NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [9η μέρα]

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [9η μέρα]

Πώς να κρατηθείτε μακριά από τους τοξικούς ανθρώπους των γιορτών.

Κάθε οικογένεια έχει έναν: και κάθε οικογένεια ρίχνει και ένα καυγαδάκι μικρό ή μεγάλο κατά τις ετήσιες συγκεντρώσεις των γιορτών. Και είναι μαθηματικά σίγουρο ότι σε κάθε οικογένεια υπάρχει τουλάχιστον ένα άτομο το οποίο εκμεταλλεύεται την υποχρεωτική χαρά για να εκφραστεί ελεύθερα και να βάλει λίγη τοξικότητα στη χριστουγεννιάτικη ευεξία σας.

Να ξέρετε αυτό, και σημειώστε το γιατί ισχύει και στις θετικές και τις αρνητικές περιπτώσεις: Δεν είστε μόνος. Αυτό που συμβαίνει σε σας, Δεν συμβαίνει ΜΟΝΟ σε σας. Είναι πολλά τα πράγματα που δεν συμβαίνουν μόνο σε σας, και αν το δείτε έτσι θα νιώσετε αμέσως καλύτερα.

Αυτό το ένα προβληματικό άτομο της οικογένειάς σας θα το βλέπετε κάθε φορά στις γιορτές, άρα τι μπορείτε να κάνετε για να μη λειτουργεί η αρνητική του ενέργεια προσθετικά;

Σκεφτείτε τη ζωή σας σαν ένα δωμάτιο, κλείστε τα μάτια σας και φανταστείτε τη ζωή σας σαν το γραφείο σας. Φανταστείτε ένα τραπέζι και μια καρέκλα σαν γραφείο, ένα παράθυρο, το χαλί, μια πολυθρόνα για έναν επισκέπτη, και γύρω γύρω ράφια. Βλέπετε τα ράφια; Κάποια είναι χαμηλά, φτάνει να απλώσετε το χέρι σας και θα πιάσετε ότι έχετε ακουμπήσει πάνω τους, κάποια άλλα όμως είναι πιο ψηλά και δεν φτάνετε να πιάσετε τα αντικείμενα.

Εκεί λοιπόν, τοποθετήστε αυτό το άτομο έτσι ώστε να μην είναι στο οπτικό σας πεδίο όταν μπαίνετε στο χώρο, ούτε να σας εμποδίζει να περπατάτε μέσα στο δωμάτιο, φυσικά να μην σας κρύβει τη θέα από το παράθυρο, ούτε να κάθεται στην πολυθρόνα και να συνομιλεί μαζί σας. Τοποθετήστε το άτομο αυτό σε σημείο τέτοιο ώστε να γνωρίζετε μέν ότι βρίσκεται εκεί, να μην είναι όμως σε θέση χρήσης, αφήστε το εκεί να στέκεται.
Τώρα ανοίξτε τα μάτια σας.

Η θετική σας διάθεση είναι αυτή με την οποία θα πορευτείτε όλο το χρόνο, μην την αναλώνετε σε καταστάσεις και πράγματα που δεν πρόκειται να αλλάξουν, και τα οποία υπάρχει κίνδυνος να σας εκτροχιάσουν από το στόχο σας. Υιοθετείστε και επιμείνετε σε μια ενθουσιώδη θετική μεταδοτική διάθεση και συμπεριφορά που δίνει νόημα σε κάθε στιγμή, προσπερνά τα ανούσια και κοντοστέκεται στα ουσιώδη. Καταστάσεις και ανθρώπους που κάποιος άλλος προσκάλεσε κάποτε στη ζωή σας και οι οποίοι προκαλούν διχασμό και προβλήματα κρατήστε τους σε απόσταση με μια συνοπτική δική σας απόφαση την οποία θα αποφασίσετε άπαξ, και θα τηρήσετε για πάντα, χωρίς να τη διαπραγματεύεστε με τον εαυτό σας και τους γύρω σας μια φορά το χρόνο.

Η ιδέα για το δωμάτιο με τα ψηλά ράφια είναι του Ivan Misner και την περιγράφει στο βιβλίο του “Who’s in your room”.


Η δικτύωση είναι σχέσεις, και πότε οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικές; Τα Χριστούγεννα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν, είναι ο πολιούχος του networking. Ακραίο; Για δύο εβδομάδες θα σας δίνω μια συμβουλή την ημέρα σε θέματα δικτύωσης με τους πιο απίθανους ανθρώπους που συναντάτε αυτές τις ημέρες. Μην ξεχνάτε: ποτέ δεν ξέρεις ποιόν γνωρίζει αυτός που κάθεται δίπλα σου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ημέρες του αφιερώματος:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr