέρον των ευρωπαϊκών Αρχών -για θέματα αθέμιτου ανταγωνισμού, όχι τίποτα άλλο- την ώρα που ο Elon Musk μαζεύει κεφάλαια για να πραγματοποιήσει την εξαγορά του Twitter και η Lara Croft βλέπει τα video games στα οποία πρωταγωνιστεί να αλλάζουν χέρια. Αυτά και άλλα, στον TechReporter αυτής της εβδομάδας.

Στο στόχαστρο των ευρωπαϊκών Αρχών βρέθηκε, μέσα στην περασμένη εβδομάδα, η Apple. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωσε την εταιρεία για την προκαταρκτική της άποψη, σύμφωνα με την οποία έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στις αγορές των mobile wallets, σε συσκευές iOS. Όπως αναφέρει η Κομισιόν, περιορίζοντας την πρόσβαση σε μια τυπική τεχνολογία που χρησιμοποιείται για ανέπαφες πληρωμές με κινητές συσκευές σε καταστήματα, η Apple περιορίζει τον ανταγωνισμό στην αγορά των mobile wallets στο iOS.

Την ίδια στιγμή, η μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της ισχύος του Big Tech, το Digital Markets Act (DMA), θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2023, όπως δήλωσε η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Margrethe Vestager. Ωστόσο, άφησε επίσης να εννοηθεί ότι οι ενέργειες επιβολής εναντίον των απείθαρχων «θυρωρών» του Διαδικτύου θα μπορούσαν να έρθουν αμέσως μετά τη θέσπιση του κανονισμού.

Έτοιμο να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις για έναν κοινό φορτιστή εμφανίζεται το Ευρωκοινοβούλιο. Η Επιτροπή Εσωτερικής Αγοράς και Προστασίας των Καταναλωτών ενέκρινε τη θέση της σχετικά με την τροποποιημένη οδηγία στις 20/4. Το πρωί της περασμένης Τετάρτης, η σχετική ανακοίνωση στην ολομέλεια επιβεβαίωσε τη διαπραγματευτική θέση των ευρωβουλευτών. Το Κοινοβούλιο είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει συνομιλίες με τις κυβερνήσεις για την τελική μορφή της νομοθεσίας.

Σε μια σπάνια συμμαχία, η Apple, η Google και η Microsoft ένωσαν τις δυνάμεις τους για να επεκτείνουν την υποστήριξη για χρήση εφαρμογών και υπηρεσιών χωρίς την απαίτηση για κωδικό πρόσβασης, σε κινητά, PC και browsers. Αν και οι διαχειριστές κωδικών πρόσβασης και οι τεχνολογίες πολλαπλών παραγόντων προσφέρουν κάποιες βελτιώσεις, η Apple, η Google και η Microsoft συνεργάζονται τώρα για να δημιουργήσουν τεχνολογία που θα είναι πιο βολική και πιο ασφαλής.

Στο μεγάλο deal για το Twitter, ο Elon Musk συγκέντρωσε funding 7,14 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την εξαγορά των 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, από επενδυτές όπως ο συνιδρυτής της Oracle, Larry Ellison, η Binance και οι εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων Fidelity, Brookfield και Sequoia Capital. Η μεγαλύτερη υποστήριξη προέρχεται από τον Ellison, ο οποίος συμμετέχει και στο διοικητικό συμβούλιο της Tesla, που συνεισφέρει 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Στη μακρινή Κίνα, οι Αρχές διέταξαν τις κεντρικές κυβερνητικές υπηρεσίες και τις κρατικές εταιρείες να αντικαταστήσουν τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές ξένων brands με εγχώριες εναλλακτικές, μέσα σε δύο χρόνια, σηματοδοτώντας μια από τις πιο επιθετικές προσπάθειες του Πεκίνου επί του θέματος. Σύμφωνα με το Bloomberg, ζητήθηκε από το προσωπικό να παραδώσει τους υπολογιστές, ώστε να τους αντικαταστήσει με εναλλακτικές που έχουν αναπτυχθεί τοπικά και που λειτουργούν με λογισμικό το οποίο αναπτύχθηκε στο εσωτερικό.

Κλείνοντας με τη διεθνή αγορά, η ιαπωνική Square Enix επιβεβαίωσε ότι πούλησε τρία στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, μαζί με πολλές σημαντικές σειρές παιχνιδιών και πνευματική ιδιοκτησία που συνδέονται με αυτά, στην ευρωπαϊκή Embracer. Η πώληση περιλαμβάνει τα στούντιο παιχνιδιών Crystal Dynamics, Eidos Montreal και Square Enix Montreal. Η Embracer θα αποκτήσει το προσωπικό τους, μαζί με δημοφιλή IP όπως το Tomb Raider, το Deus Ex και το Legacy of Kain, και έναν κατάλογο που ξεπερνά τα 50 παιχνίδια, για 300 εκατομμύρια δολάρια.

Στην ελληνική αγορά, σε στάδιο υλοποίησης το Gov-ERP για την αναβάθμιση των συστημάτων του δημοσίου. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η «Μεταρρύθμιση του Δημοσιονομικού Συστήματος στην Κεντρική Διοίκηση και τη λοιπή Γενική Κυβέρνηση», όπως είναι η πλήρης ονομασία του Gov-ERP, «αποτελεί ένα εμβληματικό έργο για την Δημόσια Διοίκηση». Πρόκειται να αποτελέσει το νέο ψηφιακό εργαλείο για τη συνολική αναβάθμιση του συστήματος χρηματοοικονομικής και δημοσιονομικής διαχείρισης του Δημοσίου.

Παράλληλα, η LG Electronics παρουσίασε τα νέα προϊόντα εικόνας και ήχου για το 2022, η vivo παρουσίασε και επίσημα τα smartphones στην Ελλάδα, η Keep Sea Blue επέλεξε το Oracle Blockchain για την αντιμετώπιση της μόλυνσης από πλαστικά, ο Spitogatos εξαγόρασε το portal ακινήτων στην Κροατία Crozilla.com, η AB Βασιλόπουλος προχώρησε σε συνεργασία με το InstaShop και η Cosmote προχωρά σε δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων και για τις εταιρικές Dedicated Internet Access.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr