NEWSFLASH...
Διεθνή
ανάγνωση

TechReporter: Συμφωνίες κλείνουν, συμφωνίες χαλάνε, η τεχνολογική ζωή συνεχίζεται

TechReporter: Συμφωνίες κλείνουν, συμφωνίες χαλάνε, η τεχνολογική ζωή συνεχίζεται

Μερικά deals που έκλεισαν, μερικά που «χάλασαν», μια μεγάλη κυβερνοεπίθεση, κβαντικοί υπολογιστές εν δράσει και εξελίξεις από τις ελληνικές τεχνολογικές εταιρείες. Ο TechReporter τα έχει όλα, συγκεντρωμένα. Ο ψηφιακός κόσμος μας προ(σ)καλεί, μιλώντας μας για δισεκατομμύρια.

Ακόμη και 1.500 επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο έχουν επηρεαστεί από μια επίθεση ransomware που επικεντρώθηκε στην αμερικανική εταιρεία τεχνολογίας πληροφοριών Kaseya, όπως δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλός της. Οι hackers που φέρονται να βρίσκονται πίσω από την κυβερνοεπίθεση ζήτησαν αρχικά 70 εκατομμύρια δολάρια για την αποκατάσταση των δεδομένων.

Την περασμένη εβδομάδα είδαμε και το brand της Yahoo να πρωταγωνιστεί σε μια σημαντική εξέλιξη -κάτι που δεν συνηθίζει- αφού η Z Holdings Corp, μια μονάδα της SoftBank, συμφώνησε να προσφέρει στη Verizon Communications 178,5 δισεκατομμύρια γιεν (1,61 δισεκατομμύρια δολάρια) για να εξασφαλίσει τα δικαιώματα branding και τεχνολογίας της Yahoo στην Ιαπωνία.

Σε μια άλλη συμφωνία, πολλών δισεκατομμυρίων αυτήν την φορά, το αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ακυρώνει εντελώς τη σύμβαση JEDI, ύψους 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων, επικαλούμενο «εξελισσόμενες απαιτήσεις, αυξημένη συνομιλία στο cloud και προόδους στον κλάδο». Τον Οκτώβριο του 2019, η Microsoft έλαβε τη σύμβαση JEDI (Joint Enterprise Defense Infrastructure) του αμερικανικού Υπουργείου Άμυνας.

Και, παραμένοντας στο «μέτωπο» των συμφωνιών, η Nexperia, μια ολλανδική εταιρεία chipset που ανήκει στην κινεζική Wingtech, επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να εξαγοράσει τον μεγαλύτερο παραγωγό chipset του Ηνωμένου Βασιλείου, την Newport Wafer Fab. Η Nexperia τόνισε ότι η εξαγορά θα τη βοηθήσει να αυξήσει την παραγωγή chipset και να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση.

Στην Κίνα, μια ομάδα ερευνητών ανέπτυξε αυτό που αναφέρει ότι αποτελεί τον πιο ισχυρό κβαντικό υπολογιστή στον κόσμο, σηματοδοτώντας το νεότερο ορόσημο σε μια σειρά συναρπαστικών εξελίξεων γύρω από τους κβαντικούς υπολογιστές. Σύμφωνα με τα δεδομένα, ο κβαντικός υπολογιστής μπόρεσε να λύσει ένα πρόβλημα με 56 από τα 66 qubit, σπάζοντας το προηγούμενο ρεκόρ της Google.

Την ίδια στιγμή, ο κινεζικός γίγαντας των smartphone, η Xiaomi, θα συγκεντρώσει περίπου 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω έκδοσης χρέους, σε μια εποχή που οι κινεζικές αρχές βάζουν στο στόχαστρο τους τεχνολογικούς κολοσσούς. Τα έσοδα που θα προκύψουν από ομόλογα ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων θα χρησιμοποιηθούν για «γενικούς εταιρικούς σκοπούς», σύμφωνα με μια κανονιστική κατάθεση.

Σε έναν άλλο τεχνολογικό κολοσσό, την Amazon, ο Andy Jassy, Διευθύνων Σύμβουλος της Amazon Web Services, διαδέχθηκε τον Bezos και ανέλαβε τα ηνία μιας εταιρείας αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μετάβαση σηματοδοτεί το τέλος στα 27 χρόνια της ηγεσίας του Bezos, που είδε τον γίγαντα λιανικής να εξελίσσεται σε μια από τις πιο πολύτιμες εταιρείες στον κόσμο.

Σημαντικές οι εξελίξεις και στα social, καθώς το Pinterest προχώρησε σε απαγόρευση όλων των διαφημίσεων που χρησιμοποιούν γλώσσα και εικόνες γύρω από την απώλεια βάρους, ενώ η Νορβηγία έδωσε το πράσινο φως σε νέους κανονισμούς που απαιτούν από τους influencers και τους διαφημιζόμενους να επισημάνουν τις «πειραγμένες» φωτογραφίες.

Εντός συνόρων, Think Silicon και ΑΠΘ προχωρούν στη δημιουργία ερευνητικής ομάδας για την σχεδίαση επεξεργαστών γραφικών, η Uni Systems ιδρύει νέα θυγατρική στην Ισπανία, η Wind αναπτύσσει το 5G δίκτυο της πανελλαδικά απελευθερώνοντας σταδιακά το φάσμα του 3G, το TECS Capital Fund υλοποιεί την πρώτη του επένδυση και η Sparkle παρουσιάζει το Albania Crossing, το νέο direct route μεταξύ Αθήνας και Μιλάνου, ενώ συστήνονται 12 Κέντρα Ικανοτήτων για την υποστήριξη της καινοτομίας & μεταφορά τεχνολογίας.

Τέλος, αξίζει να αναφερθεί πως, με στόχο την επιχορήγηση περισσότερων ΜμΕ για την δημιουργία ή την αναβάθμιση του ηλεκτρονικού τους καταστήματος (e-shop), ξεκίνησε, στις 9 Ιουλίου 2021, η υποβολή αιτήσεων για τον Β΄ κύκλο της δράσης του ΕΠΑνΕΚ «e-λιανικό».

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr