NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [7η μέρα]

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [7η μέρα]

Αυτές τις ημέρες τα διαφημιστικά πακέτα οργιάζουν. Και όταν λέω οργιάζουν, εννοώ... ΟΡΓΙΑΖΟΥΝ. Λαμβάνεις τουλάχιστον 5 sms με προσφορές, προγράμματα χώρων διασκέδασης, καταστήματα, παρόχους ενέργειας, τηλεφωνίας κλπ. Εδώ λοιπόν θέλω την προσοχή σας.

Θέλω να φανταστείτε ότι είστε ένας μορφωμένος, νέος, φιλόδοξος και εργατικός άνθρωπος που εργάζεται σε κάποιο τηλεφωνικό κέντρο εξυπηρέτησης και ο στόχος που σας έχουν δώσει είναι να προσφέρετε φθηνότερα οικονομικά πακέτα τηλεφωνίας, τηλεόρασης ή ενέργειας. Και η καθημερινότητά σας περιλαμβάνει γύρω στους 800 συνδρομητές τους οποίους καλείτε και οι περισσότεροι σας το κλείνουν ή σας αντιμετωπίζουν με σαφή δυσαρέσκεια.

Το να νιώθεις τα συναισθήματα του άλλου σε οποιαδήποτε επαφή έχεις με έναν άνθρωπο λέγεται ενσυναίσθηση. Η ενσυναίσθηση είναι μεγάλο κεφάλαιο στην αρμονία των σχέσεών μας με τους ανθρώπους, στον τρόπο που γινόμαστε κατανοητοί, αποδεκτοί, είναι πολύ σημαντικό κεφάλαιο στον τρόπο που «πουλάμε» τον εαυτό μας, ενώ ταυτόχρονα νοιαζόμαστε για τον άλλο, αντιλαμβανόμαστε τι νιώθει και προσαρμόζουμε την επικοινωνία μας.

Φέτος δοκιμάστε να αποκρούετε τις τηλεφωνικές προσφορές λέγοντας ένα ζεστό ευχαριστώ και χρόνια πολλά σε αυτό τον άνθρωπο που κάνει τη δουλειά του προσπαθώντας να σας προσφέρει κάποιο προϊόν. Το πιθανότερο είναι να μην συναντηθείτε ποτέ με αυτό τον άνθρωπο, ούτε να υπάρχει καμία περίπτωση να αναπτύξετε σχέσεις φιλικές ή επαγγελματικές, όμως το μυστικό της επιτυχίας είναι εδώ: τις συμπεριφορές μας δεν τις φτιάχνουμε τελικά για να αρέσουμε στους άλλους, τις φτιάχνουμε και τις διαμορφώνουμε γιατί μας κάνουν καλύτερους. Δείτε τη συμπεριφορά σας σαν ένα μυ τον οποίο πρέπει να γυμνάζετε για να είναι δυνατός, υγιής και όμορφος. Με τη συμπεριφορά σας διαμορφώνετε τις συμπεριφορές των άλλων προς εσάς. Και αυτό αποδεικνύεται ανεκτίμητο περιουσιακό σας στοιχείο.


Η δικτύωση είναι σχέσεις, και πότε οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικές; Τα Χριστούγεννα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν, είναι ο πολιούχος του networking. Ακραίο; Για δύο εβδομάδες θα σας δίνω μια συμβουλή την ημέρα σε θέματα δικτύωσης με τους πιο απίθανους ανθρώπους που συναντάτε αυτές τις ημέρες. Μην ξεχνάτε: ποτέ δεν ξέρεις ποιόν γνωρίζει αυτός που κάθεται δίπλα σου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ημέρες του αφιερώματος:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr