NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [2η μέρα]

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [2η μέρα]

Η Μαρία είναι φίλη μου από το σχολείο. Έχει και αυτή μια μικρή επιχείρηση που φτιάχνει χειροποίητα δώρα. Τα Χριστούγεννα είναι η καλύτερη εποχή γι αυτήν: έχει παραδώσει τις παραγγελίες στους πελάτες της και έχει παραλάβει πολλές επιταγές. Άρα, της συμβαίνουν τρία πράγματα: είναι πολύ κουρασμένη (αυτή και η ομάδα της), είναι πολύ ικανοποιημένη (γιατί πέτυχε τους στόχους που είχε σε πωλήσεις), και είναι ιδιαιτέρως απένταρη (γιατί οι πελάτες παρήγγειλαν χωρίς προκαταβολή και πλήρωσαν με επιταγές, ενώ εκείνη πλήρωσε χρόνο και προσωπικό).

Παρόλα αυτά, η Μαρία κάθε χρόνο κάνει κάτι εξαιρετικό με περίσσια αυτοπεποίθηση: κλείνει την εταιρία της, δίνει άδεια στο προσωπικό της, και αξιοποιεί το χρόνο της κάνοντας βόλτες στην αγορά. Παράλληλα αξιοποιεί το χρόνο προσκαλώντας το προσωπικό και τα στελέχη της, καθώς και το εργατικό προσωπικό εξωτερικών συνεργατών που χρησιμοποιεί σε ότι μπορεί να υποστηρίξει: τη μια τους πήγε σε ένα escape room όπου έπαιξαν σε δυο ομάδες, την άλλη απλά πήγαν για μπόουλινγκ, μια χρονιά τους έκανε ένα πάρτι στο οποίο μαγείρεψαν όλοι μαζί και έπαιξαν monopoly αγοράζοντας τις επιχειρήσεις πελατών τους και γελώντας για ώρες...

Τι κάνει με αυτό τον τρόπο; Πηγαίνει την εταιρία της ένα βήμα παραπέρα. Έχουμε συνηθίσει οι πολύ μικρές επιχειρήσεις να τα βγάζουν δύσκολα πέρα και να θεωρούν την αξία στον άνθρωπο «πολυτέλεια». Αυτό που κάνει η Μαρία είναι ανάλογο των μεγάλων προγραμμάτων που κάνουν πολυεθνικές εταιρίες και λέγεται Πρόγραμμα Εσωτερικής Επικοινωνίας.

Τι πετυχαίνει ένα Πρόγραμμα Εσωτερικής Επικοινωνίας; Σε βοηθάει να δείξεις στους ανθρώπους που δουλεύουν για την επιχείρησή σου ότι νοιάζεσαι γι αυτούς, δεν αγοράζεις απλά το χρόνο τους, αλλά τους εκτιμάς σαν προσωπικότητα, και σέβεσαι το γούστο και την προσωπικότητά τους.

Φέτος τα Χριστούγεννα, εάν η δουλειά σας το επιτρέπει, δώστε μια ανάσα άδειας στο προσωπικό της επιχείρησής σας και οργανώστε κάτι που να μπορείτε να στηρίξετε οικονομικά, οτιδήποτε: δεν μετράει το τι θα τους προσφέρετε, αλλά το πώς θα το προσφέρετε. Διοργανώστε κάτι και δώστε αξία στους ανθρώπους που ζουν από την επιχείρησή σας. Οι άνθρωποι χαίρονται όταν τους δίνετε ελευθερία να εκφραστούν, και εκεί βγάζουν τον καλύτερο εαυτό τους. Με αυτή τη δύναμη γυρίζουν πίσω σε ότι κάνουν πιο χαρούμενοι και πιο δημιουργικοί.

Επενδύετε στο χτίσιμο σχέσεων με τους ανθρώπους, και ποιοι είναι οι άνθρωποι εκείνοι που μπορούν να αποτελέσουν τους καλύτερους πρεσβευτές σας; οι άνθρωποι που δουλεύουν μαζί σας στην επιχείρησή σας.


Η δικτύωση είναι σχέσεις, και πότε οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικές; Τα Χριστούγεννα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν, είναι ο πολιούχος του networking. Ακραίο; Για δύο εβδομάδες θα σας δίνω μια συμβουλή την ημέρα σε θέματα δικτύωσης με τους πιο απίθανους ανθρώπους που συναντάτε αυτές τις ημέρες. Μην ξεχνάτε: ποτέ δεν ξέρεις ποιόν γνωρίζει αυτός που κάθεται δίπλα σου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ημέρες του αφιερώματος:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr