NEWSFLASH...
Καινοτομία & Τεχνολογία
ανάγνωση

TechReporter: Φοράμε τα έξυπνα γυαλιά και βλέπουμε έξυπνη τηλεόραση

TechReporter: Φοράμε τα έξυπνα γυαλιά και βλέπουμε έξυπνη τηλεόραση

Ο ένας θέλει να ζήσει για πάντα, ο άλλος θέλει να γίνει ξενοδόχος. Η μια παρουσιάζει έξυπνα γυαλιά, η άλλη παρουσιάζει έξυπνες τηλεοράσεις. Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην τεχνολογία. Σε κάθε περίπτωση, είναι όλα τόσο έξυπνα που θα τα ζήλευε και ο Αϊνστάιν.

Στο κλείσιμο της περασμένη εβδομάδας, είδαμε δύο ενδιαφέρουσες εξελίξεις στην αγορά. Όχι μόνο η Facebook παρουσίασε τα δικά της «έξυπνα γυαλιά» -σε συνεργασία με την Ray-Ban EssilorLuxottica- αλλά και η Amazon έκανε την είσοδο της σε μια διαφορετική κατηγορία τεχνολογικών προϊόντων, παρουσιάζοντας τη δική της τηλεόραση. Να φανταστούμε πως το επόμενο βήμα είναι aircondition από την Microsoft και πλυντήρια από την Google;

Και, καθώς αναφερθήκαμε στην Microsoft, αξίζει να πούμε πως αποφάσισε να αναβάλει επ' αόριστον την επιστροφή στα γραφεία, στις ΗΠΑ, λόγω της τρέχουσας κατάστασης με την πανδημία, και να αφήσει 103.000 άτομα να συνεχίσουν μέσω τηλεργασίας. Η εταιρεία δεν έδωσε νέα ημερομηνία, προς αντικατάσταση του στόχου της 4ης Οκτωβρίου που είχε ανακοινώσει στις αρχές Αυγούστου. Είναι και αυτή μια εξέλιξη που πιθανότατα δείχνει πως θα προχωρήσουν οι επόμενοι μήνες, παγκοσμίως.

Από την άλλη, ο ιδρυτής της Microsoft, Bill Gates, που έχει απομακρυνθεί εδώ και πολύ καιρό από τα φώτα των προβολέων της τεχνολογικής αγοράς, μάλλον αποφάσισε πως θα γίνει ξενοδόχος, αφού η Cascade Investment, που βρίσκεται υπό τον έλεγχο του, απέκτησε τον έλεγχο των Four Seasons Hotels and Resorts. Ένας άλλος δισεκατομμυριούχος, που δείχνει και αυτός να απομακρύνεται από την τεχνολογική αγορά, ο Jeff Bezos, επένδυσε σε μια νέα startup, στο κυνήγι της αιώνιας ζωής.

Αρκετές εξελίξεις και από τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης. Αρχικά, ένα δικαστήριο αποφάσισε πως το AI δεν μπορεί, ακόμη, να καταχωρηθεί ως εφευρέτης. Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ συγκροτεί μια επιτροπή που θα συμβουλεύει τον Αμερικανό Πρόεδρο και τις ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την έρευνα και τις εξελίξεις γύρω από την τεχνητή νοημοσύνη. Ίσως χρειάζεται λίγο παραπάνω AI και στις προσλήψεις, εκεί όπου το λογισμικό απορρίπτει λανθασμένα εκατομμύρια υποψηφίους.

Είδαμε, όμως, και ενδιαφέρουσες έρευνες. Η πρώτη, από την Dell, με στοιχεία της IDC, λέει πως περισσότερο από το ένα τρίτο των οργανισμών παγκοσμίως έχει αντιμετωπίσει επίθεση ή παραβίαση ransomware που εμπόδισε την πρόσβαση σε συστήματα ή δεδομένα τους, τους προηγούμενους 12 μήνες. Η δεύτερη, από την EY, υποστηρίζει πως η ψηφιακή κόπωση οδηγεί 1 στους 2 να αναζητά χρόνο μακριά από το internet. Σε κάποια βουνοκορφή, ίσως;

Στην Ελλάδα, η Google Ελλάδας και ο ΟΑΕΔ, με την στήριξη του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, διευρύνουν την συνεργασία τους για να στηρίξουν την νέα επιχειρηματικότητα στην ψηφιακή οικονομία. Στόχος της 12μηνης δράσης θα είναι η προώθηση στην αυτοαπασχόληση 4.000 ανέργων μέσω της δημιουργίας βιώσιμων επιχειρήσεων και το ποσό ενίσχυσης των νέων επιχειρήσεων θα ανέρχεται σε 14.800 ευρώ.

Την ίδια στιγμή, ξεκίνησε η δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο νόμου σχετικά με τους τεχνοβλαστούς, η Συμμετοχές 5G προχωρά σε συνεργασία με την Cosmote, Ελλάδα και Κύπρος διευρύνουν τη συνεργασία τους σε Ε&Α, η Επιτροπή Ανταγωνισμού πραγματοποίησε αιφνιδιαστικούς ελέγχους στην αγορά πληροφοριακών συστημάτων, το Invent ICT ολοκλήρωσε τον 3ο κύκλο του, το ΣΔΟΕ εντόπισε απάτη τύπου carousel στο ecommerce, ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ και ΓΓΕΚ συμφώνησαν σε στρατηγική συνεργασία, όπως και ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος - ΣΕΚΕΕ.

Και κλείνουμε με το Ελ Σαλβαδόρ, όπου το Bitcoin αποτελεί πλέον επίσημο νόμισμα, μαζί με το αμερικανικό δολάριο, αφού η χώρα της Κεντρικής Αμερικής έγινε η πρώτη που το υιοθέτησε ως νόμιμο χρήμα. Ο νέος νόμος σημαίνει ότι οι πολίτες θα μπορούν να πληρώνουν φόρους σε Bitcoin και τα καταστήματα θα μπορούν να εμφανίζουν τιμές στο ψηφιακό νόμισμα. Τα χρήματα που ανταλλάσσονται δεν θα υπόκεινται επίσης σε φόρο.

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr