NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [11η μέρα]

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [11η μέρα]

​Τα σχέδια της Πρωτοχρονιάς και με ποιόν τα μοιράζεσαι.

Οι περισσότεροι άνθρωποι, όταν τελειώνει η χρονιά, έχουν την ανάγκη να κάνουν έναν απολογισμό προσωπικό. Τι είχαν σχεδιάσει, τι πέτυχαν, τι μπορούν να διορθώσουν. Όλοι θέλουμε να γινόμαστε καλύτεροι, ο καθένας στον τομέα του και με τον τρόπο που θεωρεί επιτυχία.

Η επιτυχία είναι κάτι που «γεμίζει» τον άνθρωπο υπερηφάνεια και ο απολογισμός της Πρωτοχρονιάς βοηθάει στο σχεδιασμό της επιτυχίας. Για άλλον επιτυχία είναι ένας προσωπικός στόχος, για άλλον η επιτυχία σχετίζεται με την απόκτηση αγαθών, με την αναγνώριση από συγκεκριμένους ανθρώπους ή με την αναγνώριση από την κοινωνία.

Αν είστε από αυτούς που τροφοδοτούν τα όνειρα τους με πλάνο υλοποίησης, αυτήν την πρωτοχρονιά κάνετε κάτι διαφορετικό. Γράψτε τις σκέψεις σας και τα σχέδιά σας. Γράφω τα πλάνα μου δεν σημαίνει ότι γράφω βιβλίο, μπορεί να είναι μόνο μια σειρά από μικρές φράσεις ή ένα σχεδιάγραμμα, ένα γράφημα με τα βήματα προς το στόχο και μερικές λέξεις.

Οι στόχοι μας, πριν τους καταγράψουμε, είναι απλές σκέψεις. Καταγράφωντας τους γίνονται σχέδιο υλοποίησης. Όσο πολυάσχολος κι αν είστε, κάνετε αυτή τη δοκιμή και θα με θυμηθείτε:

Πάρτε ένα μπλοκάκι κίτρινα χαρτάκια, από αυτά που κολλούν όπου τα βάλετε. Αφού έχετε καταγράψει τα σχέδιά σας, μοιράστε τα σε φράσεις ή λέξεις, με ή χωρίς αριθμούς, και γράψτε το κάθε βήμα σε ένα κίτρινο χαρτάκι.

Αν, για παράδειγμα, το πρώτο βήμα είναι να ολοκληρώσετε κάτι, γράψτε το και κολλήστε το χαρτάκι σε δύο - τρία σημεία μέσα στο σπίτι σας όπου θα το δουν και οι άλλοι της οικογένειάς σας, μιλήστε τους για αυτό και κάντε τους συνοδοιπόρους στο στόχο σας.

Μόλις ολοκληρώσετε το στόχο που αποτελεί το πρώτο βήμα, κάνετε το ίδιο με το δεύτερο βήμα. Οι μικρές νίκες σας, που εμπεριέχουν και τη θετική ενέργεια της οικογένειάς σας, θα σας δώσουν δύναμη να είστε συνεπείς, να συνεχίσετε, και θα καλλιεργήσουν το ομαδικό πνεύμα στην επίτευξη των στόχων σας με τους κοντινούς ανθρώπους.

Ανάλογα με το περιβάλλον της εργασίας σας, κάνετε το ίδιο. Θα εκπλαγείτε πόσο οι άνθρωποι γύρω σας είναι πρόθυμοι να σας βοηθήσουν να πετύχετε κάτι που έχετε βάλει σαν στόχο.

Κάνετε το 2019 την πιο λαμπρή χρονιά της ζωής σας, μοιραστείτε την με ανθρώπους γενναιόδωρα. Μπορεί οι συμβουλές μου για αποτελεσματική δικτύωση να ακούγονται πιο πολύ ως σύστημα παρά ως τακτική, αλλά τελικά είναι το πιο απλό: οι άνθρωποι νοιάζονται. Για να νοιαστούν θέλουν ενδιαφέρον περιεχόμενο και αλήθεια. Αν είστε και εσείς από αυτούς που νοιάζονται, δείξτε το στους γύρω σας, είναι τόσο απλό.

Καλή χρονιά και καλή επιτυχία στα πλάνα που έχετε και σε αυτά που θα σχεδιάσετε με πολλή έμπνευση.


Η δικτύωση είναι σχέσεις, και πότε οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικές; Τα Χριστούγεννα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν, είναι ο πολιούχος του networking. Ακραίο; Για δύο εβδομάδες θα σας δίνω μια συμβουλή την ημέρα σε θέματα δικτύωσης με τους πιο απίθανους ανθρώπους που συναντάτε αυτές τις ημέρες. Μην ξεχνάτε: ποτέ δεν ξέρεις ποιόν γνωρίζει αυτός που κάθεται δίπλα σου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ημέρες του αφιερώματος:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr