NEWSFLASH...
Coaching & Training | Personal Coaching
ανάγνωση

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [1η μέρα]

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [1η μέρα]

Το networking είναι μια διαρκής ενασχόληση προκειμένου κάποιος να διατηρεί την ενεργή και δοτική σχέση του μέσα σε ένα αριθμό ανθρώπων οι οποίοι τον στηρίζουν και με τους οποίους αναπτύσσει συνεργασίες και κοινούς στόχους. Είναι δύο πράγματα: συστηματική καλλιέργεια των σχέσεων με τους ανθρώπους του δικτύου μας και γνωριμία με νέους ανθρώπους που προστίθενται στο δίκτυο αυτό. Στις γιορτές τι έχουμε; Περισσότερο χρόνο και καλύτερη διάθεση, και εμείς και οι άλλοι. Άρα, τι πιο προφανές από το ότι οι γιορτές είναι ο καλύτερος χρόνος για να καλλιεργήσετε χαλαρά ανθρώπινες σχέσεις καθώς και για να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.

Στις γιορτές γνωρίζω καινούργιους ανθρώπους στις φιλικές ή οικογενειακές συναθροίσεις, τι σχέση μπορεί να έχουν με το επαγγελματικό μου δίκτυο; Την τελευταία φορά που συνάντησα τη θεία Ελισάβετ από την Πάτρα βαριόμουν αφάνταστα, είχα ξενυχτίσει και κοιτούσα τους δείκτες με ανυπομονησία να εκτοξευτώ από το γιορτινό τραπέζι στο αυτοκίνητο να γυρίσω σπίτι μου.

Όλες τις γιορτές είχα το άγχος του μεγάλου διαγωνισμού στον οποίο θα λάμβανα μέρος τον Ιανουάριο και ένιωθα ότι κάθε χαμένο λεπτό με πήγαινε με μαθηματική ακρίβεια προς την αποτυχία. Τελικά, έγινε ο διαγωνισμός, και έχασα τη δουλειά γιατί τα στοιχεία στα οποία βάσισα την πρότασή μου ήταν ελλειπή. Πέρασαν 3 χρόνια και εκπροσωπώντας την οικογένεια στη βάπτιση του πρώτου εγγονού της θείας Ελισάβετ διαπίστωσα ότι ο πατέρας του παιδιού (που ως τότε δεν είχαμε γνωρίσει ποτέ) ήταν ο διευθυντής του τμήματος από το οποίο έχασα τη δουλειά.

Οι άνθρωποι που απαξιώνουμε γιατί.. βαριόμαστε να ασχοληθούμε, έχουν φίλους, συγγενείς, έχουν τη δική τους επιρροή στον δικό τους κύκλο, όποιος κι αν είναι αυτός.

Μάθημα νούμερο ένα: Και οι συγγενείς μας έχουν ψυχή. Και εκτός από ψυχή, έχουν και δίκτυο. Μιλήστε, δώστε τους αξία, κάνετε τους να αισθανθούν σημαντικοί. Ακόμη πιο σημαντικοί. Ειδικά αν είναι μεγάλοι σε ηλικία θα θέλουν σίγουρα να ακούσουν τι δουλειά κάνετε. Και εδώ οι ευκαιρίες είναι δύο: ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι θέλουν να σας μιλήσουν εκείνοι για τη δουλειά τους, οι ηλικιωμένοι είναι πρόθυμοι να ακούσουν προσεκτικά, αυτή είναι η πρώτη σας ευκαιρία, να τους εξηγήσετε τι κάνετε. Η δεύτερη ευκαιρία είναι να χρησιμοποιήσετε τον πιο απλό λόγο, χωρίς περίεργες λέξεις και εκφράσεις του κλάδου σας ώστε να καταλάβουν αν αυτό που κάνετε είναι πολύ ή λίγο χρήσιμο στους ανθρώπους, δηλαδή κάνετε εξάσκηση εξηγώντας.

Αυτοί που σας συστήνουν από αγάπη, σεβασμό και διάθεση να βοηθήσουν, πρέπει να γνωρίζουν το ένα πράγμα που κάνετε, και κάνετε τις ζωές των ανθρώπων πιο εύκολες.

Το πρώτο μάθημα λοιπόν ήταν αυτό:

  1. Όλοι έχουν γνωριμίες
  2. Κάποιοι σας αγαπούν- δώστε τους την ευκαιρία να σας ευεργετήσουν στη δουλειά σας
  3. Οι ηλικιωμένοι συστήνουν με την καρδιά τους: πείτε τους ότι πρέπει να πουν όταν συναντήσουν τον κατάλληλο άνθρωπο, όχι την ιστορία της ζωής σας.

Η δικτύωση είναι σχέσεις, και πότε οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικές; Τα Χριστούγεννα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν, είναι ο πολιούχος του networking. Ακραίο; Για δύο εβδομάδες θα σας δίνω μια συμβουλή την ημέρα σε θέματα δικτύωσης με τους πιο απίθανους ανθρώπους που συναντάτε αυτές τις ημέρες. Μην ξεχνάτε: ποτέ δεν ξέρεις ποιόν γνωρίζει αυτός που κάθεται δίπλα σου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ημέρες του αφιερώματος:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr