NEWSFLASH...
Coaching & Training
ανάγνωση

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [8η μέρα]

Το networking των Χριστουγέννων, μια συμβουλή την ημέρα! [8η μέρα]

​Φέτος τις γιορτές, αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας και φροντίστε τις σκέψεις σας. Αλήθεια, πώς φροντίζει κάποιος τις σκέψεις του;

Όλη η πορεία της ζωής σας καθορίζεται από τον τρόπο που σκέφτεστε. Άρα, καλύτερα να σκέφτεστε θετικά! Οι σκέψεις σας ορίζουν την πραγματικότητά σας, δηλαδή δεν είστε απλά παρατηρητής των σκέψεών σας, τις ζείτε σε πραγματικό χρόνο! Μην τρομάζετε όμως, έχετε την απόλυτη κυριαρχία του τι συμβαίνει μέσα στο μυαλό σας. Σήμερα θα σας δώσω μερικές απλές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καθοδηγήσετε τη διάθεση και τις σκέψεις σας.

Όταν κολλάτε σε μια κακή διάθεση, συνήθως σκέφτεστε κάποιον ή κάτι και το αναπαράγετε. Η τεχνική είναι να σταματήσετε να σκέφτεστε και να μιλάτε για το θέμα αυτό και να συγκεντρωθείτε στην αλλαγή του θέματος και του τρόπου σκέψης. Μια καλή τεχνική είναι να σκέφτεστε πόσο ασήμαντο είναι αυτό που αναπαράγετε και πόσο ασήμαντο θα σας ακουστεί ως πρόβλημα σε έναν χρόνο από σήμερα. Τα πάντα ρει. Κάθε στιγμή είναι προσωρινή και είναι στο χέρι σας να επιλέξετε να νιώθετε καλύτερα μόνο και μόνο επειδή το επιλέγετε.

Ένας άλλος τρόπος να εκπαιδεύσεις τις σκέψεις σου για να είναι πιο αισιόδοξες, είναι να περνάς χρόνο με τον εαυτό σου, δηλαδή μερικές επιλεκτικές στιγμές μοναξιάς. Όταν μένεις μόνος, κάνεις στον εαυτό σου ένα πολύ ακριβό δώρο: είτε είναι 10 λεπτά διαλογισμού, είτε ένας περίπατος στην φύση, κάνεις στον εαυτό σου έναν «άδειο» χρόνο ησυχίας και ηρεμίας, κάτι πολύ σημαντικό στην ημέρα σου και την ζωή σου.

Άλλος ένας «έξυπνος» τρόπος να οδηγείς τις δύσκολες σκέψεις και να γίνονται θετικές, είναι να σταματήσεις να παλεύεις με τα προβλήματά σου. Όταν προσπαθείς να δαμάσεις τα προβλήματα της πραγματικότητάς σου με επιθετικότητα, το μόνο που καταφέρνεις είναι να ζεις με περισσότερο μη παραγωγικό στρες.

Και μια που το έφερε η κουβέντα: Ευτυχισμένος δεν γίνεσαι όταν βρεις τρόπο να ξεφορτωθείς τα προβλήματά σου, αλλά όταν βρεις τρόπο να μάθεις από αυτά. Ό,τι πρόβλημα κι αν έχεις, έστω και το πιο μεγάλο και ανυπέρβλητο, δες το σαν τον μεγαλύτερο δάσκαλο. Τα προβλήματά μας είναι η αφύπνιση μας, η άγκυρα μας στο ποιοι είμαστε και που οδηγούμε τη ζωή μας. Αν, για παράδειγμα, το πρόβλημά μου είναι η ζήλια στην ευτυχία κάποιου, πρώτα θα πρέπει να αναρωτηθώ γιατί αισθάνομαι έτσι. Ποιο κομμάτι της ζωής μου δεν με ικανοποιεί ή δεν με γεμίζει τόσο ώστε να μην ασχολούμαι με τους γύρω μου; Τι μπορώ να κάνω ώστε να το βελτιώσω;

Ας εστιάσουμε σε αυτά που έχουμε, αντί για αυτά που δεν έχουμε. Γιατί, εάν θεωρώ ότι μου αξίζει καλύτερος σύντροφος ζωής ή δουλειάς, ας βάλω κάτω τα θετικά, αντί για τα αρνητικά. Αυτό θα με βοηθήσει να αποφύγω τη μουρμούρα, την καχυποψία, την έριδα. Αντί να παραπονιέμαι για το μισθό μου, ας εκτιμήσω το ότι έχω δουλειά, ενώ κάποιος, από λάθος επιλογές ή κακή τύχη, βρίσκεται στην περιπέτεια της ανεργίας. Αυτός ο τρόπος σκέψης με κάνει να νιώθω άμεσα καλύτερα, δεν θολώνει το μυαλό μου από προβλήματα και έτσι μπορώ να σκεφτώ καθαρά. Το τι συμβαίνει στον κόσμο, δυστυχώς δεν μπορώ να το ελέγξω. Μπορώ όμως να ελέγξω τι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι μου. Και να διαμορφώσω τις σωστές σκέψεις που θα με οδηγήσουν με ασφάλεια σε σωστές συμπεριφορές.

Φέτος τις γιορτές, ας δώσουμε στον εαυτό μας την πολυτέλεια των ασκήσεων διάθεσης. Θα λειτουργήσουν σαν διακοπές στο μυαλό μας και θα καλλιεργήσουν τη θετικότητα που θα μας βοηθήσει στις σχέσεις μας με τους γύρω μας όλο το 2019.


Η δικτύωση είναι σχέσεις, και πότε οι ανθρώπινες σχέσεις είναι σημαντικές; Τα Χριστούγεννα. Οι γιορτές των Χριστουγέννων λοιπόν, είναι ο πολιούχος του networking. Ακραίο; Για δύο εβδομάδες θα σας δίνω μια συμβουλή την ημέρα σε θέματα δικτύωσης με τους πιο απίθανους ανθρώπους που συναντάτε αυτές τις ημέρες. Μην ξεχνάτε: ποτέ δεν ξέρεις ποιόν γνωρίζει αυτός που κάθεται δίπλα σου.

Διαβάστε εδώ όλες τις ημέρες του αφιερώματος:

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr